Cedrowy Dworek - nowa kuchnia żuławska w odrestaurowanej...
Niegdyś stajnia i gospodarstwo rolne, dziś restauracja urządzona z wielkim smakiem oraz hotel. Cedrowy...
Znaleziono 550 artykułów
Niegdyś stajnia i gospodarstwo rolne, dziś restauracja urządzona z wielkim smakiem oraz hotel. Cedrowy...
Trzygwiazdkowy hotel leżący tuż przy drodze łączącej Gdynię z Półwyspem Helskim. Brzmi nie najlepiej, ale...
Podobno najpierw trzeba poczuć ich aromat: powinny mieć delikatny, słodki zapach. Degustacja? Warto z nią...
Pierwsze wzmianki o Lisewie pochodzą z 1575 roku. Niecałe trzy stulecia później, w tej niewielkiej wsi...
Trudno tu trafić. Choć Kozi Gród oddalony jest zaledwie 25 kilometrów od centrum Gdańska, w okolicy Koziej...
Spadające noże, zapach smażonego mięsa i krzyki, jak we włoskim domu. Do tego kieliszki co rusz napełniane...
Polenta z borowikami lub ragù z dzika, liście szałwii z pastą z anchois smażone w głębokim tłuszczu,...
Trend jedzenia obiadów z rodziną i przyjaciółmi za miastem dopiero rozwija się w Polsce, a restauratorzy...
Kosztują więcej - niełatwo zdobyć i sprowadzić ich ziarna. Zachwycają koneserów na całym świecie - są...
Witanie Nowego Roku standardowo kojarzy nam się ze strzelaniem korków od szampana i toastami wznoszonymi...
Jedzenie to nic innego jak zmysłowa przyjemność - rozkosz dla podniebienia i uczta dla oczu. Wie o tym...
Spotkanie z założycielami Akademii Kulinarnej Fumenti kończy cykl wywiadów "Szef od Kuchni" prezentujących...
Sandacz w borowikach, keks z serem i orzechami, zupa migdałowa i krem karmelowo-gruszkowy - zamiast...
Należy do czołówki mistrzów kulinarnych w kraju. Przez lata związany z gotowaniem na morzu, między innymi...
Od wielu lat kreuje wizerunek rodzimej kuchni poza granicami Polski. Był założycielem pomorskiego oddziału...