• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Spotkanie biznesowe i nowa przestrzeń w restauracji White Marlin

Magda Mielke
21 kwietnia 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (17)

Położona tuż nad brzegiem morza sopocka restauracja White Marlin wzbogaciła się o nową, konferencyjną przestrzeń. O jej możliwościach przekonali się już przedstawiciele biznesu, którzy w czwartek, 20 kwietnia, wzięli udział w spotkaniu połączonym z degustacją cateringu i panelem dyskusyjnym.



Restauracje z ogródkami i tarasami - ponad 300 miejsc


Czy ma dla ciebie znaczenie, w jakiej przestrzeni odbywają się spotkania biznesowe, szkolenia itp.?

W położonej tuż przy plaży restauracji White Marlin rządzi kuchnia śródziemnomorska. Skosztować tu można przede wszystkim dań z ryb i owoców morza, ale zjemy również dobrą wołowinę, dania kuchni chińskiej czy wegańskiej.

Teraz lokal chciał się pochwalić nową przestrzenią, do której zaprosił przedstawicieli biznesu oraz przyjaciół restauracji.

- Chcieliśmy państwa zaprosić, żebyście jako pierwsi zapoznali się w pełni z naszą ofertą, bo nie jest ona przeznaczona tylko organizacji wydarzeń w tym lokalu, ale też jest możliwość zorganizowania czegoś poza nim - przywitał gości Łukasz Burda, właściciel restauracji. - Spotkanie dotyczy też inauguracji cateringu wyjazdowego, który możemy świadczyć poza lokalem. Robiliśmy już takie imprezy, bo mieliśmy wiele zapytań. Działamy nie tylko w Trójmieście. Jeśli jest duże wydarzenie do zorganizowania, jesteśmy w stanie to zrobić w każdym miejscu w Polsce.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.
  • Podczas panelu dyskusyjnego zaproszeni eksperci rozmawiali o tym, jak pandemia zmieniła relacje w biznesie.

Panel dyskusyjny: jak pandemia zmieniła relacje w biznesie?



W czwartek zorganizowano także specjalny panel dyskusyjny, który poprowadziła Dorota Sobieniecka-Kańska, dyrektor Gdańskiego Klubu Biznesu, a udział w nim wzięli: dr Zdzisław Nieckarz - doradca biznesowy i kierownik Pracowni Psychologii Badań Biznesu w Instytucie Psychologii UG, Ewa Sowińska - biegła rewidentka, Tomasz Purol - szef kuchni White Marlin oraz Katarzyna Andruszkiewicz - business development manager w White Marlin.

Podczas panelu zatytułowanego "Transakcje od kuchni, czyli jak pandemia zmieniła relacje w biznesie" dyskutowano przede wszystkim o stole i wspólnym jedzeniu, które zawsze gromadziło ludzi przy różnych ważnych tematach. Poruszono m.in. kwestię tego, jak relacje zmieniają się w transakcje.

- Widziałem niedawno raport z rynku polskiego, pokazujący, gdzie - w jakim miejscu - zawiera się najwięcej istotnych z punktu widzenia firmy, organizacji biznesowych kontraktów. Nie, wcale nie w biurach. W biurach podpisuje się tylko dokumenty. Okazuje się, że są dwa miejsca, które decydują. Pierwsze - to było ponad 50 proc. wskazań - to tego typu miejsca. To miejsca, gdzie można w spokojny, komfortowy, dyskretny sposób, przy świetnym jedzeniu, porozmawiać o biznesie. Drugie miejsce, które miało dwadzieścia kilka proc. wskazań, to były pola golfowe - mówił dr Zdzisław Nieckarz.
Rozmawiano także o definicji jedzenia, nawykach żywieniowych, różnicach kulturowych w podejściu do kuchni i modzie na wegetarianizm. Zgromadzeni eksperci poruszyli także temat organizacji posiłków w pracy i ważkości przerw lunchowych.

  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.
  • W restauracji White Marlin można zorganizować spotkanie biznesowe, szkolenie czy konferencję na ok. 120 osób.

