- 1 Zobacz luksusowy jacht za 29 mln euro (59 opinii)
- 2 Trójmiasto w przewodniku Michelin (76 opinii)
- 3 Zadbaj o włosy jak w azjatyckim salonie (3 opinie)
Basia Ritz najlepsza! Ranking artykułów 2014 r.
Nowe eleganckie restauracje, kolejne marki premium, otwarcie ekskluzywnych butików, premiery luksusowych samochodów, niebanalne pokazy mody, kameralne bankiety, huczne bale i koncerty gwiazd światowego formatu. Rok 2014 potwierdził, że potencjał Trójmiasta dynamicznie rośnie.
- Trójmiasto jest aglomeracją, która na chwilę obecną ma największy potencjał sprzedażowy. Wszystkie dane makro oraz dane dotyczące rynku luksusowego wskazują, że to właśnie w tym regionie możemy osiągnąć sukces sprzedażowy - mówił Daniel Kończak, manager ds. zegarków W.Kruk, podczas otwarcia pierwszego trójmiejskiego salonu marki. Trudno się nie zgodzić z jego słowami.
Oto 10 najchętniej czytanych artykułów z tego okresu.
10. Rafał Wałęsa zachwycił gości Wine Dinner Farnese
Kulinaria - podobnie jak w roku 2013 - cieszyły się sporym zainteresowaniem, dużo też działo się w trójmiejskich restauracjach. Relacja z kolacji komentowanej w Sztuczce wzbudziła w czytelnikach niemałe emocje, co tłumaczyć można dwojako. Po pierwsze - Paweł, brat szefa kuchni, Rafała, dostał się do finału Top Chef i miał spore szanse na wygraną. W show zaprezentował nie tylko doskonałe umiejętności i imponującą wiedzę, ale również niespotykaną kulinarną wyobraźnię oraz odwagę, z idealną dozą pokory. Co więcej, tymi samymi słowy można opisać... Rafała. Zatem po drugie - dania jego autorstwa są każdorazowo ogromnym zaskoczeniem dla gości. Przez swoją kulinarną kreatywność, Rafał potrafi wzbudzić zachwyt i zaskoczyć, a nawet... wzruszyć.
9. Wymagania Justina Timberlake'a przed koncertem w Gdańsku
Informacja o gdańskim koncercie Justina Timberlake'a obiegła Polskę (a w zasadzie całą Europę) z prędkością światła. Zanim światowej sławy piosenkarz wystąpił na PGE Arenie, z zapartym tchem wyczekiwaliśmy wszelkich informacji o jego pobycie w naszym regionie - najpierw ujawniono, w jakim będzie spał hotelu (był to Hilton), a później, jakie ma wymagania. Choć nie były one równie wymyślne, co u Jennifer Lopez, to i tak wzbudziły niemałe emocje. Woda Fiji wielu z nas już zawsze będzie się kojarzyć właśnie z nim.
8. Dla kogo trener personalny?
Moda na prowadzenie zdrowego trybu życia i utrzymanie sylwetki fit nie ominęła również i nas. W artykule przedstawiliśmy nie tylko sylwetki trójmiejskich trenerów, ale również przybliżyliśmy tajniki ich pracy. Okazało się, że jest ona wielowymiarowa, a dobry trener, poza dietą i planem treningowym, potrafi zmotywować do zmian na lepsze nie tylko w kwestii wyglądu, ale całego życia - i zawodowego, i prywatnego.
7. Otwarcie restauracji 737 L'entre Villes Sopot
W roku 2014 Trójmiasto wzbogaciło się o ponad 100 nowych lokali, z czego kilkanaście z nich określić można mianem deluxe. Jednym z nich jest restauracja 737 L'entre Villes Sopot, której huczne otwarcie miało miejsce w drugiej połowie listopada. Zlokalizowana w starej, niegdyś zapuszczonej kamienicy, zajmuje imponującą powierzchnię i została wykończona z dbałością o każdy szczegół.
Czytaj również: Nowe restauracje i bary w 2014 roku. Gdzie warto bywać w Trójmieście?
6. Wiosna w MiaMia - nowa kolekcja marki
Markę MiaMia tworzą dwie trójmiejskie projektantki - Joanna Lewczyńska-Dorniak i Grażyna Radtke. Torebki ich autorstwa mają charakterystyczne zapięcie na bigiel. Projektantki udowodniły, że pokaz kolekcji nie wymaga hucznej otoczki, aby uznać za udany. Kameralny klimat pokazu ich wiosennej kolekcji był unikatowy właśnie dzięki niekonwencjonalnej formie.
