Kulinarna podróż zagranicznych dziennikarzy po Pomorzu
Trzy natury Gdańska i Pomorskiego "WODA-ŁĄKA-LAS", czyli kulinarny press tour zorganizowany przez miasto...
Znaleziono 550 artykułów
Trzy natury Gdańska i Pomorskiego "WODA-ŁĄKA-LAS", czyli kulinarny press tour zorganizowany przez miasto...
Restauracje White House z Sopotu oraz Tłusta Kaczka z Gdyni zakwalifikowały się do 6. edycji Wine&Food...
Nowojorski magazyn o winie Wine Spectator przyznał restauracji Mercato nagrodę Award of Excellence. To...
Gotuje dla ludzi i pije czarną kawę - zazwyczaj w pracy. Nie pamięta kiedy zaczął gotować - pamięta za to...
400 kilogramów mięsa i 100 kilogramów ryb przyrządzono w ramach wspólnego grillowania, które odbyło się w...
Młody i zdolny, a przede wszystkim pasjonat - Mariusz Pieterwas, wcześniej związany z restauracją...
Konkurs Restaurant & Bar Design Awards należy do jednego z najbardziej prestiżowych na świecie. Co roku...
W Sopocie odbyła się pierwsza edycja festiwalu "Slow Food Festiwal - Sopot Od Kuchni". Siedemnastu szefów...
Jest miłośnikiem wina z krwi i kości i od przeszło 15 lat zgłębia jego tajniki prowadząc degustacje,...
Cook-off to konkurs, w którym sędziami nie muszą być kulinarni eksperci, ale klienci restauracji,...
Czy wino bezalkoholowe to wciąż wino? Skrajnych głosów w tej sprawie nie brakuje. Radykalni smakosze wina z...
"Zdrowa woda życia doda" mówi staropolskie przysłowie. Jednak na przestrzeni wieków, a szczególnie...
Pałac w Rekowie na Ziemi Puckiej ma swoją długą historię. Setki lat temu majątek leżący na skraju Puszczy...
Larwy mącznika młynarka, larwy drewnojadów, szarańcza... Jeśli na tę wyliczankę nie cieknie wam ślinka,...
Przed wojną Niemcy hodowali tu bydło, owce oraz trzodę chlewną rasy Yorkshire. Gdy niemieccy właściciele...