• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Morski widok i owoce morza - letni taras Vinegre otwarty

Olga Miłogrodzka
27 maja 2016 (artykuł sprzed 8 lat) 
Świeże ryby i owoce morza w nowym, tarasowym menu Vinegre Świeże ryby i owoce morza w nowym, tarasowym menu Vinegre

Sięga wysoko - ponad korony drzew, zajmuje powierzchnię ponad 200 m kw. i widać z niego niemal całą zatokę, aż po Półwysep Helski. Mowa o tarasie należącym do restauracji Vinegre w Gdyni. W czwartek wieczór zainaugurowano tu sezon letni. Nowe menu, przygotowane specjalnie dla tego tarasu, oferuje ryby i owoce morza.



Vinegre, usytuowana na ostatniej kondygnacji Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni, ma ten plus, że do posiłków serwuje bonus - widok na polskie morze. Wystarczy skorzystać z urokliwego tarasu restauracji. Agnieszka i Mariusz Zawadzcy - właściciele lokalu - witali na nim wczoraj pierwszych w tym roku gości. Przy chłodnym prosecco i śródziemnomorskich daniach biesiadowano ponad 4 godziny. Spotkanie zorganizowano w gronie najbliższych przyjaciół restauracji.

W tym roku na tarasie stanęła otwarta kuchnia. Zamawiać tu będzie można potrawy ze specjalnego menu, podawane tylko na świeżym powietrzu.

  • Przemysław Hinc - szef kuchni Vinegre (pośrodku) ze współpracownikami
  • Gambasy z oliwkami
  • Goście
  • Letni taras gdyńskiej restauracji Vinegre

- Marynistyczny pejzaż zainspirował letnią kartę tarasu. Na oczach gości, w woku, przyrządzać będziemy świeże ryby i owoce morza - mówi Przemysław Hinc, szef kuchni w Vinegre. Krewetki serwowane będą z chorizo oraz bananami - łączenie słodkich i słonych smaków to karaibska praktyka, którą zapożyczyliśmy właśnie na lato. Będzie też można spróbować krewetek królewskich - gambasów, dzikich, niehodowlanych, sprowadzanych z Argentyny, przyrządzanych w całości, tj. w pancerzach, na czerwonym winie, z czosnkiem i hiszpańskimi oliwkami. W menu mamy też ryby - śledzia bałtyckiego, stek z halibuta marynowany w rozmarynie i kaparach, łososia w estragonie i piri piri - portugalskiej papryczce, doradę i okonia morskiego. Sos z homara, podawany do każdej potrawy, to nasza specjalność.
Spotkanie urozmaiciły nie tylko pokazy live cooking'u. O oprawę muzyczną wieczoru zadbali DJ Hensha oraz wokalistka klubowa - Misza.

Od dziś taras otwarty jest dla wszystkich gości restauracji.

Miejsca

  • Vinegre Gdynia, Zawiszy Czarnego 1B

Zobacz także

Opinie (28) 4 zablokowane

  • tekst sponsorowany?

    • 44 3

  • a jest gdzie przypiąć rower? (1)

    • 22 4

    • do muszli

      • 1 1

  • Nic ciekawego ceny jak z kosmosu wole do makro podjechać i samemu obrzydzić homara, małże czy krewetki za 1/3 ceny

    • 31 17

  • "Spotkanie zorganizowano w gronie najbliższych przyjaciół restauracji" - to takie wydarzenie było ?

    • 49 0

  • (3)

    oferuje ryby i owoce morza
    a ryby - przynajmniej te które wymieniliście to nie owoce morza?

    raz piszecie śródziemnomorskie dania, dalej że kuchnia karaibska, jakieś gambasy z Argentyny- straszny misz masz
    To jak w końcu?
    I chyba widok nie taki jak piszecie - przynajmniej na zdjęciach

    • 23 2

    • 8 tak dobrze że gimbusy z Argentyny

      • 0 1

    • przyjdz i zobacz ,posmakuj to pogadamy,jak za duza róznorodność dla ciebie to usmaz sobie schabowego (...) (1)

      • 1 19

      • po takim zaproszeniu to raczej dziękuję, nie skorzystam

        • 14 0

  • słabiutka

    knajpa, wygórowane ceny, fatalna obsługa

    • 41 2

  • ile wam zapłacili za tę reklamę?

    to jak urządzę imprezę dla rodziny to też o niej tak cieplutko napiszecie???

    • 35 3

  • to teraz niech ci przyjaciele przychodza i nabijaja im kase .paranoja.-jak sie ma knajpe to ma byc dla wszystkich a nie jakies wybieranie

    • 24 4

  • (3)

    Byłem w tym lokalu, ładnie urządzony, menu wyborne, to nie jest lokal typu bar mleczny ze będzie tanio, panorama na morze i żaglówki bardzo ładna, polecam bo miła obsługa, można się zaszyć na tarasie lub w zadaszonej części lub w lokalu. Ogólnie to pozytywnie.

    • 7 30

    • wpis właściciela?!

      • 9 2

    • A byłeś w kuchni :-)

      • 5 0

    • Byłam tam kilka razy, w sezonie i poza sezonem, raz na większej imprezie (40stka).
      I jeszcze poza sezonem obsluga jest w miarę, w sezonie scenariusz za każdym razem podobny.
      Na kelnerkę czekałyśmy z 20 min, żeby w ogóle podeszła, menu dnia jakieś takie pogniecione i otłuszczone, samo zamawianie trwało chyba z kolejne 30 min bo co zamówiliśmy z menu dnia to już "właśnie wyszło" (niedziela godz. 17:00-18:00), więc kończyło się na przeglądaniu standardowej karty i domawianiu co było. Potem długo brak zainetresowania stolikiem (może byśmy domówili jakieś driknki lub deser, ale przy tej obsłudze odechciało nam się), a na koniec jeszcze długie oczekiwanie na rachunek. Ogólnie trochę zlewka (mam na myśli postawę pań obsługujacych).
      W tym czasie, biorąc pod uwagę to co zamówiliśmy, zdążyły by po nas obsłużyć drugi taki stolik - widać właściciel nie jest zainteresowany zwiększeniem dochodu.
      I zapewniam, że to nie była jednorazowa sytuacja i wcale nie w jednym sezonie.
      Naprawdę próbowaliśmy dać knajpie szansę.

      • 4 0

  • pitu,pitu ....listek , kwiatek, kropla sosu... a człowiekk dalej głodny (1)

    Jak widzę takie małe porcje na talerzach to od razu odechciewa mi się knajpki. Kiedyś wyszliśmy z takiego ,,wielkiego żarcia" by się N A J E Ś Ć w KFC

    • 22 6

    • Fajnie Janusz, fajnie.

      • 5 8

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane