- 1 Zobacz luksusowy jacht za 29 mln euro (59 opinii)
- 2 Zadbaj o włosy jak w azjatyckim salonie (3 opinie)
- 3 Trójmiasto w przewodniku Michelin (76 opinii)
- 4 Nie tylko city break na wiosenny urlop (29 opinii)
- 5 Wystawa trójmiejskiej malarki w Wenecji (69 opinii)
Restauracja True świętowała urodziny. Akustycznie wystąpił zespół Kombii
W piątkowy wieczór restauracja True zorganizowała imprezę urodzinową dla swoich stałych gości i przyjaciół. Dania z karty zaserwowano w formie małych przekąsek, a wieczór uświetnił występ zespołu Kombii.
Wydarzenia kulinarne w Trójmieście - Kalendarz imprez
Restauracja True Steaks & Seafood znajduje się na Wyspie Spichrzów. Jest jedną z najbardziej eleganckich, ale i najdroższych restauracji w Trójmieście. True zostało otwarte w 2019 r., tuż przed wybuchem pandemii.
Menu z daniami z całego świata
- Pościg za wyjątkowymi rybami i owocami morza trwa nieprzerwanie - opowiada Katarzyna Soltau z restauracji True. - Nasi dostawcy licytują dla nas na aukcjach na całym świecie produkty pochodzące wprost z kutrów rybackich. Papugoryby, langusty karaibskie, ostrygi pied de cheval, poławiane ręcznie przegrzebki z gwarancją dostawy w przeciągu 24 h to jest to, co sprawia, że serwowane przez nas dania są zawsze najwyższej jakości.
Do wykwintnych dań z karty z dużą starannością dobiera się wina i koktajle.
Najdroższe dania w trójmiejskich restauracjach: kawior, steki, ryby
Zamknięta impreza dla stałych gości i przyjaciół
True ma swoich stałych bywalców. W ramach podziękowania gości oraz przyjaciół restauracji zaproszono w piątkowy wieczór na specjalną, urodzinową kolację. W menu znalazły się dania a la carte, tym razem jednak serwowane w formie finger food. Kucharze przygotowali w degustacyjnych porcjach wszystko to, co na co dzień możemy odnaleźć w menu restauracji.
A w menu True Steaks & Seafood znajdziemy, oprócz wspomnianych ryb i owoców morza z całego świata, również fantastyczne mięsa, jak np. wołowina Hereford, Wagyū, Limousine, Simental czy Black Angus, pozyskiwana z najlepszych hodowli.
Ryba świeża czy mrożona? Sprawdzamy, co mają w ofercie trójmiejskie restauracje
Mięsa, owoce morza i bogaty wybór trunków
Goście chętnie próbowali nowości, których wcześniej nie mieli okazji skosztować. Na stołach znalazły się m.in. ostrygi, grillowane małże św. Jakuba, dzikie krewetki argentyńskie w białym winie, kraby kamczackie, ośmiornice, mule, ryby, tatar i carpaccio wołowe czy marynowana polędwica.
Atrakcją wieczoru był występ zespołu Kombii w wersji akustycznej. Grzegorz Skawiński zaśpiewał kilka piosenek z nowszych płyt oraz największe przeboje zespołu. Goście imprezy głośno towarzyszyli artystom w odśpiewaniu największych hitów, z kultowym "Słodkiego miłego życia" na bis.
Właścicielki restauracji i gospodynie wieczoru - Katarzyna Soltau i Agnieszka Łangowska, obie w długich, czarnych sukniach - przywitały gości ze sceny i opowiedziały historię restauracji. Podziękowały również serdecznie całemu zespołowi True za zaangażowanie i profesjonalizm. Na scenie pojawił się też szef kuchni Rafał Kopicki.
Po zakończeniu koncertu sala restauracji została szybko przearanżowana i goście bawili się dalej do muzyki granej przez didżeja.
Miejsca
Zobacz także
Opinie (25) 10 zablokowanych
-
2022-05-29 00:24
Wysoki poziom
Bylem kiedyś jadlem jedzenie premium. Faktycznie cennik raczej ponad średnia ale jakość topowa. Raczej dla segmentu biznes lub snob ale na prawdę warto.
- 7 1
-
2022-05-29 00:58
Dajcie spokój, spojrzałem na karte i nie wiedziałbym co zamówić a potem jak to jeść żeby nie podpaść w towarzystwie
Niestety w biedrze ani w lidlu takich rzeczy nie serwują wiec nie miałem sie gdzie nauczyć czegoś z wyższych sfer
- 3 5
-
2022-05-29 02:18
Czemu wszyscy na czarno? Jakiś pogrzeb?
- 7 4
-
2022-06-02 17:36
Parę lat temu byłem na obiedzie w trzy osobowej obsadzie, rachunek na prawie tysiąc złotych. Jakbym wtedy zapłacił 300zł to nadal bym miał odczucie że bardzo mizernie jako stosunek ceny do jakości...
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.