• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

No.33 di Vinegre - nowa restauracja na plaży w Sopocie

Justyna Michalkiewicz
13 czerwca 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
No.33 di Vinegre to połączenie kuchni na wysokim poziomie oraz plaży, z dostępem do morza. No.33 di Vinegre to połączenie kuchni na wysokim poziomie oraz plaży, z dostępem do morza.

Trójmiejska plaża wzbogaciła się o miejsce, gdzie można dobrze i zdrowo zjeść. Poza słońcem i smaczną kuchnią, klienci nowej restauracji mogą zażywać morskich kąpieli oraz korzystać z wielu aktywności sportowych. Restauracja No.33 di Vinegre zobacz na mapie Sopotu znajduje się na sopockiej plaży, tuż przy wejściu nr 33 (vis a vis ulicy Polnej) i jest gotowa na przyjęcie gości.



No.33 di Vinegre to kolejne miejsce obok Mondo di Vinegre, prowadzone przez Mariusza Zawadzkiego i Patrycję Pawlak. Tym, co wyróżnia restaurację jest lokalizacja na samej plaży z dostępem do morza oraz strefa Fitplaya, w której cyklicznie będą odbywać się zajęcia z trenerami zumby, salsy oraz tańców latynoskich.

- To jest miejsce ciekawego, aktywnego wypoczynku oraz relaksu. Dla naszych gości przygotowaliśmy leżaki, hamaki i stoliki na plaży. Trzy razy w tygodniu będziemy proponować zajęcia grupowe fitness oraz sportowe. W lipcu szykujemy się do otwarcia mini aquaparku zakotwiczonego na wodzie, natomiast w przyszłym sezonie myślimy o sportach motorowodnych - mówi Mariusz Zawadzki, współwłaściciel restauracji.

Podczas oficjalnego otwarcia, zaproszeni goście próbowali dań z karty letniej. Potrawy, chociaż podane na papierowych talerzykach w formie bufetu, broniły się smakiem.

Zaserwowano m.in. aromatyczną i słodką sałatę No Fit z dodatkiem kaszy pęczak, boczkiem wędzonym, serem lazur oraz dressingiem miodowo-musztardowym (26 zł), a także Krewetkowy Czar z serem rubinowym, pomidorami cherry, grzankami, krewetkami oraz dressingiem majonezowym (29 zł). Z dań głównych podano sataye w formie szaszłyków, m.in. z łososia (29 zł) oraz wegetariański z dodatkiem wędzonego oscypka (25 zł).

W karcie menu znajdziemy również zupę rybną, chłodnik, dania z grilla, naleśniki, panini, lodowe desery oraz potrawy dla najmłodszych. Dla gości spragnionych orzeźwienia w upalne dni, kelnerzy będą serwować alkoholowe i bezalkoholowe drinki. Niektóre z dodatkiem świeżo zerwanej mięty, posadzonej przy barze na tarasie.

- Menu naszej restauracji jest bardzo plażowe, lekkie i świeże. Specjalnością są sataye z owocami morza, baraniną, drobiem oraz wegetariańskie. Serwujemy również świeże sałaty w różnych odsłonach. Jeżeli ktoś zna nasze pozostałe restauracje to wie, że można u nas dobrze i zdrowo zjeść - mówi Beata Komorek, marketing manager.

Kuchni można próbować bezpośrednio na plaży, a drinki sączyć na wygodnych leżakach. Kuchni można próbować bezpośrednio na plaży, a drinki sączyć na wygodnych leżakach.

Podczas otwarcia gościom towarzyszyła nowoczesna muzyka, grana na żywo. Za elektroniczne dźwięki odpowiadał Dj WhiteBoy, z kolei na saksofonie przygrywał Łukasz Sokołowski. W tej atmosferze, zaproszeni goście oddawali się nieformalnym rozmowom kuluarowym.

Dla wszystkich, którzy w sezonie letnim planują odwiedzić No.33 di Vinegre przygotowano m.in. 100 wygodnych leżaków, a także stoliki, zarówno na plaży, jak i na drewnianym tarasie. Klientów nie obowiązuje żaden dress code, więc dania i drinki można zamawiać w strojach plażowych. Bliskość morza zachęca do korzystania z kąpieli, po których można się opłukać za pomocą specjalnej konstrukcji z wiadrami, napełnionymi wodą. W niedalekiej przyszłości, obok mini aquaparku, właściciele planują otworzyć również strefę dla dzieci.

Beach bar będzie otwarty w sezonie letnim, od 31 maja do 30 września.
Justyna Michalkiewicz

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (38) 10 zablokowanych

  • Wow (3)

    Warszafka już pędzi!!!

    • 123 4

    • Jak da lezaki to I warszafka bedzie

      • 5 2

    • i koniecznie loże i MOET żeby warszafskie

      korpo patafiany miały gdzie się przechwalać fociami na FB.

      • 11 1

    • de Sos

      zi Gravy #33,
      das Oil

      • 4 1

  • (6)

    Dla autorki wszystko co jest czymś więcej niż zagotowaniem wody w czajniku, zdaje się być kuchnią wysokiego poziomu, bo jak widać zamieszanie w misce kilku składników czyni mistrzem.

    Ps. Minione wybory prezydenckie a także przyszłe parlamentarne oraz atmosfera jaka tym zdarzeniom towarzyszy wskazują jednoznacznie, że dotychczasowe trendy nazywania czegokolwiek z zagraniczna, jest już w kategorii obciachu.

