Kulinaria & Wino

  • O winach z ust Romeo: kolacja komentowana w L'entre Villes

    W środowy wieczór w restauracji 737 L'entre Villes można było poczuć się jak na wyprawie do serca Włoch, a dokładniej do winnicy Tommasi Viticoltori. Do podróży po świecie znakomitych win...

  • Biały Królik świętuje pierwsze urodziny

    Malownicza okolica, eleganckie wnętrza zabytkowego pałacu i niebanalna karta dań, to tylko niektóre elementy przyciągające turystów i mieszkańców Trójmiasta do kompleksu hotelowego...

  • Open Kitchen: nowa, bardzo otwarta restauracja

    To nowy punkt na gastronomicznej mapie Trójmiasta. Nietypowy, ponieważ bardzo otwarty. Ideą "Open Kitchen", jak sama nazwa wskazuje jest przede wszystkim otwarta kuchnia. Można nie tylko...

  • Kolacja ze sztuką w Mondo di Vinegre - uczta dla ciała i ducha

    "Kolacja ze sztuką" to tytuł nieszablonowego projektu pomyślanego jako cykl spotkań łączących ucztę kulinarną z wydarzeniem artystycznym. W czwartkowy wieczór jej inauguracyjną edycję...

  • Włoskie, białe i wytrawne - wina, które degustowano w Cozzi

    Kwietniowa kolacja w Cozzi Ristorante to kolejne już z cyklu spotkań z komentowanym menu w roli głównej. Kompozycje dań układa tu szef kuchni - Paweł Chyba, wina z kolei dobiera Dariusz...

  • Paweł Stawicki nowym szefem kuchni w Mercato

    Restauracja Mercato w hotelu Hilton wraz z nadejściem wiosny postawiła na odważne zmiany. Prowadzenie jednej z najlepszych restauracji w Polsce powierzyła młodemu szefowi kuchni - Pawłowi...

  • Najpiękniejsze koktajle w Trójmieście? Oto nasze propozycje

    Mogą być owocowe i orzeźwiające albo mleczne i słodkie. Ile osób, tyle preferencji smakowych. Jedno jest pewne - większość z nas lubi koktajle. Podpowiadamy, gdzie w Trójmieście...

  • Wielkanocne wypieki z fantazją. Co proponują trójmiejscy cukiernicy?

    Zbliża się Wielkanoc, czyli dla większości z nas - czas wzmożonej kuchennej aktywności. Na stołach, poza świątecznymi potrawami, nie powinno zabraknąć ciast i deserów. Trójmiejscy...

  • Kulinarne trendy: czesana wieprzowina

    Czesana wieprzowina to popularna na zachodzie alternatywa dla klasycznie podawanego mięsa. W Polsce powoli zdobywa serca klientów, wciąż jednak budząc zdziwienie wśród większości. Jak się...

  • Święto francuskiej kuchni w Trójmieście

    Pierwszego dnia wiosny, w poniedziałek 21 marca, 1500 restauracji na całym świecie zaprosi swoich gości na kolację przygotowaną zgodnie z francuską tradycją kulinarną. Wszystko to w...

wydarzenia