5. Jak oni mieszkają: "nowojorski" apartament we Wrzeszczu
W 2014 roku w serwisie rozpoczęliśmy nowy cykl pt. "Jak oni mieszkają", który od pierwszego odcinka cieszył się ogromnym zainteresowaniem czytelników. W Trójmieście nie brakuje świetnie urządzonych domów i apartamentów, które mamy przyjemność prezentować. Kolejne artykuły oparte na tej formule wzbudziły wiele emocji i czytelników skłoniły do burzliwej dyskusji w komentarzach.
4. Pomorskie Rendez-Vous. Randka z luksusem
Druga edycja Pomorskiego Rendez-Vous, cyklicznej imprezy organizowanej przez Sunreef Yachts była największym i być może najważniejszym wydarzeniem dla regionalnego rynku dóbr luksusowych w mijającym roku. Nie zabrakło wyśmienitych osobistości, celebrytów, marek premium, luksusowych jachtów i samochodów. - Luksus wciąż kojarzy nam się z zagranicą, tymczasem mamy go tutaj, nie miejscu, w zasięgu ręki - skomentował Francis Lapp, prezes firmy HTEP Polska Sp. z o.o. i stoczni Sunreef Yachts.
3. Mieszkania za ponad milion. Klientów z Trójmiasta przybywa
To już drugi tekst poruszający temat nieruchomości w tegorocznym podsumowaniu. Pisaliśmy w nim o rosnącym zainteresowaniu trójmiejskimi mieszkaniami o wartości przekraczającej milion złotych. Zgodnie ze statystykami, w Polsce na klientów czeka ponad 10 tys. mieszkań z rynku wtórnego w cenie powyżej 1 mln zł, z czego trzy czwarte skupia stolica, ale na trzecim miejscu znalazła się Gdynia, a zaraz za nią Sopot. Gdańsk natomiast znalazł się na miejscu szóstym, a kolejne miasta pozostały daleko w tyle.
2. Sezon na wyprzedaże - luksus za pół ceny
Zimowy sezon wyprzedaży jest doskonałą okazją do uzupełnienia garderobianych braków o ubrania, buty i akcesoria marek premium w okazyjnych cenach. Artykuł o wyprzedażach, które na dobre ruszyły po zeszłorocznych świętach Bożego Narodzenia, cieszył się ogromnym zainteresowaniem, dzięki lekturze czytelnicy mogli bowiem zdecydować, do których butików warto udać się na wyprzedażowe zakupy.
1. Restauracja Basi Ritz już otwarta
Na otwarcie restauracji Basi Ritz musieliśmy długo poczekać - choć zapowiadano je znacznie wcześniej, miało miejsce na początku lipca. Impreza z okazji otwarcia nie należała do hucznych, przebiegła w przyjaznej atmosferze, w wśród zaproszonych gości pojawili się uczestnicy programu Masterchef, przyjaciele, partnerzy oraz uczestnicy innych programów kulinarnych: Malika z Gdyni - finalistka Top Chef, Adam Czapski z programów Ugotowani, Masterchef i Hell's Kitchen. Przygotowane na tę okazję dania wzbudziły zachwyt gości, a restauracja po dziś dzień cieszy się niegasnącym zainteresowaniem i zbiera pozytywne opinie.
ZOBACZ ZESZŁOROCZNY RANKING
Zobacz także
Opinie (43) ponad 10 zablokowanych
-
2014-12-31 14:05
Basia czy Barbara? (4)
Przecież ona ma z 5 dych na karku, a Basia to się woła na małe dziewczynki.
- 120 16
-
2014-12-31 14:32
(1)
ba.. więcej cukierkowego splendoru, a w przypadku klapy zawsze można powiedzieć, że to tylko mała Basia.. - tupie i kaprysi..
- 27 2
-
2014-12-31 14:42
Re: re
Jedzenie dobre ale wystrój mi sie nie podoba ,ale to tylko moje skromne zdanie :)
- 12 2
-
2015-01-01 20:20
haha artykul Sobocinskiej i nawet przy najpopularniejszych artykułach musiala wspomnieć o Malice z Gdyni. Tylko na to czekam. Co artkul to Malika. Kobieto czy ty nie masz dość darmowej promocji? Tylko tak jadasz?