    • 66 9

    • Odpowiedz (1)

      Ta ostatnia opinia jest w kategorii :nienawiść do każdego,zazdrość ,zawiść ..A kim ty jesteś żeby robić taki obciach.Sama jesteś obciachem i to wielkim .Spadaj.

      • 7 36

      • Nazywanie rzeczy zwyczajnych skomplikowanymi, oznacza infantylność lub głupotę

        Ostatnia odpowiedź wskazuje właśnie na kompletnie wyalienowane osobniki, żyjące pod szklanym kloszem w oderwaniu od rzeczywistości. Jedyne odruchy ludzkie jakie posiadają, to wykorzystywanie innych z uśmiechem na ustach, nazywając wszystkich frajerami, biedakami, słoikami itp. Właśnie zmieniają się uwarunkowania i zapadł wielki strach pośród tych wszystkich, którzy do tej pory wozili się na plecach innych. Stąd też taka agresywna odpowiedź osobnika podpisującego się "lilka", bo to strach przed odpowiedzialnością.
        Nie na darmo agresja występuje wobec Kaczyńskiego, Dudy, Kukiza, Korwina, bo nie chodzi o to że są jakimiś szczególnymi potworami ale podświadomość bycia nieuczciwym nie daje poczucia komfortu, że akurat wcześniej wymienieni nie zechcą sprawdzać tę i ową działalność a zwłaszcza skąd pochodzą środki finansowe. Ba strach tym większy, że nie wszyscy mogą zwyczajnie zwiać do Brukseli jak Tusk czy Bieńkowska albo na jakąś placówkę dyplomatyczną.
        Wracając do głównego tematu artykułu, słabość jego polega na tym, że jest w rubryce "De Luxe" a tu nic luksusowego po prostu nie widać.

        • 20 4

    • ja już odpowiedziałam (1)

      to gdzie jest moja odpowiedz ??Osoba ,która to pisze sama jest Wielkim Obciachem .Jeżeli nie podoba się jej cały świat ,w związku z nienawiścią do tego świata niech w ogóle nie zabiera głosu.Nikt nie jest ciekaw co w tej głowie się roi NA DRZEWO...Sama jest zdołowana ,ale niech nie dołuje innych.Albo niech się leczy. Co plaża ,ludzie szczęśliwi na niej i wspaniała restauracja ma do wyborów prezydenckich i przyszłych parlamentarnych ..SPADAJ.Taka jest PRAWDA.

      • 3 20

      • Pati,

        wyluzuj

        • 5 1

    • (1)

      Łosoś karmiony śmieciową karmą na wielkich morskich fermach, to to samo co "napędzany" kurczak z fermy gdzieś pod Grójcem, Bordeaux, Monachium, Chicago czy Pekinem. Hormony wzrostu plus antybiotyki to ma być danie luksusowe??!!
      Zdecydowanie wolę flądrę z brudnej Zatoki Gdańskiej niż łososia z Norwegii.

      • 12 2

      • A ja ani jedno ani drugie

        tylko śledzia, zdrowego, naturalnego, z Atlantyku

        • 6 0

  • Nie jadam w knajpach sezonowych!

    I za nic w świecie nie zamienię mojej kaszanki i ziemniaka z rusztu, dodatki to cebula i ogórek małosolny.
    Ps. Łososiem się przeżarłem.

    • 51 10

  • Uwaga na drzazgi.

    Konstrukcje z europalety są nieoszlifowane więc uwaga na drzazgi! Zwłaszcza atakujące piękne pośladki plażowiczów. Wczoraj musiałem z ręki jedną wyjąć. Aż ze strachem myślę o tym mini aquaparku.. jeśli będzie tak zbudowany jak bujający się na wszystkie strony blat baru to życzę powodzenia :)

    • 39 3

  • Gdzie ochrona wydm!? (1)

    Kto dał w łapkę by na wydmach chronionych wybudować obiekt!?

    • 55 5

    • Szwagier

      • 7 0

  • (1)

    Po zdjęciach widzę, że obsługa dania podaje, nie serwuje, to jest bar nie restauracja.

    • 33 3

    • baro to slowo za malo deluxe

      to juz standard ze dzis nie wiekszosc ludzi nie potrafi odroznic baru od restauracji czy apartamentu od mieszkania

      • 2 0

  • Hmmm

    Nie chcę być malkontentem ale zdecydowana większość zdjęć prezentuje wszelakie alkohole wskazane z nazwy a w zasadzie na wszystkich ktoś coś pije, strasznie ciągnie mi tu łamaniem prawa, reklama alkoholu jest w Polsce karalna

    • 25 7

  • A czy już płacą na czas i dają umowy czy po staremu?

    Żeby dostać wjazd na plażę przez wydmy ktoś inny dostać musi?

    • 29 2

  • A kasa fiskalna działa?

    A terminale sprawdzone i nie będzie jaj że awaria? Nie będzie że wino zapomniało się nabić? Widzę ucieczka do przodu...
    Sprawdzajcie paragony.

    • 21 2

  • Super miejsce. (2)

    Bardzo sympatyczne miejsce! Porządne leżaki i stoliki - dlatego pewnie i ceny wyższe - ale to dla tych co wolą tak niż na piachu leżeć;) trzeba się cieszyć, że są takie miejsca na plaży - i ten fitness - super! Mnie się podoba!

    • 10 28

    • (1)

      Autoreklama

      • 20 0

      • Autoerotyzm

        • 3 7

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja