Kulinaria & Wino

  • Eliksir: ukryte i zapomniane menu. O nowej karcie

    To już tradycja, że co trzy miesiące wrzeszczańska restauracja Eliksir proponuje gościom nową kartę połączoną z autorskimi koktajlami. Nie inaczej było w ostatni czwartek, kiedy to...

  • Restauracja Metamorfoza kończy działalność

    Jedna z topowych trójmiejskich restauracji - gdańska Metamorfoza - kończy działalność. Ostatni serwis odbędzie się 25 lutego. Niewykluczone, że lokal powróci w odświeżonej formule. Twórcy...

  • Pierwsze takie połączenie w Trójmieście - otwarcie Sugoi Sushi i Alchemii Wina

    W piątkowy wieczór świętowano otwarcie nowego miejsca na kulinarnej mapie Gdańska. Alchemia Wina i Sugoi Sushi to dwie restauracje, które znajdują się w powstałym niedawno budynku Argon w...

  • Klasyczne drinki w nowej odsłonie. Propozycje na sylwestra

    Sylwestrowa noc zbliża się wielkimi krokami. Niezależnie od tego, czy spędzimy ją na wielkim balu, czy w domu ze znajomymi, warto pomyśleć o smacznych koktajlach, które umilą nam zabawę....

  • Sylwester w Trójmieście czy za miastem? Propozycje deluxe

    Jak co roku powraca pytanie: "Jakie masz plany na Sylwestra?". Tym, którzy wciąż nie podjęli decyzji lub nadal się wahają, przedstawiamy poniżej wybrane oferty deluxe. Zarówno w samym...

  • Kameralny ślub: wady i zalety wesela w gronie najbliższych

    Tradycja w naszym kraju mówi, że wesele organizuje się dla całej rodziny i przyjaciół, co zazwyczaj wiąże się z dużą liczbą gości. A co, jeśli ten wyjątkowy dzień chcemy spędzić tylko z...

  • Najlepsze restauracje w Trójmieście według przewodnika Gault&Millau

    Czwarta edycja Żółtego Przewodnika Gault&Millau właśnie została opublikowana. Wyróżniono w nim 580 restauracji z całej Polski, w tym aż 41 z Trójmiasta, z których najwyższe noty otrzymały...

  • Kolacja w Sztuczce z australijskimi winami

    W sobotni wieczór w restauracji Sztuczka w Gdyni odbyła się 7-daniowa kolacja degustacyjna pod nazwą Australian Wine Dinner przygotowana przez szefa kuchni Jacka Koprowskiego. Smaki dań...

  • Kolacja z cyklu Guest Chef w Fedde Bistro w Gdyni

    W piątkowy wieczór w restauracji Fedde Bistro w Gdyni odbyła się 7-daniowa kolacja degustacyjna. Jacek Fedde oraz gość specjalny Krzysztof Rabek, przygotowali kolejne wydarzenie z cyklu...

  • Wino i czekolada, czyli warsztaty degustacyjne w hotelu Hampton by Hilton w Oliwie

    We wtorek, w świeżo otwartym hotelu Hampton by Hilton w Oliwie , odbyły się warsztaty z łączenia wina z czekoladą. Miłośnicy czekolady i sommelierzy spotkali się w małym gronie, by poznać...

wydarzenia