• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty z Claudią Filippi-Chodorowską

Claudia Filippi-Chodorowska. Z ziemi włoskiej do Polski w Jej wykonaniu nabiera podwójnego znaczenia. Konsul Honorowy Republiki Włoskiej w drugim pokoleniu. W prosty sposób zdradza największe kulinarne tajemnice Italii. Przez ponad 10 lat właścicielka restauracji Rozmaryn w Sopocie Oddana całkowicie pasji gotowania. Jest członkiem zrzeszenia włoskich restauratorów na świecie "Ciao Italia" w Rzymie.

sie 7-9

środa - piątek

Gdańsk
bilety 400 zł
Podczas warsztatów zabiorę Was w podróż do 7 północnych regionów Włoch, kraju w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, przybliżając potrawy właściwe dla tych regionów w aktualnej porze roku - zimie.
Pokażę i opowiem jak i dlaczego prostota tej kuchni i smak stały się bardzo modne i można się z nimi spotkać w najlepszych włoskich restauracjach na całym świecie.
Produktami wiodącymi i omawianymi będą: cielęcina, wołowina, podroby drobiowe, koper włoski, makaron, ryż, tuńczyk, parmezan, suszone grzyby, kapary, zioła, rukola, olej truflowy.
Ponadto opowiem o sezonowaniu mięsa i parmezanu, uprawie ryżu, zbieraniu trufli, oraz o włoskich obyczajach kulinarnych.

Co zrobimy?
1. Vitello tonnato - cielęcina z sosem z tuńczyka
2. Carpaccio wołowe z parmezanem, kaparami i rukolą
3. Tagliatelle pachnące truflami, z sosem z wątróbek drobiowych i suszonych grzybów
4. Ossobuco - gicz cielęca w ziołach i białym winie z szafranowym risotto
5. Koper włoski zapiekany pod parmezanem
6. Zabaione z pieca

Liczba miejsc ograniczona
Cena: 200,- zł/os.
tel. 502 355 588

trojmiasto

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły