-
11grudniaŚwiąteczne spotkanie Sopot, My Story Sopot Apartment
-
12grudniaOtwarcie Treinta y tres - dla mediów Gdańsk, Treinta y tres
-
17kwietniaPolsko-Francuska Wielka Gala Charytatywna Gdynia, Mercure Gdynia Centrum
Kulinaria & Wino
-
Romans tradycji z nowoczesnością. Otwarcie restauracji Monastico
Odrestaurowane wnętrza dawnego klasztoru, menu łączące polskie tradycje kulinarne z nowoczesnością i szeroki wybór win. W środę wieczorem w trakcie uroczystej kolacji oficjalnie otwarta...
-
Najlepsze restauracje wg przewodnika Gault&Millau
W poniedziałek w Warszawie odbyła się coroczna gala Żółtego Przewodnika, podczas której nagrodzono najlepszych szefów kuchni z całej Polski. Odbyła się również premiera przewodnika...
-
Jak smakuje wino z 2019 roku? Beaujolais nouveau w Trójmieście
Już wkrótce w ramach święta beaujolais nouveau będziemy mogli spróbować młodego wina, pochodzącego z tegorocznych zbiorów. Jak co roku na całym świecie odbywają się festiwale wina i...
-
Serce do garów. Szefowie kuchni gotowali w szczytnym celu
Kolacja Szefów Kuchni co roku cieszy się dużym zainteresowaniem. Nic dziwnego, to wyjątkowe wydarzenie łączy w sobie promocję trójmiejskiej gastronomii ze szczytnym celem, którym w tym...
-
Arco by Paco Pérez: hiszpańska kuchnia z widokiem na Gdańsk
Arco by Paco Pérez to restauracja z widokiem, który zapiera dech w piersiach. Znajduje się na 33. piętrze najwyższego budynku w kompleksie biurowców Olivia Business Centre - Olivia Star....
-
Trójmiejska Bitwa Sommelierska w Punkcie
We wtorkowy wieczór w gdyńskiej restauracji Punkt odbyło się niecodzienne kulinarne starcie, w którym wzięły udział aż trzy drużyny sommelierskie z Trójmiasta. Tego dnia ponad 30 gości...
-
Dwunastu szefów przygotuje charytatywną kolację
Dwunastu szefów kuchni oraz lokalni rzemieślnicy przygotują specjalną charytatywną kolację w ramach akcji Serce do Garów. Autorskiego, siedmiodaniowego menu będzie można spróbować 16...
-
Arco by Paco Pérez. Restauracja, która połączy Polskę z Katalonią
- Arco to most, który połączy Polskę z Katalonią. Kuchnia zawsze łączyła osoby, kultury, społeczeństwa - mówi kataloński szef kuchni Paco Pérez, który 16 listopada otworzy na 33. piętrze...
-
Jesień w trójmiejskich restauracjach
Jesień zawitała również do kuchni, więc sezonowe karty dań pojawiły się w trójmiejskich restauracjach. W wykwintnych potrawach nie zabraknie grzybów, dyni, aromatycznych przypraw i...
-
Za nami Mistrzostwa Młodych Sommelierów
Wiedza na temat wina to sztuka, wymagająca wielu lat pracy z własnymi zmysłami. Międzynarodowe Mistrzostwa Młodych Sommelierów to okazja, aby nagrodzić tych najlepszych i jednocześnie...
wydarzenia
Najczęściej czytane
- 1. Sylwester deluxe w Trójmieście i okolicach (31 opinii)
- 2. Składany smartfon Samsunga ma sens? (43 opinie)
- 3. Otwarcie restauracji Monastico (60 opinii)
- 4. Pokaz dwóch kolekcji Silk Epoque (15 opinii)
- 5. Kolejna edycja Luxury Night za nami (18 opinii)