• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja True świętowała urodziny. Akustycznie wystąpił zespół Kombii

Ewa Palińska
28 maja 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • Kolacja w True Restaurant
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.

W piątkowy wieczór restauracja True zorganizowała imprezę urodzinową dla swoich stałych gości i przyjaciół. Dania z karty zaserwowano w formie małych przekąsek, a wieczór uświetnił występ zespołu Kombii.



Wydarzenia kulinarne w Trójmieście - Kalendarz imprez



Restauracja True Steaks & Seafood znajduje się na Wyspie Spichrzów. Jest jedną z najbardziej eleganckich, ale i najdroższych restauracji w Trójmieście. True zostało otwarte w 2019 r., tuż przed wybuchem pandemii.

  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.

Menu z daniami z całego świata



Czy lubisz owoce morza?

True Steaks & Seafood słynie ze swojej wykwintnej kuchni, której fundamentem jest surf and turf - łączenie w obrębie jednej potrawy czerwonego mięsa i świeżych ryb oraz owoców morza z całego świata. Od chwili otwarcia restauracji, które miało miejsce trzy lata temu, szef kuchni Rafał Kopicki niezmiennie kładzie nacisk na wysoką jakość produktów oraz ich unikatowość.

- Pościg za wyjątkowymi rybami i owocami morza trwa nieprzerwanie - opowiada Katarzyna Soltau z restauracji True. - Nasi dostawcy licytują dla nas na aukcjach na całym świecie produkty pochodzące wprost z kutrów rybackich. Papugoryby, langusty karaibskie, ostrygi pied de cheval, poławiane ręcznie przegrzebki z gwarancją dostawy w przeciągu 24 h to jest to, co sprawia, że serwowane przez nas dania są zawsze najwyższej jakości.
Do wykwintnych dań z karty z dużą starannością dobiera się wina i koktajle.

Najdroższe dania w trójmiejskich restauracjach: kawior, steki, ryby



  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.

Zamknięta impreza dla stałych gości i przyjaciół



True ma swoich stałych bywalców. W ramach podziękowania gości oraz przyjaciół restauracji zaproszono w piątkowy wieczór na specjalną, urodzinową kolację. W menu znalazły się dania a la carte, tym razem jednak serwowane w formie finger food. Kucharze przygotowali w degustacyjnych porcjach wszystko to, co na co dzień możemy odnaleźć w menu restauracji.

A w menu True Steaks & Seafood znajdziemy, oprócz wspomnianych ryb i owoców morza z całego świata, również fantastyczne mięsa, jak np. wołowina Hereford, Wagyū, Limousine, Simental czy Black Angus, pozyskiwana z najlepszych hodowli.

Ryba świeża czy mrożona? Sprawdzamy, co mają w ofercie trójmiejskie restauracje



  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.

Mięsa, owoce morza i bogaty wybór trunków



Goście chętnie próbowali nowości, których wcześniej nie mieli okazji skosztować. Na stołach znalazły się m.in. ostrygi, grillowane małże św. Jakuba, dzikie krewetki argentyńskie w białym winie, kraby kamczackie, ośmiornice, mule, ryby, tatar i carpaccio wołowe czy marynowana polędwica.

Atrakcją wieczoru był występ zespołu Kombii w wersji akustycznej. Grzegorz Skawiński zaśpiewał kilka piosenek z nowszych płyt oraz największe przeboje zespołu. Goście imprezy głośno towarzyszyli artystom w odśpiewaniu największych hitów, z kultowym "Słodkiego miłego życia" na bis.

Właścicielki restauracji i gospodynie wieczoru - Katarzyna SoltauAgnieszka Łangowska, obie w długich, czarnych sukniach - przywitały gości ze sceny i opowiedziały historię restauracji. Podziękowały również serdecznie całemu zespołowi True za zaangażowanie i profesjonalizm. Na scenie pojawił się też szef kuchni Rafał Kopicki.

