Kuchnia w dwugłosie - Artur Wencel i Tomasz Kortus
Dwóch mężczyzn o silnych charakterach, którzy od kilku lat wspólnie prowadzą kuchnię Restauracji...
Znaleziono 550 artykułów
Dwóch mężczyzn o silnych charakterach, którzy od kilku lat wspólnie prowadzą kuchnię Restauracji...
Prowadząc cykl rozmów z szefami kuchni, wielokrotnie spotkałam się z opiniami, że w trójmiejskim środowisku...
Mistrz cukiernictwa, trener i reprezentant kadry narodowej w międzynarodowych olimpiadach kulinarnych,...
W ramach festiwalu "Gęsina na św. Marcina" w sopockiej restauracji White House odbyła się degustacja...
Gdy pięć lat temu otwierał w Gdyni Trafik , nie spodziewał się, że jednocześnie utoruje drogę wielu...
Przez dwanaście lat był szefem kuchni sopockiego Rozmarynu, później prowadził kuchnię restauracji Fellini...
Od niedawna stanął na czele zespołu kucharzy gdańskiej Metamorfozy i odważnie zmienił jej założenia...
To był jego pierwszy konkurs. Otwarcie mówi o uprzedzeniu do kulinarnych wyścigów, gdyż - jak twierdzi -...
W Trójmieście niewiele restauracji ma je w swojej ofercie. Nazywane z angielskiego tasting lub sample menu...
Na świecie istnieje ponad tysiąc gatunków sera. Swoją specyfikę mają sery francuskie, hiszpańskie i...
Restauracja Mercato z gdańskiego hotelu Hilton zajęła pierwsze miejsce w trzech z czterech kategorii...
Cały wachlarz ryb to stanowczo za mało, aby zadowolić wybredne podniebienia miłośników białego mięsa....
Whisky to dla wielu synonim alkoholu luksusowego. Od lat cieszy podniebienia wyrafinowanych smakoszy na...
Co łączy kluby kolacyjne i kolacje komentowane? W obu przypadkach najważniejsze jest jedzenie, sposób jego...
W Trójmieście restauracje z kuchnią japońską cieszą się dużą popularnością. I nie chodzi tu tylko i...