Przestrzeń biznesowa w White Marlin



Wspomnianym wyżej celom biznesowym ma służyć specjalny namiot, który urządzono tak, aby stanowił integralną część restauracji. Jest tu dużo bieli i drewna, są rośliny, rattanowe fotele, wyższe i niższe cateringowe stoły, a dzięki przezroczystym ściankom wpada mnóstwo światła. Przez cały czas można też podziwiać widok na plażę i morze.


Wnętrze daje możliwość tworzenia różnych układów i dopasowywania przestrzeni do własnych potrzeb (np. podczas czwartkowego spotkania wnętrze niejako podzielono na pół: w jednej części odbyła się debata, w drugiej spożywano posiłki). Sala wyposażona jest w ekran i projektor i może pomieścić blisko 120 osób. Na potrzeby szkolenia czy konferencji można też wynająć na wyłączność górną salę restauracyjną.

  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.
  • Podczas czwartkowego spotkania zaprezentowano możliwości cateringu biznesowego White Marlin.

Catering biznesowy



Przed panelem dyskusyjnym goście mogli spróbować przekąsek podawanych na zimno. W bufecie zimnym znalazły się takie dania, jak: tatar wołowy z majonezem truflowym, pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli, krewetki w panco z chimichurri, łosoś wędzony z ricottą koperkową, tatar z pomidora z majonezem bazyliowym, kompresowany arbuz z wegańską fetą i kumkwatem czy pasztet z soczewicy z jabłkiem.

Po panelu dyskusyjnym przyszedł czas na ciepły bufet. Goście mogli skosztować dań obiadowych, które podano w bemarach. W menu znalazły się zarówno dania mięsne, m.in. duszona w czerwonym winie wołowina z pieczarkami czy kurczak kukurydziany w sosie z musztardą francuską, ryby: łosoś w sosie szczawiowym, filet z sandacza na maśle kaparowym, a także opcje wegańskie i wegetariańskie, takie jak: faszerowane cukinie z ziołowym kuskusem, placuszki z soczewicy na duszonych pomidorach czy zielone warzywa w emulsji maślanej.

Odbył się także pokaz gotowania na żywo. Kucharze na oczach gości przyrządzili krewetki argentyńskie w sosie homarowym oraz francuskie ostrygi w trzech smakach. Posiłek zwieńczyły desery: eklery z kremem pomarańczowym, minibezy, mus mango-marakuja oraz z gorzkiej czekolady z solonym karmelem.


Warto zaznaczyć, że w przygotowanym cateringu około połowa dań była wegetariańska lub wegańska.

- Tak naprawdę jesteśmy w stanie zaspokoić potrzeby każdego gościa, który przyjdzie do naszej restauracji i poprosi o ofertę na catering - czy zewnętrzy, czy u nas w restauracji. Przerabialiśmy już to kilkadziesiąt czy nawet kilkaset razy, tworząc jedną kolację na powiedzmy 100 osób, gdzie mieliśmy wypisaną listę alergenów na 11, 12, 15 osób i trzeba było tak stworzyć to menu, żeby po pierwsze dla nas ta praca była dużo łatwiejsza, ale też żeby wszyscy mogli zjeść dania na takim samym poziomie, byli zadowoleni i czuli się bardzo dobrze po takiej kolacji czy obiedzie - mówił Tomasz Purol, szef kuchni White Marlin. - Nawet jeśli nie mamy stworzonej jakiejś odpowiedniej propozycji, to jesteśmy na tyle elastyczni, na tyle otwarci, że zawsze możemy tak zmodyfikować danie, żeby zaspokoiło gusta i możliwości pokarmowe gości.
Na koniec spotkania odbyła się loteria z nagrodami przygotowanymi przez White Marlin, Mowi, Moet i Premium Yachting.

Wydarzenia

Spotkanie przedstawicieli biznesu i degustacja

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (17)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Il Palagio Trudi Styler i Stinga

650 zł
degustacja

Otwarcie Lobster House Gdańsk

dni otwarte

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane