Greckie wina w roli głównej. Komentowana kolacja...
Grecja słynie ze znakomitej kuchni, ale o produkowanych tam winach wciąż wiemy niewiele. Tę wiedzę mieli...
Znaleziono 550 artykułów
Grecja słynie ze znakomitej kuchni, ale o produkowanych tam winach wciąż wiemy niewiele. Tę wiedzę mieli...
Stek z wołowiny wagyu, ozory wołowe skąpane w sosie demi glace, wyśmienity kawior z jesiotra czy też jajka...
Golonka, foie gras w waflowym rożku czy czekoladowy jeż. To tylko niektóre propozycje sześciodaniowej...
Jakość składników, kunszt kucharza, prestiż restauracji - wszystko to wpływa na cenę dania, która w...
W sobotni wieczór, 29 stycznia, odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Limoncello di Mielnik w gdańskim...
Wojciech Modest Amaro, pierwszy Polak w historii wyróżniony gwiazdką Michelin, odwiedził restaurację ARCO...
To będzie wieczór pełen muzycznych i kulinarnych niespodzianek. Już 27 listopada w ramach drugiej odsłony...
Wybór miejsca na randkę, zwłaszcza na specjalną okazję, bywa wyzwaniem. Gdzie zarezerwować stolik, żeby...
Sześciu szefów kuchni z czterech różnych restauracji, posiadających łącznie cztery gwiazdki przewodnika...
Chodzenie do restauracji już dawno przestało być traktowane jedynie jako sposób na zaspokojenie...
Raki z crème fraîche, filet z halibuta czy marynowana w ziołach polędwica wołowa. To tylko niektóre...
Polska dojrzewająca polędwica wołowa z foie gras, filet z jesiotra syberyjskiego, filet z halibuta czy...
Przez 12 lat, a więc od chwili otwarcia w Sopocie hotelu Sheraton, Bufet Włoski "Pasta e vino" odbywa się...
Dlaczego Wagyu jest najlepszą i najdroższą wołowiną na świecie? Odpowiedź na to pytanie poznali uczestnicy...
Ośmiornica, langusta, homar, krab, ostrygi - choć dla jednych to specjały, które lepiej omijać szerokim...