Nowoczesne i eleganckie wnętrze w Gdańsku
20 czerwca 2022
(78 opinii)
Czerwona wstęga została przecięta, a restauracja Krew i Woda - uroczyście otwarta. Lokal jest stworzony dla gości, którzy poszukują smaków opartych na czerwonym mięsie i owocach morza. A to wszystko pod czujnym okiem właścicieli - Mariusza Pieterwasa i jego żony Marty.
2015-06-05 10:14
O kurcze, szczerze powiedziawszy nawet nie wiem jak takiego homara się je i czym dłubać w ostrygach - mentalnie zatrzymałem się jeszcze w latach 80-ątych.
2015-06-05 16:18
w iście mistrzowski sposób obchodzi się z homarem ;))))
2015-06-05 11:05
odrzuca mnie słowo "krew" w nazwie restauracji.
pomysł z homarami również uważam za nietrafiony.
to tak jakby w restauracji wydzielić miejsce dla krowy/świni, którą możesz sobie obejrzeć przed zjedzeniem.
popłynęliście z tematem, ja Waszym gościem nie będę, ale życzę powodzenia.
2015-06-05 14:11
homary, krewetki itp sa zywe w akwariach, a klient wybiera co chce zjeść. wieśniactwo jak zawsze marudzi
2015-06-07 12:56
poza tym to, że coś jest "wszędzie" nie znaczy, że jest ok. wirus HIV też jest "wszędzie"
2015-06-05 17:32
2015-06-05 11:09
wczoraj przechodziłem - pustki w środku. Życzę powodzenia
2015-06-05 11:45
Wnętrzności na talerzu... Służę kreatywnością w wymyślaniu nazw
2015-06-05 11:35
Szkoda ze w nazwie zabrakło np flakow. Krew i flaki. Nie lepiej? Można? Można!!!!
2015-06-05 11:37
Eeeee. Super. To miejsce kaźni powinno być w miejscu gdzie panowalaby cisza. Wszak właściciel mówi o uprzedniej śmierci przed podaniem.
2015-06-05 11:39
Mam dylemat. Homar zasypia? I tak biedaka śpiącego siup do gęby? Toc to chyba nie bohaterstwo.
2015-06-05 11:41
A to pan przygotowuje te dania mięsne? I jak? Na wiarę pan ufa smakowi? Ja ufam tylko kubkom smakowym. A u pana te za mięso odpowiedzialne zanikly chyba w myśl zasady... Organ nieużywany zanika bezpowrotnie....
2015-06-05 22:18
Jadlem tam kaczke. Smakowala wlasnie tak, jakby nikt jej nie kosztowal + za slodkie to porto do niej ;-/
2015-06-05 11:43
To te stworzenia zasypiaja czy zdychaja? przed podaniem? Allle jak znam wegetarian pewnie umierają :-(
2015-06-05 12:07
Jak można tak nazwać lokal! !! Masakra. Proponuje na logo 666 :-)
2015-06-05 12:24
Wegetarianin w kuchni mięsnej umieszcza w nazwie lokalu "krew " brakuje tylko Stevie Wondera jako kierowcy taksówki lub szatniarza wydajacego futro z norek na "nos" :-) co za pokrecony umysł ;-)
2015-06-05 12:45
-Pieter
-Was?
-nie "krew i woda"
:-) tak jakoś mi się skojarzyło
2015-06-05 12:55
Usypiaja homara przed podaniem ...to który z tych zadowolonych szefów kuchni to anestezjolog? A może kowal... młotkiem w łeb i idzie spać z rybami ;-)
2015-06-05 16:06
Jak można ? - normalnie...... 666? Katolicki zaścianek..... nie podoba się? - to do baru mlecznego spitalaj :)
2015-06-06 18:07
W barze mlecznym wszystko świeżutkie i ceny przystępne, a w dodatku nikogo nie usypiają.
2015-06-05 13:43
A ja polecam. Wyjątkowi ludzie i wyjątkowe miejsce. Kuchnia wyborna. Byłem, jadłem i wrócę. Niesamowite smaki :)
2015-06-05 16:30
i jeszcze się głupio podpisałeś maciej....
2015-06-05 23:15
o gorzka zazdrości...
2015-06-07 10:30
...
2015-06-05 13:52
Ja tez z checia wejde jesli zniknął homary. Mieszkalam długo w Hiszpanii gdzie to norma, ale nigdy sie do tego nie przyzwyczailam i omijałam takie miejsca. Nazwa natomiast... no ciekawe co autor miał na myśli. Samo Pieterwas wydaje mi sie zdecydowanie bardziej trafione.
2015-06-05 16:07
a nie możesz po prostu wejść i zjeść coś innego niż owoce morza? a na homary tylko popatrzeć :) da się ? DA :P
2015-06-10 10:32
2015-06-05 14:14
Pieterwas...gość zna się na gotowaniu i jest przemiły.Polecam jego kuchnie ;)
2015-06-05 14:22
Byłem,jadłem. Super obsługa,dania technicznie bardzo ok,tylko trochę im brakuje wyrazistości...
Tajska super smak,ale trochę mało konkretów.... jakieś 4 połówki krewetki na porcje,trochę kiepsko jak na zupę za chyba 19 zł. Świetne delikatne żeberka BBQ ale słabo doprawione,podobnie dorsz...
Tak że inaszej na pewno jeszcze zajrzę! Pozdrawiam i powodzenia w doskonaleniu dań!
2015-06-05 16:11
19 PLN za drogo ? To jest restauracja a nie bar szybkiej obsługi. Cena jest normalna jak na tego typu miejsce. Porcje za małe? smak powinien być priorytetem a nie wielkość... A wracając do ceny, jak na nasze zarobki rzeczywiście proporcja zachwiana, no ale nie co dzień trzeba rozbijać się po restauracjach ( właśnie, nie mylić z knajpami ) :)
2015-06-05 22:22
Tak smak powinien byc priorytetem, ale wlasnie tu nie jest. Bylem, jadlem.
2015-06-08 14:47
19 zł za 4 połówki krewetek i garstka makaronu w przyprawione wodzie to dużo. Proponuje przejść się do np. Dom sushi na zupę tajską dla porównania.
2015-06-05 14:45
niestety nie porwało porcje jak na cene dosc małe a obsluga taka wazelina ze az mdli ciekawe ile tak bedzie nazwa tez nietrafiona ale to moje zdanie i nie rozumiem tego podniecania sie winem i piwem jest w kazdej knajpie mam odczucie ze jak ktos nie jest" znawca "to nie powinien chodzic po restauracjach tyle szumu o nic
2015-06-05 16:13
Jeśli obsługa nie była by miła, to narzekałbyś że nie profesjonalni, jak są uprzejmi to tez nie dobrze bo wazelina....
Porcje za małe, piwo jest wszędzie, wino też...
A w ogóle i w szczególe to nazwa mnie taka...
Jest coś na co nie narzekasz?
Otwórz knajpę , zrób po swojemu i przestać ględzić.
Albo jedź do fastfood'u i nie zawracaj tyłka..
2015-06-06 02:06
Małe porcje? To idź do mlecznego albo do McDonaldsa ! :D
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.