- 1 Zadbaj o włosy jak w azjatyckim salonie (3 opinie)
Szampan i ostrygi. Otwarcie Medusa Bar
W środku tygodnia, w połowie wakacji, oficjalnie otwarto Medusa Bar. Nowy lokal znajduje się w centrum Sopotu i kusi gości prawdziwym szampanem, wyrafinowaną kuchnią i niezobowiązującą atmosferą. Podczas oficjalnego otwarcia pojawiło się tu prawie 300 osób.
Obiekt Medusa Bar został otwarty kilka tygodni temu, jednak to właśnie w środowy wieczór odbyła się impreza inauguracyjna. Od godz. 19 gromadzili się goście, których powitano spritzami i szampanem. Spotkanie umilał występ kwartetu smyczkowego. Łącznie w spotkaniu wzięło udział prawie 300 osób, w tym artyści i biznesmeni z Pomorza.
Wydarzenia w Trójmieście w tym tygodniu
Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët&Chandon. To jedno z niewielu miejsc, w którym szampana takiej klasy dostaniemy w dobrej, szampańskiej cenie (27 za kieliszek, 160 zł za butelkę). W karcie znajdziemy zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle a partnerem lokalu jest również Belvedere.
- Staramy się pokazać, że szampan to nie tylko trunek na najważniejsze okazję w życiu: urodziny, ślub czy sylwestra, ale również sprawdzi się w połączeniu z daniami z karty, np. z ostrygami. Przez naszą obecność tutaj chcemy pokazać, że szampan może być pity codziennie i jest to jak najbardziej ciekawe - mówi Karol Droździk, Brand Manager Moët&Chandon.
W trakcie spotkania serwowano przekąski, które miały przybliżyć gościom propozycje, które znajdują się w stałym menu lokalu. Znajdziemy w nim m.in. pieczonego homara, doradę z zielonym jabłkiem, stek z kalafiora, marynowaną ośmiornicę, dorsza ceviche z masłem cytrynowym, a także ostrygi w kilku wydaniach.
Oficjalne przemówienie odbyło się chwilę po godz. 21.
- Marka Moët jest długofalowym partnerem Medusa Sopot i cieszymy się, że zostaliśmy wybrani do zacnego grona lokali nowej generacji. Oznacza to, że miejsce to wpisuje się w globalny koncept, który wspomniana marka chce promować, a mianowicie: nie chce, żeby szampan był kojarzony tylko z czerwonym dywanem, ale również docierał do nowego grona odbiorców. Jest to miejsce, do którego zapraszamy codziennie, sprawdzi się też na randkę czy na spotkanie biznesowe - przekonuje Aga Smektała, założycielka marki Inzpirea i konsultantka Medusy Bar.
Restauracje z ciekawym wystrojem wnętrz
Wnętrze jest nowocześnie zaaranżowane. Zaprojektował je architekt Patryk Matyja z Loft - Pracownia Projektowa z Poznania. Dominuje drewno, szkło, miedziane elementy, a dodatek stanowią żywe kwiaty oraz ręcznie robione żyrandole z Francji. Widok na główny deptak Sopotu możemy obserwować ze znajdującego się na piętrze otwartego tarasu, który w środowy wieczór wypełniony był po brzegi.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (64) ponad 100 zablokowanych
-
2019-08-08 12:16
kim są ci ludzie? (2)
no nie znam.. jak żyć :(
- 108 3
-
2021-12-08 09:29
Ja znam Panią Edytę :)
- 0 0
-
2019-08-08 12:29
znasz znasz, np:
Przystawka lub kapela ;)
- 6 1
-
2019-08-08 12:15
Taka pijalnia szampana, a pijalni nalewek mi brakuje (2)
- 36 5
-
2019-08-08 14:05
(1)
W Gdańsku jest Wiśniewski
- 13 0
-
2019-08-14 01:13
który ma jeden typ, jednej wiśniówki
bzdura.
- 0 0
-
2019-08-12 18:43
Nie wiem dlaczego
moderator blokuje wpis z pytaniem czy jest szampan który może być nieprawdziwy, co odnosiło się do wstępnej części artykułu
- 3 1
-
2019-08-12 11:14
Avocado się przejadło, będzie meduza z szampanem.
Zawsze to jakaś odmiana, po fusion sushi, a nie ciągle te same smaki w nieformalnej przestrzeni. Potrzeba zbudowanej nowej, niebanalnej marki, miejsca, gdzie będzie można poczuć się w inspiracyjne atmosferze i kreatywnie realizować swoje dążenie, jak i osiągać niebanalne cele.
- 6 0
-
2019-08-08 13:11
Przerost formy nad treścią... (2)
- 50 2
-
2019-08-10 13:31
(1)
Bywają szumne otwarcia, multum korków od szampana, a po czasie ciche zamknięcia, o których już nikt nie pisze. Ciekawe, czy ci wszyscy "słynni" ludzie podtrzymają "renomę" i jakość lokalu, kiedy trzeba będzie przyjść jako normalny klient i zapłacić za konsumpcję? Może będzie ich jedynie stać na lajkowanie zdjęć na FB.
- 6 0
-
2019-08-12 10:37
czasami za post na fejsie mozna dostac obiada
podobno
- 1 0
-
2019-08-12 10:08
"Chcemy pokazać, że szampana można pić codziennie."
I to jest słuszna koncepcja.- 5 1
-
2019-08-12 09:35
Klub Wesołego Szampana
- 5 0
-
2019-08-11 23:30
Well,
Najpierw nad uzębieniem proszę popracować , a potem na szampana!
- 3 0
-
2019-08-11 15:22
A na kiedy planuja upadłosc bo o tym juz nie informują :) Było juz wiele takich otwarc co juz nikt nie pamieta?
- 11 0
-
2019-08-08 13:17
(2)
zawsze mnie ciekawiło jak to jest możliwe - skoro nietrzeźwym alkoholu nie powinno sie sprzedawac czemu w lokalach można kupować drink za drinkiem przez całą noc.
- 29 0
-
2019-08-08 17:37
(1)
W porządnym i prawdziwym pubie (np gdyński donegal) Barman powie grzecznie STOP serwując ostatniego dla takiego delikwenta drinka.
W restauracji nigdy się z tym nie spotkałem. Będziesz z reguły zamawiał do bólu chyba, że zaśniesz nad stołem po ciężkiej batalii - to wtedy grzecznie Cię wyproszą.- 5 0
-
2019-08-10 22:30
Myślę, że po pewnym czasie każdego drinka bonują ci podwójnie i następnego dnia sam się dziwisz, że mogłeś tyle wypić. Albo dosiada się do ciebie pani, która markuje, że pije i już się nie wyprzesz, że piliście we dwoje, aż urwał ci się film.
- 2 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.