W piątkowy wieczór restauracja True zorganizowała imprezę urodzinową dla swoich stałych gości i przyjaciół. Dania z karty zaserwowano w formie małych przekąsek, a wieczór uświetnił występ zespołu Kombii.
Wydarzenia kulinarne w Trójmieście - Kalendarz imprez
Restauracja True Steaks & Seafood znajduje się na Wyspie Spichrzów. Jest jedną z najbardziej eleganckich, ale i najdroższych restauracji w Trójmieście. True zostało otwarte w 2019 r., tuż przed wybuchem pandemii.
Menu z daniami z całego świata
to jedno z moich ulubionych dań
55%
jadam, ale się nie zachwycam
16%
zdecydowanie to nie moje smaki
25%
nigdy nie próbowałe(a)m
4%
True Steaks & Seafood słynie ze swojej wykwintnej kuchni, której fundamentem jest surf and turf - łączenie w obrębie jednej potrawy czerwonego mięsa i świeżych ryb oraz owoców morza z całego świata. Od chwili otwarcia restauracji, które miało miejsce trzy lata temu, szef kuchni Rafał Kopicki niezmiennie kładzie nacisk na wysoką jakość produktów oraz ich unikatowość.
- Pościg za wyjątkowymi rybami i owocami morza trwa nieprzerwanie - opowiada Katarzyna Soltau z restauracji True. - Nasi dostawcy licytują dla nas na aukcjach na całym świecie produkty pochodzące wprost z kutrów rybackich. Papugoryby, langusty karaibskie, ostrygi pied de cheval, poławiane ręcznie przegrzebki z gwarancją dostawy w przeciągu 24 h to jest to, co sprawia, że serwowane przez nas dania są zawsze najwyższej jakości.Do wykwintnych dań z karty z dużą starannością dobiera się wina i koktajle.
Najdroższe dania w trójmiejskich restauracjach: kawior, steki, ryby
Zamknięta impreza dla stałych gości i przyjaciół
True ma swoich stałych bywalców. W ramach podziękowania gości oraz przyjaciół restauracji zaproszono w piątkowy wieczór na specjalną, urodzinową kolację. W menu znalazły się dania a la carte, tym razem jednak serwowane w formie finger food. Kucharze przygotowali w degustacyjnych porcjach wszystko to, co na co dzień możemy odnaleźć w menu restauracji.
A w menu True Steaks & Seafood znajdziemy, oprócz wspomnianych ryb i owoców morza z całego świata, również fantastyczne mięsa, jak np. wołowina Hereford, Wagyū, Limousine, Simental czy Black Angus, pozyskiwana z najlepszych hodowli.
Ryba świeża czy mrożona? Sprawdzamy, co mają w ofercie trójmiejskie restauracje
Mięsa, owoce morza i bogaty wybór trunków
Goście chętnie próbowali nowości, których wcześniej nie mieli okazji skosztować. Na stołach znalazły się m.in. ostrygi, grillowane małże św. Jakuba, dzikie krewetki argentyńskie w białym winie, kraby kamczackie, ośmiornice, mule, ryby, tatar i carpaccio wołowe czy marynowana polędwica.
Atrakcją wieczoru był występ zespołu Kombii w wersji akustycznej. Grzegorz Skawiński zaśpiewał kilka piosenek z nowszych płyt oraz największe przeboje zespołu. Goście imprezy głośno towarzyszyli artystom w odśpiewaniu największych hitów, z kultowym "Słodkiego miłego życia" na bis.
Właścicielki restauracji i gospodynie wieczoru -
Katarzyna Soltau i
Agnieszka Łangowska, obie w długich, czarnych sukniach - przywitały gości ze sceny i opowiedziały historię restauracji. Podziękowały również serdecznie całemu zespołowi True za zaangażowanie i profesjonalizm. Na scenie pojawił się też szef kuchni
Rafał Kopicki.
Po zakończeniu koncertu sala restauracji została szybko przearanżowana i goście bawili się dalej do muzyki granej przez didżeja.