• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szampan i ostrygi. Otwarcie Medusa Bar

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
8 sierpnia 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób. W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób.

W środku tygodnia, w połowie wakacji, oficjalnie otwarto Medusa Bar. Nowy lokal znajduje się w centrum Sopotu zobacz na mapie Sopotu i kusi gości prawdziwym szampanem, wyrafinowaną kuchnią i niezobowiązującą atmosferą. Podczas oficjalnego otwarcia pojawiło się tu prawie 300 osób.



Obiekt Medusa Bar został otwarty kilka tygodni temu, jednak to właśnie w środowy wieczór odbyła się impreza inauguracyjna. Od godz. 19 gromadzili się goście, których powitano spritzami i szampanem. Spotkanie umilał występ kwartetu smyczkowego. Łącznie w spotkaniu wzięło udział prawie 300 osób, w tym artyści i biznesmeni z Pomorza.

Wydarzenia w Trójmieście w tym tygodniu


Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët&Chandon. To jedno z niewielu miejsc, w którym szampana takiej klasy dostaniemy w dobrej, szampańskiej cenie (27 za kieliszek, 160 zł za butelkę). W karcie znajdziemy zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle a partnerem lokalu jest również Belvedere.

- Staramy się pokazać, że szampan to nie tylko trunek na najważniejsze okazję w życiu: urodziny, ślub czy sylwestra, ale również sprawdzi się w połączeniu z daniami z karty, np. z ostrygami. Przez naszą obecność tutaj chcemy pokazać, że szampan może być pity codziennie i jest to jak najbardziej ciekawe - mówi Karol Droździk, Brand Manager Moët&Chandon.
  • Aga Smektała opowiedziała gościom o współpracy Medusy Bar z Moët&Chandon.
  • Na wydarzeniu pojawiła się Blanka Lipińska z przyjaciółką.
  • Spotkanie urozmaicił występ kwartetu smyczkowego.
  • W Medusa Bar flagowym produktem jest Moët&Chandon.
  • Kasia Herman, Alicja Popkowska, Sylwia Navus- Wysocka, Edyta Kleist
W trakcie spotkania serwowano przekąski, które miały przybliżyć gościom propozycje, które znajdują się w stałym menu lokalu. Znajdziemy w nim m.in. pieczonego homara, doradę z zielonym jabłkiem, stek z kalafiora, marynowaną ośmiornicę, dorsza ceviche z masłem cytrynowym, a także ostrygi w kilku wydaniach.



Oficjalne przemówienie odbyło się chwilę po godz. 21.

- Marka Moët jest długofalowym partnerem Medusa Sopot i cieszymy się, że zostaliśmy wybrani do zacnego grona lokali nowej generacji. Oznacza to, że miejsce to wpisuje się w globalny koncept, który wspomniana marka chce promować, a mianowicie: nie chce, żeby szampan był kojarzony tylko z czerwonym dywanem, ale również docierał do nowego grona odbiorców. Jest to miejsce, do którego zapraszamy codziennie, sprawdzi się też na randkę czy na spotkanie biznesowe - przekonuje Aga Smektała, założycielka marki Inzpirea i konsultantka Medusy Bar.

Restauracje z ciekawym wystrojem wnętrz


Wnętrze jest nowocześnie zaaranżowane. Zaprojektował je architekt Patryk Matyja z Loft - Pracownia Projektowa z Poznania. Dominuje drewno, szkło, miedziane elementy, a dodatek stanowią żywe kwiaty oraz ręcznie robione żyrandole z Francji. Widok na główny deptak Sopotu możemy obserwować ze znajdującego się na piętrze otwartego tarasu, który w środowy wieczór wypełniony był po brzegi.

Miejsca

  • Medusa Sopot, pl. Zdrojowy 1

Wydarzenia

Opinie (64) ponad 100 zablokowanych

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • Moët się mocno promuje w Polsce, rzeczywiście sprzedają go praktycznie bez marży. (3)

    Pod którą z definicji słownika języka polskiego podchodzi określenie "stek z kalafiora"?
    1. kotlet z mięsa wołowego, wieprzowego lub cielęcego; steak
    2. końcowy odcinek przewodu pokarmowego z ujściem dróg moczowych i płciowych, występujący u niektórych zwierząt; kloaka
    3. nagromadzenie, najczęściej czegoś złego, niepożądanego

    • 63 9

    • jak z kalafiora to na bank 3. nagromadzenie, najczęściej czegoś złego, niepożądanego

      • 19 0

    • Ja tolko szampanskoje i kawiar

      jak powiedział Franz Maurer

      • 5 0

    • Stek bzdur proszę pana :-)

      • 1 2

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • (5)

    Wszyscy tacy ładni...

    • 52 21

    • tylko kim oni są?! (2)

      • 32 1

      • to som te.... cebularytowie.

        • 38 0

      • koleżanki fotografki bo tylko ona chyba zna ich z imion i nazwisk

        • 39 1

    • Jak mi jeszcze ktoś powie, że Polki są najładniejsze to (1)

      pokażę mu te zdjęcia.

      • 30 0

      • Wszystkie mają piękne usta ...identyczne ;)

        • 17 0

  • czytałem art z uśmiechem na twarzy - bo ciekawych knajp mi brakuje...

    ale czytałem tylko do tego akapitu "Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët"

    • 49 5

  • Do meduzy to wam duzo brakuje. No ale skąd wy macie o tym wiedziec jak was na swiecie nie bylo

    • 44 5

  • Taka pijalnia szampana, a pijalni nalewek mi brakuje (2)

    • 36 5

    • (1)

      W Gdańsku jest Wiśniewski

      • 13 0

      • który ma jeden typ, jednej wiśniówki

        bzdura.

        • 0 0

  • kim są ci ludzie? (2)

    no nie znam.. jak żyć :(

    • 108 3

    • znasz znasz, np:

      Przystawka lub kapela ;)

      • 6 1

    • Ja znam Panią Edytę :)

      • 0 0

  • Byłam na otwarciu (3)

    zaprosili mnie wpływowi influenserzy z insta i vlogerzy z youtuba. Było epicko!

    • 110 15

    • re

      świetnie Dżesi to ujęłaś ha ha ha

      • 29 1

    • Ale sztos!!!

      • 12 1

    • "Gdy słyszę słowo influenser, odbezpieczam rewolwer" - Hanns Johst

      • 21 0

  • Tyle czekałem na otwarcie.. (1)

    .. i nikt mnie nie zaprosił..

    • 38 2

    • Ja byłem i wywalilem calego Moeta jednym duszkiem, jest nagrane na filmik i niebawem wrzucę na jutuba.

      • 5 1

  • Ooooo, czemu nie znam nikogo ze zdjęć.

    Jak bardzo puste me życie było dotąd. Teraz już wiem kim oni są. I co z tego?

    • 83 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Chrzest jachtu Conrad 144S

uroczystość oficjalna

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja