• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

No.33 di Vinegre - nowa restauracja na plaży w Sopocie

Justyna Michalkiewicz
13 czerwca 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
No.33 di Vinegre to połączenie kuchni na wysokim poziomie oraz plaży, z dostępem do morza. No.33 di Vinegre to połączenie kuchni na wysokim poziomie oraz plaży, z dostępem do morza.

Trójmiejska plaża wzbogaciła się o miejsce, gdzie można dobrze i zdrowo zjeść. Poza słońcem i smaczną kuchnią, klienci nowej restauracji mogą zażywać morskich kąpieli oraz korzystać z wielu aktywności sportowych. Restauracja No.33 di Vinegre zobacz na mapie Sopotu znajduje się na sopockiej plaży, tuż przy wejściu nr 33 (vis a vis ulicy Polnej) i jest gotowa na przyjęcie gości.



No.33 di Vinegre to kolejne miejsce obok Mondo di Vinegre, prowadzone przez Mariusza Zawadzkiego i Patrycję Pawlak. Tym, co wyróżnia restaurację jest lokalizacja na samej plaży z dostępem do morza oraz strefa Fitplaya, w której cyklicznie będą odbywać się zajęcia z trenerami zumby, salsy oraz tańców latynoskich.

- To jest miejsce ciekawego, aktywnego wypoczynku oraz relaksu. Dla naszych gości przygotowaliśmy leżaki, hamaki i stoliki na plaży. Trzy razy w tygodniu będziemy proponować zajęcia grupowe fitness oraz sportowe. W lipcu szykujemy się do otwarcia mini aquaparku zakotwiczonego na wodzie, natomiast w przyszłym sezonie myślimy o sportach motorowodnych - mówi Mariusz Zawadzki, współwłaściciel restauracji.

Podczas oficjalnego otwarcia, zaproszeni goście próbowali dań z karty letniej. Potrawy, chociaż podane na papierowych talerzykach w formie bufetu, broniły się smakiem.

Zaserwowano m.in. aromatyczną i słodką sałatę No Fit z dodatkiem kaszy pęczak, boczkiem wędzonym, serem lazur oraz dressingiem miodowo-musztardowym (26 zł), a także Krewetkowy Czar z serem rubinowym, pomidorami cherry, grzankami, krewetkami oraz dressingiem majonezowym (29 zł). Z dań głównych podano sataye w formie szaszłyków, m.in. z łososia (29 zł) oraz wegetariański z dodatkiem wędzonego oscypka (25 zł).

W karcie menu znajdziemy również zupę rybną, chłodnik, dania z grilla, naleśniki, panini, lodowe desery oraz potrawy dla najmłodszych. Dla gości spragnionych orzeźwienia w upalne dni, kelnerzy będą serwować alkoholowe i bezalkoholowe drinki. Niektóre z dodatkiem świeżo zerwanej mięty, posadzonej przy barze na tarasie.

- Menu naszej restauracji jest bardzo plażowe, lekkie i świeże. Specjalnością są sataye z owocami morza, baraniną, drobiem oraz wegetariańskie. Serwujemy również świeże sałaty w różnych odsłonach. Jeżeli ktoś zna nasze pozostałe restauracje to wie, że można u nas dobrze i zdrowo zjeść - mówi Beata Komorek, marketing manager.

Kuchni można próbować bezpośrednio na plaży, a drinki sączyć na wygodnych leżakach. Kuchni można próbować bezpośrednio na plaży, a drinki sączyć na wygodnych leżakach.

Podczas otwarcia gościom towarzyszyła nowoczesna muzyka, grana na żywo. Za elektroniczne dźwięki odpowiadał Dj WhiteBoy, z kolei na saksofonie przygrywał Łukasz Sokołowski. W tej atmosferze, zaproszeni goście oddawali się nieformalnym rozmowom kuluarowym.

Dla wszystkich, którzy w sezonie letnim planują odwiedzić No.33 di Vinegre przygotowano m.in. 100 wygodnych leżaków, a także stoliki, zarówno na plaży, jak i na drewnianym tarasie. Klientów nie obowiązuje żaden dress code, więc dania i drinki można zamawiać w strojach plażowych. Bliskość morza zachęca do korzystania z kąpieli, po których można się opłukać za pomocą specjalnej konstrukcji z wiadrami, napełnionymi wodą. W niedalekiej przyszłości, obok mini aquaparku, właściciele planują otworzyć również strefę dla dzieci.

Beach bar będzie otwarty w sezonie letnim, od 31 maja do 30 września.
Justyna Michalkiewicz

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (38) 10 zablokowanych

  • Plastyk wszechobecny

    Miejsce całkowicie traci poprzez serwowanie napojów i posiłków w plastykowych naczyniach + zestaw plastykowych sztućców w foli. Całkowity brak smaku i ekologicznego podejścia. Jak na kurort i bliskość Sopot Zdrój to dosyć niski poziom. Właściciel w rozmowie zrzuca odpowiedzialność na prawo lokalne zabraniające podawania napojów w szkle w barach plażowych. Okazuje się się , że jednak takie przepisy nie istnieją. Nadmieniam , że na stolikach stoją szklane wazoniki ze świeczkami a obok we wszystkich barach jest używane szkło i porcelana.

    • 0 0

  • fajne miejsce to fakt

    • 0 0

  • Tapas de Rucola

    "No.33 di Vinegre to kolejne miejsce obok m.in. Tapas de Rucola i Mondo di Vinegre, prowadzone przez Mariusza Zawadzkiego i Patrycję Pawlak"

    O ile Pani Pawlak jest właścicielką Mondo di Vinegre to właścicielem Tapas de Rucola jest Artur Draniczarek i fajnie jakby autor artykułu zrobił sprostowanie

    Odpowiedź redakcji:

    Dziękujemy za sugestię. Treść została poprawiona.

    • 1 0

  • Nie mam nic przeciwko budom z jadłem i napitkiem na plaży. (3)

    Tylko co w tym jest delux ?
    Może ktoś mi odpowiedzieć ?

    • 20 1

    • A nie lepiej zabrać własne kanapki z żółtym serem i jajo na twardo oraz pomidora ? (1)

      Zdrowiej i dużo taniej.

      • 15 3

      • Janusz

        Typowy Janusz!

        • 1 1

    • może jest sałata w hotdogu

      albo keczup włocławek

      • 1 1

  • (1)

    Po zdjęciach widzę, że obsługa dania podaje, nie serwuje, to jest bar nie restauracja.

    • 33 3

    • baro to slowo za malo deluxe

      to juz standard ze dzis nie wiekszosc ludzi nie potrafi odroznic baru od restauracji czy apartamentu od mieszkania

      • 2 0

  • w końcu knajpa dla kazdego

    piwo za 5 zł i dania po 15zł:)
    tylko toaleta? gdzie ta toaleta? ah za rogiem po 10 zeta od siku.

    • 2 1

  • Ppr i reklama kroczą przed wykonaniem

    byłem i mam wiele" ale" przybytek jeszcze nie skończony,lodówki pod chmurką i obsługa bardziej zajeta sobą niż obsługiwaniem gości. Ale reklama już jest i za to plus

    • 4 1

  • ... (1)

    Pieprzone hipsterstwo oderwane od rzeczywistości...

    • 12 5

    • Cholerny stoczniowiec.

      • 3 8

  • Super miejsce. (2)

    Bardzo sympatyczne miejsce! Porządne leżaki i stoliki - dlatego pewnie i ceny wyższe - ale to dla tych co wolą tak niż na piachu leżeć;) trzeba się cieszyć, że są takie miejsca na plaży - i ten fitness - super! Mnie się podoba!

    • 10 28

    • (1)

      Autoreklama

      • 20 0

      • Autoerotyzm

        • 3 7

  • A na zdjeciu to podrobka torebki LV

    • 10 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane