- 1 Zadbaj o włosy jak w azjatyckim salonie (3 opinie)
- 2 Trójmiasto w przewodniku Michelin (76 opinii)
- 3 Zobacz luksusowy jacht za 29 mln euro (59 opinii)
- 4 Nie tylko city break na wiosenny urlop (29 opinii)
- 5 Spotkali się w szczytnym celu (8 opinii)
- 6 Wystawa trójmiejskiej malarki w Wenecji (69 opinii)
Szampan i ostrygi. Otwarcie Medusa Bar
W środku tygodnia, w połowie wakacji, oficjalnie otwarto Medusa Bar. Nowy lokal znajduje się w centrum Sopotu i kusi gości prawdziwym szampanem, wyrafinowaną kuchnią i niezobowiązującą atmosferą. Podczas oficjalnego otwarcia pojawiło się tu prawie 300 osób.
Obiekt Medusa Bar został otwarty kilka tygodni temu, jednak to właśnie w środowy wieczór odbyła się impreza inauguracyjna. Od godz. 19 gromadzili się goście, których powitano spritzami i szampanem. Spotkanie umilał występ kwartetu smyczkowego. Łącznie w spotkaniu wzięło udział prawie 300 osób, w tym artyści i biznesmeni z Pomorza.
Wydarzenia w Trójmieście w tym tygodniu
Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët&Chandon. To jedno z niewielu miejsc, w którym szampana takiej klasy dostaniemy w dobrej, szampańskiej cenie (27 za kieliszek, 160 zł za butelkę). W karcie znajdziemy zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle a partnerem lokalu jest również Belvedere.
- Staramy się pokazać, że szampan to nie tylko trunek na najważniejsze okazję w życiu: urodziny, ślub czy sylwestra, ale również sprawdzi się w połączeniu z daniami z karty, np. z ostrygami. Przez naszą obecność tutaj chcemy pokazać, że szampan może być pity codziennie i jest to jak najbardziej ciekawe - mówi Karol Droździk, Brand Manager Moët&Chandon.
W trakcie spotkania serwowano przekąski, które miały przybliżyć gościom propozycje, które znajdują się w stałym menu lokalu. Znajdziemy w nim m.in. pieczonego homara, doradę z zielonym jabłkiem, stek z kalafiora, marynowaną ośmiornicę, dorsza ceviche z masłem cytrynowym, a także ostrygi w kilku wydaniach.
Oficjalne przemówienie odbyło się chwilę po godz. 21.
- Marka Moët jest długofalowym partnerem Medusa Sopot i cieszymy się, że zostaliśmy wybrani do zacnego grona lokali nowej generacji. Oznacza to, że miejsce to wpisuje się w globalny koncept, który wspomniana marka chce promować, a mianowicie: nie chce, żeby szampan był kojarzony tylko z czerwonym dywanem, ale również docierał do nowego grona odbiorców. Jest to miejsce, do którego zapraszamy codziennie, sprawdzi się też na randkę czy na spotkanie biznesowe - przekonuje Aga Smektała, założycielka marki Inzpirea i konsultantka Medusy Bar.
Restauracje z ciekawym wystrojem wnętrz
Wnętrze jest nowocześnie zaaranżowane. Zaprojektował je architekt Patryk Matyja z Loft - Pracownia Projektowa z Poznania. Dominuje drewno, szkło, miedziane elementy, a dodatek stanowią żywe kwiaty oraz ręcznie robione żyrandole z Francji. Widok na główny deptak Sopotu możemy obserwować ze znajdującego się na piętrze otwartego tarasu, który w środowy wieczór wypełniony był po brzegi.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (64) ponad 100 zablokowanych
-
2019-08-08 12:55
(6)
Większość tych ludzi zachwycałaby się szampanem z Lidla, jakby im polać zamiast tego Moeta. I się nie dziwię, bo jest dobry. 15zł za butelkę, a nie 27zł za kieliszek!
- 71 3
-
2019-08-08 13:11
(2)
Nie ma Szampana w Lidlu, tym bardziej za 15zł za butelkę. Polecam Google.
- 8 7
-
2019-08-08 13:44
Zasadnicze pytanie brzmi: Co Szanowny Pan robił w Lidlu?
- 12 2
-
2019-08-08 15:21
Jest, tylko że za 80 zł.
- 5 2
-
2019-08-08 15:49
(2)
Najtańszy szampan z Lidla ok. 80 zł.
- 7 1
-
2019-08-08 17:59
(1)
A we Francji najtańszego można kupić za nieco ponad 10 EUR.
- 7 0
-
2019-08-08 19:25
Pewnie paskudny
Lepiej kupić dobry cremant za 15 EUR niż najtańszy szampan.
- 4 2
-
2019-08-08 12:59
Kwartet smyczkowy z akordeonem. Bardzo ciekawe
- 33 0
-
2019-08-08 13:11
Przerost formy nad treścią... (2)
- 50 2
-
2019-08-10 13:31
(1)
Bywają szumne otwarcia, multum korków od szampana, a po czasie ciche zamknięcia, o których już nikt nie pisze. Ciekawe, czy ci wszyscy "słynni" ludzie podtrzymają "renomę" i jakość lokalu, kiedy trzeba będzie przyjść jako normalny klient i zapłacić za konsumpcję? Może będzie ich jedynie stać na lajkowanie zdjęć na FB.
- 6 0
-
2019-08-12 10:37
czasami za post na fejsie mozna dostac obiada
podobno
- 1 0
-
2019-08-08 13:17
(2)
zawsze mnie ciekawiło jak to jest możliwe - skoro nietrzeźwym alkoholu nie powinno sie sprzedawac czemu w lokalach można kupować drink za drinkiem przez całą noc.
- 29 0
-
2019-08-08 17:37
(1)
W porządnym i prawdziwym pubie (np gdyński donegal) Barman powie grzecznie STOP serwując ostatniego dla takiego delikwenta drinka.
W restauracji nigdy się z tym nie spotkałem. Będziesz z reguły zamawiał do bólu chyba, że zaśniesz nad stołem po ciężkiej batalii - to wtedy grzecznie Cię wyproszą.- 5 0
-
2019-08-10 22:30
Myślę, że po pewnym czasie każdego drinka bonują ci podwójnie i następnego dnia sam się dziwisz, że mogłeś tyle wypić. Albo dosiada się do ciebie pani, która markuje, że pije i już się nie wyprzesz, że piliście we dwoje, aż urwał ci się film.
- 2 0
-
2019-08-08 16:36
Hym....
nikogo nie znam.
- 26 0
-
2019-08-08 17:05
I za to lubię Sopot! (1)
Jak impreza, to spotykają się ludzie z wszystkich stanów i profesji! A zwłaszcza z profesji!
- 32 5
-
2019-08-09 12:34
Profesjonalistki i ich znajomi.
- 9 2
-
2019-08-08 19:14
W prawdziwej Meduzie miałem wesele.
Markowe wino musujące , to za mało , żeby Medusa przetrwała rok.
- 21 1
-
2019-08-08 20:08
Ale tandeta
I do tego słaby szampan Moët&Chandon. Jak ktoś nie pił dobrego szampana to może się zachwycać tym sikaczem. Daję im max. 2 lata
- 26 1
-
2019-08-09 08:54
(1)
Ci ludzie to elita naszego społeczeństwa.
- 2 14
-
2019-08-09 12:15
Haha dobre eleeta jeszcze Bolesława brakuje..
- 3 1
-
2019-08-09 09:42
Ostrygi w Polsce... pewnie pierwszej świeżości, prosto z morza.
- 24 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.