Po zakończeniu koncertu sala restauracji została szybko przearanżowana i goście bawili się dalej do muzyki granej przez didżeja.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (25) 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Opinia wyróżniona

    Nie moje klimaty

    Ale jak kogoś stać i lubi zaplacić duzo - to takie miejsca musza być. Oby tylko byla rownowaga, dla jednych zapiekanka i kebab dla innych wyzsza (droższa) półka

    • 35 6

  • Opinia wyróżniona

    elegancko!

    super, że przetrwali pandemie! takie eleganckie miejsca jak najbardziej potrzebne! i biznesowi i bogatym, turystom i lokalesom. A wyspa spichrzów stala sie centrum restauracyjnym Gdańska

    • 22 18

  • smaczne (1)

    papugoryba z grilla, mega danie!!!

    • 5 7

    • Widać, ze nigdy nie jadłeś. Klamco

      • 0 0

  • Akustycznie ale czy dźwiękowo ? I z echem ?

    • 6 2

  • Opinia wyróżniona

    Fajne miejsce (3)

    Drogo, ale wiesz, za co płacisz i to, co podają, warte jest swojej ceny. Menu nieoczywiste i naprawdę niebanalne. Większości z serwowanych produktów nie kupisz w sklepie. Bywam tam, kiedy tylko mam okazję i wszytkim polecam.

    • 22 18

    • (1)

      Drogo, tzn. ile za kolację dla dwóch osób?

      • 2 0

      • 2tys pln

        • 0 0

    • uwielbiam ten pustoslow nowomowy "nieoczywiste i niebanalne" czyli duzo slow na temat niczego z solidna podmurowka z ubitej

      piany

      • 4 1

  • Orkiestra na Titanicu grała do końca.

    Takie lokale niebawem znikną z naszej przestrzeni. Druga Grecja już czeka za progiem. A teraz minusujcie.

    • 18 7

  • Następne atencjusze czekają w kolejce (6)

    Nie, nie zazdroszczę. Ale wolę coś prawdziwego ,nie ten sztuczny, wymuszony blichtr. Trójmiasto robi się mekką dla aspirujących.

    • 13 5

    • Ale że o co chodzi? (4)

      I atencjusze?
      Wzięłam i błysłam

      • 0 1

      • To tajemna wiedza ( słowo atencjusz) (3)

        Ale rasowe snoby powinny wiedzieć o co chodzi. Oni lubią wszystko, co może podkreślić ich wyjątkowość, " boskość". Wszystko co może różnić ich od "pospólstwa". A jak spojrzysz głębiej, to Oni tylko za wszelką cenę chcą się odciąć od korzeni, od miejsc i rodzin z których pochodzą, a których się wstydzą.

        • 3 1

        • To jakaś wiejska psychoanaliza? (2)

          A używanie makaronizmów ma stworzyć jakąś wartość dodaną dla tych pseudo wynurzeń?

          Mowa o restauracji którą można odwiedzić, a na pewno nie trzeba. Kompleksy leczyć można natomiast u specjalistów.

          • 2 1

          • Dziekuję (1)

            Zalecam trochę poczucia humoru i zrozumienia ,czym jest sarkazm. Serdecznie pozdrawiam

            • 0 2

            • Proszę

              • 0 0

    • Oj

      • 1 1

  • Sztuczne to wszystko. Knajpa spoko, ale te towarzystwo...

    • 13 6

  • Wszystko pieknie

    Ale czy jest krótkie menu i sezonowe dania z lokalnych komponentów?

    • 4 0

  • Papugoryby?! Dranie! Te ryby są wstrętne w smaku ale pieknie wyglądają (1)

    Na żywo, gnojki! Jak
    Można jeść coś co wygląd jak dzięki sztuki! Fuj!!!!

    • 3 2

    • Na szczeście mają papugoryby prosto z kutra

      Pewnie z Helu bo w Jelitkowie jakoś nie widziałem

      • 2 2

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja