• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja True świętowała urodziny. Akustycznie wystąpił zespół Kombii

Ewa Palińska
28 maja 2022 (artykuł sprzed 2 lat) 
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • Kolacja w True Restaurant
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.

W piątkowy wieczór restauracja True zorganizowała imprezę urodzinową dla swoich stałych gości i przyjaciół. Dania z karty zaserwowano w formie małych przekąsek, a wieczór uświetnił występ zespołu Kombii.



Wydarzenia kulinarne w Trójmieście - Kalendarz imprez



Restauracja True Steaks & Seafood znajduje się na Wyspie Spichrzów. Jest jedną z najbardziej eleganckich, ale i najdroższych restauracji w Trójmieście. True zostało otwarte w 2019 r., tuż przed wybuchem pandemii.

  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.

Menu z daniami z całego świata



Czy lubisz owoce morza?

True Steaks & Seafood słynie ze swojej wykwintnej kuchni, której fundamentem jest surf and turf - łączenie w obrębie jednej potrawy czerwonego mięsa i świeżych ryb oraz owoców morza z całego świata. Od chwili otwarcia restauracji, które miało miejsce trzy lata temu, szef kuchni Rafał Kopicki niezmiennie kładzie nacisk na wysoką jakość produktów oraz ich unikatowość.

- Pościg za wyjątkowymi rybami i owocami morza trwa nieprzerwanie - opowiada Katarzyna Soltau z restauracji True. - Nasi dostawcy licytują dla nas na aukcjach na całym świecie produkty pochodzące wprost z kutrów rybackich. Papugoryby, langusty karaibskie, ostrygi pied de cheval, poławiane ręcznie przegrzebki z gwarancją dostawy w przeciągu 24 h to jest to, co sprawia, że serwowane przez nas dania są zawsze najwyższej jakości.
Do wykwintnych dań z karty z dużą starannością dobiera się wina i koktajle.

Najdroższe dania w trójmiejskich restauracjach: kawior, steki, ryby



  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.

Zamknięta impreza dla stałych gości i przyjaciół



True ma swoich stałych bywalców. W ramach podziękowania gości oraz przyjaciół restauracji zaproszono w piątkowy wieczór na specjalną, urodzinową kolację. W menu znalazły się dania a la carte, tym razem jednak serwowane w formie finger food. Kucharze przygotowali w degustacyjnych porcjach wszystko to, co na co dzień możemy odnaleźć w menu restauracji.

A w menu True Steaks & Seafood znajdziemy, oprócz wspomnianych ryb i owoców morza z całego świata, również fantastyczne mięsa, jak np. wołowina Hereford, Wagyū, Limousine, Simental czy Black Angus, pozyskiwana z najlepszych hodowli.

Ryba świeża czy mrożona? Sprawdzamy, co mają w ofercie trójmiejskie restauracje



  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.

Mięsa, owoce morza i bogaty wybór trunków



Goście chętnie próbowali nowości, których wcześniej nie mieli okazji skosztować. Na stołach znalazły się m.in. ostrygi, grillowane małże św. Jakuba, dzikie krewetki argentyńskie w białym winie, kraby kamczackie, ośmiornice, mule, ryby, tatar i carpaccio wołowe czy marynowana polędwica.

Atrakcją wieczoru był występ zespołu Kombii w wersji akustycznej. Grzegorz Skawiński zaśpiewał kilka piosenek z nowszych płyt oraz największe przeboje zespołu. Goście imprezy głośno towarzyszyli artystom w odśpiewaniu największych hitów, z kultowym "Słodkiego miłego życia" na bis.

Właścicielki restauracji i gospodynie wieczoru - Katarzyna SoltauAgnieszka Łangowska, obie w długich, czarnych sukniach - przywitały gości ze sceny i opowiedziały historię restauracji. Podziękowały również serdecznie całemu zespołowi True za zaangażowanie i profesjonalizm. Na scenie pojawił się też szef kuchni Rafał Kopicki.

Po zakończeniu koncertu sala restauracji została szybko przearanżowana i goście bawili się dalej do muzyki granej przez didżeja.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (25) 10 zablokowanych

  • Wysoki poziom

    Bylem kiedyś jadlem jedzenie premium. Faktycznie cennik raczej ponad średnia ale jakość topowa. Raczej dla segmentu biznes lub snob ale na prawdę warto.

    • 7 1

  • Dajcie spokój, spojrzałem na karte i nie wiedziałbym co zamówić a potem jak to jeść żeby nie podpaść w towarzystwie

    Niestety w biedrze ani w lidlu takich rzeczy nie serwują wiec nie miałem sie gdzie nauczyć czegoś z wyższych sfer

    • 3 5

  • Czemu wszyscy na czarno? Jakiś pogrzeb?

    • 7 4

  • Parę lat temu byłem na obiedzie w trzy osobowej obsadzie, rachunek na prawie tysiąc złotych. Jakbym wtedy zapłacił 300zł to nadal bym miał odczucie że bardzo mizernie jako stosunek ceny do jakości...

    • 0 0

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane