• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Spotkanie biznesowe i nowa przestrzeń w restauracji White Marlin

Magda Mielke
21 kwietnia 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (17)

Położona tuż nad brzegiem morza sopocka restauracja White Marlin wzbogaciła się o nową, konferencyjną przestrzeń. O jej możliwościach przekonali się już przedstawiciele biznesu, którzy w czwartek, 20 kwietnia, wzięli udział w spotkaniu połączonym z degustacją cateringu i panelem dyskusyjnym.



Restauracje z ogródkami i tarasami - ponad 300 miejsc


Czy ma dla ciebie znaczenie, w jakiej przestrzeni odbywają się spotkania biznesowe, szkolenia itp.?

W położonej tuż przy plaży restauracji White Marlin rządzi kuchnia śródziemnomorska. Skosztować tu można przede wszystkim dań z ryb i owoców morza, ale zjemy również dobrą wołowinę, dania kuchni chińskiej czy wegańskiej.

Teraz lokal chciał się pochwalić nową przestrzenią, do której zaprosił przedstawicieli biznesu oraz przyjaciół restauracji.

- Chcieliśmy państwa zaprosić, żebyście jako pierwsi zapoznali się w pełni z naszą ofertą, bo nie jest ona przeznaczona tylko organizacji wydarzeń w tym lokalu, ale też jest możliwość zorganizowania czegoś poza nim - przywitał gości Łukasz Burda, właściciel restauracji. - Spotkanie dotyczy też inauguracji cateringu wyjazdowego, który możemy świadczyć poza lokalem. Robiliśmy już takie imprezy, bo mieliśmy wiele zapytań. Działamy nie tylko w Trójmieście. Jeśli jest duże wydarzenie do zorganizowania, jesteśmy w stanie to zrobić w każdym miejscu w Polsce.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.

Panel dyskusyjny: jak pandemia zmieniła relacje w biznesie?



W czwartek zorganizowano także specjalny panel dyskusyjny, który poprowadziła Dorota Sobieniecka-Kańska, dyrektor Gdańskiego Klubu Biznesu, a udział w nim wzięli: dr Zdzisław Nieckarz - doradca biznesowy i kierownik Pracowni Psychologii Badań Biznesu w Instytucie Psychologii UG, Ewa Sowińska - biegła rewidentka, Tomasz Purol - szef kuchni White Marlin oraz Katarzyna Andruszkiewicz - business development manager w White Marlin.

Podczas panelu zatytułowanego "Transakcje od kuchni, czyli jak pandemia zmieniła relacje w biznesie" dyskutowano przede wszystkim o stole i wspólnym jedzeniu, które zawsze gromadziło ludzi przy różnych ważnych tematach. Poruszono m.in. kwestię tego, jak relacje zmieniają się w transakcje.

- Widziałem niedawno raport z rynku polskiego, pokazujący, gdzie - w jakim miejscu - zawiera się najwięcej istotnych z punktu widzenia firmy, organizacji biznesowych kontraktów. Nie, wcale nie w biurach. W biurach podpisuje się tylko dokumenty. Okazuje się, że są dwa miejsca, które decydują. Pierwsze - to było ponad 50 proc. wskazań - to tego typu miejsca. To miejsca, gdzie można w spokojny, komfortowy, dyskretny sposób, przy świetnym jedzeniu, porozmawiać o biznesie. Drugie miejsce, które miało dwadzieścia kilka proc. wskazań, to były pola golfowe - mówił dr Zdzisław Nieckarz.
Rozmawiano także o definicji jedzenia, nawykach żywieniowych, różnicach kulturowych w podejściu do kuchni i modzie na wegetarianizm. Zgromadzeni eksperci poruszyli także temat organizacji posiłków w pracy i ważkości przerw lunchowych.

  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.

Przestrzeń biznesowa w White Marlin



Wspomnianym wyżej celom biznesowym ma służyć specjalny namiot, który urządzono tak, aby stanowił integralną część restauracji. Jest tu dużo bieli i drewna, są rośliny, rattanowe fotele, wyższe i niższe cateringowe stoły, a dzięki przezroczystym ściankom wpada mnóstwo światła. Przez cały czas można też podziwiać widok na plażę i morze.


Wnętrze daje możliwość tworzenia różnych układów i dopasowywania przestrzeni do własnych potrzeb (np. podczas czwartkowego spotkania wnętrze niejako podzielono na pół: w jednej części odbyła się debata, w drugiej spożywano posiłki). Sala wyposażona jest w ekran i projektor i może pomieścić blisko 120 osób. Na potrzeby szkolenia czy konferencji można też wynająć na wyłączność górną salę restauracyjną.

  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.

Catering biznesowy



Przed panelem dyskusyjnym goście mogli spróbować przekąsek podawanych na zimno. W bufecie zimnym znalazły się takie dania, jak: tatar wołowy z majonezem truflowym, pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli, krewetki w panco z chimichurri, łosoś wędzony z ricottą koperkową, tatar z pomidora z majonezem bazyliowym, kompresowany arbuz z wegańską fetą i kumkwatem czy pasztet z soczewicy z jabłkiem.

Po panelu dyskusyjnym przyszedł czas na ciepły bufet. Goście mogli skosztować dań obiadowych, które podano w bemarach. W menu znalazły się zarówno dania mięsne, m.in. duszona w czerwonym winie wołowina z pieczarkami czy kurczak kukurydziany w sosie z musztardą francuską, ryby: łosoś w sosie szczawiowym, filet z sandacza na maśle kaparowym, a także opcje wegańskie i wegetariańskie, takie jak: faszerowane cukinie z ziołowym kuskusem, placuszki z soczewicy na duszonych pomidorach czy zielone warzywa w emulsji maślanej.

Odbył się także pokaz gotowania na żywo. Kucharze na oczach gości przyrządzili krewetki argentyńskie w sosie homarowym oraz francuskie ostrygi w trzech smakach. Posiłek zwieńczyły desery: eklery z kremem pomarańczowym, minibezy, mus mango-marakuja oraz z gorzkiej czekolady z solonym karmelem.


Warto zaznaczyć, że w przygotowanym cateringu około połowa dań była wegetariańska lub wegańska.

- Tak naprawdę jesteśmy w stanie zaspokoić potrzeby każdego gościa, który przyjdzie do naszej restauracji i poprosi o ofertę na catering - czy zewnętrzy, czy u nas w restauracji. Przerabialiśmy już to kilkadziesiąt czy nawet kilkaset razy, tworząc jedną kolację na powiedzmy 100 osób, gdzie mieliśmy wypisaną listę alergenów na 11, 12, 15 osób i trzeba było tak stworzyć to menu, żeby po pierwsze dla nas ta praca była dużo łatwiejsza, ale też żeby wszyscy mogli zjeść dania na takim samym poziomie, byli zadowoleni i czuli się bardzo dobrze po takiej kolacji czy obiedzie - mówił Tomasz Purol, szef kuchni White Marlin. - Nawet jeśli nie mamy stworzonej jakiejś odpowiedniej propozycji, to jesteśmy na tyle elastyczni, na tyle otwarci, że zawsze możemy tak zmodyfikować danie, żeby zaspokoiło gusta i możliwości pokarmowe gości.
Na koniec spotkania odbyła się loteria z nagrodami przygotowanymi przez White Marlin, Mowi, Moet i Premium Yachting.

Wydarzenia

Spotkanie przedstawicieli biznesu i degustacja

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (17)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Dinner in the Sky Trójmiasto (17 opinii)

(17 opinii)
990 zł
degustacja

Najczęściej czytane