- 24 2
-
2015-01-02 09:54
Dokladnie tak!
Basia Ritz, Marysia Sadowska itd. Do fotki poszczerzy zeby, do artykulu poopowiada jakies tanie historie a na ulicy zajezdza droge i jeszcze srodkowy palec pokazuje. Ot co.
- 15 2
-
2014-12-31 14:46
Ciekawe czy nazwisko se zmieniła jak niejaki Wojciech Basiura? (4)
- 46 4
-
2014-12-31 16:04
(1)
Ty powinieneś zmienić na BURAK !
- 4 26
-
2014-12-31 16:09
Marek Fujarek - tez pasuje..
- 21 1
-
2015-01-02 14:05
(1)
a co za roznica czy zmienil? gesslerka tez po majętnym mezy tak się nazywa i co? lepiej brzmi kretynskie atelier amaro niż basiura. A tu tez o marketing chodzi.
- 2 4
-
2015-01-02 15:36
Ritz to nazwisko po mężu, więła ślub to zmieniła nazwisko - proste...
- 3 4
-
2014-12-31 16:32
..Basia Ritz najlepsza... (1)
Ludzie proszę Was, w czym ona jest najlepsza? Niczym nie zabłysnęła w branży gastronomicznej, to że znajomości ma jako takie? Kolejna pseudo gwiazda kreowana na siłę. Reklamujcie, tylko piszcie prawdę a nie bzdety.
- 88 9
-
2015-01-01 21:29
Restauracja
Marna restauracja bez gustu smakowego. zdecydowanie nie polecam
- 15 1
-
2014-12-31 16:43
W jaki sposób mierzycie który artykuł był najpopularniejszy? (5)
Bardzo mnie to ciekawi
- 37 1
-
2014-12-31 17:30
Borys K. o tym decyduje..
- 24 3
-
2014-12-31 19:56
Kto postawił więcej obiadów - wygrywa.
- 22 2
-
2015-01-01 07:05
czy ilością negatywnych komentarzy ?
- 11 1
-
2015-01-01 17:21
To proste
Istnieje coś takiego, jak STATYSTYKI. Paniała...?
- 2 10
-
2015-01-02 14:06
najpopulatniejsze sa darmowe reklamy "wypasionych" apartamentow na sprzedaż. Czytelnicy nie raz już to udowodnili, ale t.pl jak gdyby nigdy nic promoju je dalej.
- 4 0
-
2014-12-31 17:10
Najlepsza, ale dla celebrytów.
- 37 4
-
2015-01-01 08:52
(1)
Tak naprawdę Basia Ritz nie powinna wygrać programu bo miała catering ....
- 46 4
-
2015-01-01 09:27
baa.. bo nie o powinnosc tu chodzi, a o to jak ten ktos zaistnieje pozniej we wspolnym systemie kolesiostwa.. Malutka Basia, a nie Barbara, ma plecy to i na lokal mogla sobie pozwolic - a na zew. zawsze mozna powiedziec, ze to program dal takie mozliwosci..
- 21 1
-
2015-01-01 14:42
Menu restauracji Ritz to przerost formy nad treścią... zamiast bardzo dobrego jedzenia, to na talerzu efekciarstwo. (8)
Wysokimi cenami, ani kontrowersyjnymi nazwami nie stworzy się dobrego jedzenia. Można przyrządzić proste danie, a smaczne - niekoniecznie otulone w płatkach z małżowiny gronostaja, podane pod pierzynką z puree z muszek gabońskich i suto podlane sosem ze świeżych piór gęsich na parze z parowozu.
Nie, to nie jest krytykanctwo, a krótka acz szczera krytyka. Kuchnia autorska to coś więcej, niż wciskanie kulinarnego kit u nazwami i egzotycznymi połączeniami różnych produktów - to ma smakować tak, że... dostaje się gwiazdkę, niekoniecznie Michelina; wystarczy komplet gości co wieczór. Pani Ritz.. ma Pani komplet gości co wieczór?- 68 4
-
2015-01-01 16:56
(3)
witam. z tego, co czytam, rozumiem, ze NIGDY pan / pani u mnie w restauracji nie byl. na gosci nie narzekam, dziekuje za zainteresowanie. pozdrawiam i zycze szczescia w nowym roku. i moze mniej krytykanctwa.
- 2 42
-
2015-01-01 20:20
Byłem, jadłem, zawiodłem się. Uderz w stół...
A komplet gości co wieczór u Pani jest, czy nie ma? Nie odpowiedziała Pani na postawione pytanie.
- 22 0
-
2015-01-02 11:25
Ostatnim zdaniem zniechecilas mnie do jadania u siebie. Tqkie osoby jak ty nigdy nie srosumieja ze względu nt wasz pan. Ma prawo krytykowax, a twoim psim obowiazkiem jest wziac to na bary i jeszcze podziekowac za uwage.
- 15 1
-
2015-01-05 07:34
To nie krytyka pani basiu to opinie,które trzeba lub przydałoby się wziąć pod uwagę
- 8 0
-
2015-01-02 14:02
Łatwe pytanie dla kazdego kto spaceruje wieczorami ul. Szafarnia. Tam jest pusto i drętwo.
- 10 3
-
2015-01-03 12:33
Tytuły potraw pierwsza klasa i nic więcej. (2)
Byłem, jadłem i po wszystkim kelnerka zapytała mnie czy mi smakowało a ja myślałem że zapyta czy się najadłem bo była to pora obiadu. Weszliśmy głodni i po zjedzeniu zupy i dania głównego (wszystkie pozycje z karty mikroskopijne jak starter) popłynęliśmy do Gdyni się najeść. O cenie nie wspomnę)
- 17 0
-
2015-01-03 12:51
Bo karmić trzeba uczciwie. Mogę zapłacić więcej za posiłek, uszanuję kreatywność szefa kuchni!
Uszanuję czyjś biznes ale...jeśli już mam zostać nakarmiony, to uczciwie. W londyńskim Gavroche (gwiazdkowa restauracja), gdy byłem na proszonym obiedzie, to kelner wprost się spytał, kto i jak mocno jest głodny:) Panie dostały porcje "a'la Basia Ritz plus lupę", a my dostaliśmy solidne porcje...cena ta sama (niemała, fakt ale smak do dzisiaj pamiętam).
- 11 0
-
2015-01-03 13:07
porcje mini
Zupełnie się zgadzam z tym, że u Pani Basi jedzenie jest bardzotsmaczne ale porcje dla anorektyków. Niestety po zjedzeniu pełnego zestawu przystawka, zupa, drugie byłam głodna i także musiałam, że tak powiem dojeść gdzie indziej. A jestem szczupłą osobą. Natomiast ceny dość wysokie. Może to dobre dla celebrytów, którzy nie jedzą a skubią sobie.
- 15 0
-
2015-01-01 19:53
Artykuły o modzie, kulinariach i ekskluzywnych autach (2)
wcale nie cieszą się popularnością. Najwięcej ludzi czyta aktualności. Ja - biznes, nieruchomości. Siedzę w branży to wiem :P
- 19 2
-
2015-01-03 19:19
(1)
Ciężko żeby w takim biednym kraju ludzie najbardziej interesowali się dobrami, które i tak są poza ich zasięgiem. Rozwarstwienie społeczne postępuje, nawet społeczeństwo na zachodzie już ma tego dosyć, ale czarować rzeczywistość zawsze można. Najbardziej śmieszy mnie Sunreef Yachts i jego właściciel, który kosztem zdrowia i życia dziesiątek ludzi, którym płaci śmieszne pieniądze za nieludzką harówę w skandalicznych warunkach, nabija sobie kasę i śmie mówić o luksusie, który mamy na miejscu. MAMY. Francuz...
- 3 1
-
2015-01-07 20:30
Trochę mijasz się z prawda
Wbrew temu co wielu powtarza nie jest tak źle.
- 0 2
-
2015-01-02 08:43
Masterchef (1)
Od pierwszej edycji widać, że program jest kupiony, najpierw zaskakujące zwycięstwo Pani Basi, która przez wiele odcinków wcale nie przodowała, a w drugiej edycji zwyciężczyni podczas finałowego gotowania nie mogła powstrzymać swojego uśmiechu zwycięstwa - taka była podekscytowana swoją wygraną, że zapomniała dobrze zagrać zdenerwowanie do kamery - żenada.
- 26 1
-
2015-01-02 08:45
kamery, uśmiechy, luksusy, artykuliki...
wielka mi gastronomia...
a ja i tak pójdę na gołąbki do "Tutysty"- 12 0
-
2015-01-04 21:10
Super, gratuluję i życzę sukcesów :)
- 2 9
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.