• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja Krew i woda świętowała pierwsze urodziny

Alicja Olkowska
5 czerwca 2016 (artykuł sprzed 7 lat) 
- Rok nam minął bardzo szybko i kończymy go sukcesem. Nieskromnie przyznam, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a restauracja stała się naszym drugim domem. Nie chcemy jednak osiąść na laurach, przed nami nadal dużo pracy - mówiła Marta Pieterwas podczas urodzinowej imprezy. Na zdjęciu: załoga restauracji Krew i woda. - Rok nam minął bardzo szybko i kończymy go sukcesem. Nieskromnie przyznam, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a restauracja stała się naszym drugim domem. Nie chcemy jednak osiąść na laurach, przed nami nadal dużo pracy - mówiła Marta Pieterwas podczas urodzinowej imprezy. Na zdjęciu: załoga restauracji Krew i woda.

Spotkanie szefów kuchni, najpopularniejsze dania z karty i tłum gości. Tak w skrócie można podsumować pierwsze urodziny gdyńskiej restauracji Krew i woda.



Na urodzinach restauracji, która zadebiutowała na kulinarnej mapie Trójmiasta niemal dokładnie rok temu, zjawili się przyjaciele Marty i Mariusza Pieterwasów, stali goście oraz znani szefowie kuchni. Jak przyznała właścicielka, rocznica to dobra okazja do podsumowania działalności lokalu oraz pretekst do świętowania bliskimi osobami.

Zobacz także: Pieterwas Krew i Woda - otwarcie restauracji

- Rok nam minął bardzo szybko i kończymy go sukcesem. Nieskromnie przyznam, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a restauracja stała się naszym drugim domem. Nie chcemy jednak osiąść na laurach, przed nami nadal dużo pracy - mówiła Marta Pieterwas. - Rocznica to dla nas ważny dzień i chcieliśmy go spędzić tak, jakbyśmy wyprawiali urodziny w domu, czyli w gronie bliskich ludzi i dlatego świętują z nami nasi przyjaciele z branży kulinarnej. Rok temu na otwarciu zaproszeni szefowie kuchni wspólnie gotowali z Mariuszem, tym razem chcieliśmy, aby byli gośćmi. Żaden z nich dziś nic nie ugotuje, chcemy po prostu spędzić z nimi miło czas.
Wśród tłumu gości wypatrzyliśmy m.in. Tomasza Purola, zwycięzcę 5. edycji "TopChef" i szefa kuchni w poznańskim Blow Up Hall 5050 Hotel; Roberta Wojnarowskiego z N31 restaurant&bar by Robert Sowa w Warszawie; Patryka Dziamskiego, uczestnika 4 edycji "TopChef" i właściciela Dziamski Culinary Studio; Ernesta Jagodzińskiego, szefa kuchnia poznańskiej ‪Cucina88‬. Na miejscu stawili się również dobrze znani w Trójmieście szefowie, czyli Łukasz Cegłowski, Adam Woźniak, Przemysław Woźny z restauracji Gård Nordic Kitchen Gdynia oraz Tomasz Deker.

  • Przyjaciele dopisali. Na zdjęciu m.in. Justyna Zalewska,  Tomasz Purol, Patryk Dziamski i Tomasz Deker.
  • Ostrygi - jedni je uwielbiają, inni nie chcą nawet spróbować. Te zaserwowane na urodzinach były wyśmienite.
  • Urodzinowy tort.
W przeciwieństwie do zeszłorocznego specjalnego menu stworzonego przez Mariusza Pieterwasa, Łukasza Cegłowskiego, Tomasza Hartmana oraz Michała Czekajło, tym razem właściciele postawili na dobrze zaopatrzony bufet, w którego skład weszły dania cieszące się największą popularnością wśród gości restauracji na co dzień, m.in. wątróbki drobiowe w czerwonym winie, ostrygi Fin de Claire, risotto z kalmarami i krewetkami, pikantna zupa tajska, delikatne policzki wołowe konfitowane w gęsim tłuszczu z kluskami śląskimi i śledź bałtycki po gdyńsku. Nie mogło również zabraknąć urodzinowego tortu, który przygotowała Renata Gutowska, współpracująca od czerwca z restauracją cukierniczka.

Za oprawę muzyczną odpowiadał Paweł Piorkowski. Obowiązywały zaproszenia, ale można je było również zakupić w cenie 250 zł od osoby.

Miejsca

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (81) 5 zablokowanych

  • (1)

    Nieskromnie przyznam, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a restauracja stała się naszym drugim domem.

    Dla nich może dom a czy dla klientów też drugi dom?

    • 33 4

    • ja to interpretuje tak, że zasuwają po 12-14 godzin dziennie

      i część rozważa spanie na łóżkach polowych

      • 8 1

  • kupic .....zaproszenie. Jakie to zenujace !

    • 79 3

  • Gratulujr (1)

    Gratuluje i życze dalszego rozwoju !
    Przykro mi tylko, ze wscibscy ludzie jak zwykle hejtuja - ale coz chyba przyszlo wszystkim juz z tym zyc ...!!

    • 10 40

    • wscibscy to są dziennikarze

      ludzie zaś są sprawiedliwi i nie dadzą się omamić

      • 5 3

  • Nazwa mnie odrzuca.

    • 52 3

  • Krew i woda

    Chyba obecnie mozna łączyć wodę, kawę chleb z czym sie da nawet z krwią, jednak ma dość dziwne skojarzenia chyba nagatywne, ale reklama przez artykuł jest. Tylko cały czas mysle o tej krwi o piciu i jedzeniu, ze niby co? Chyba ze to jakiś głębszy przekaz religijny woda krew i wino?

    • 27 5

  • To jest piękne zaproszenia. (1)

    Tak naprawdę jestem ciekawy czy ruch i obroty wytwarzają te zaproszone vipy które przychodzą na zaproszenia ? Czy ten obcy klient z ulicy, ponieważ w 90 % to obcy klient daje zarobić niz tak zwani przyjaciele , ale oczywiście to pózniej VIP sie zaprasza No i jest artykuł o ciekawym miejscu, które niby tak dobrze prosperuje ale jednak reklama jest potrzebna przez portal.

    • 35 1

    • widocznie ci co raz tam poszli już więcej nie chcą

      jak coś jest dobre to sie samo broni

      • 4 0

  • super, super, super
    brawo, brawo, brawo

    • 6 31

  • bardzo słaba

    i przereklamowana knajpa w skali szkolnej 3+

    • 47 4

  • (2)

    Ciekawe ktora to Beata Testsmaku pewnie ja zaprosili bo im taka reklame kiedys zrobila.

    • 26 2

    • szukaj najgrubszej w kadrze

      moze zajmowac dwa miejsca

      • 11 3

    • Beata Testsmaku

      Co nie ma odwagi swoim nazwiskiem się podpisać

      • 7 4

  • lans pieterwasa zamiast gotowania

    To lansiarze jaraja sie wszystkim byle o nich mowiono..dlategi pompuja kase w tego typu artykuly.proznosc i lans nie lubie takich ludzi.pozdro

    • 52 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane