wiadomości - Aktualności

stat

Śniadanie biznesowe i nowa odsłona hotelu Novotel Marina

Podczas śniadania biznesowego, które odbyło się w środowy poranek, zaprezentowano hotel Novotel Gdańsk Marina w nowej odsłonie.
Podczas śniadania biznesowego, które odbyło się w środowy poranek, zaprezentowano hotel Novotel Gdańsk Marina w nowej odsłonie. fot. Lucyna Pęsik/Trojmiasto.pl

W środowy poranek w hotelu Novotel Marina Gdańsk odbyło się śniadanie biznesowe. Wiosenne menu przygotował szef kuchni, Andrzej Wielgosiński. Najważniejszym punktem było jednak zaprezentowanie hotelu w nowej odsłonie.



Hotel Novotel Marina znajduje się kilkadziesiąt metrów od plaży w Jelitkowie. zobacz na mapie Gdańska W hotelu dostępny jest klub fitness z widokiem na ogród i plażę, a także basen i sauna. Lokalizacja to jeden z największych jego atutów, podobnie jak ciekawa, ponad trzydziestoletnia historia funkcjonowania.

Hotel, kiedyś funkcjonujący pod nazwą Orbis Marina, otworzył swoje podwoje w 1985 roku i był jednym z najnowocześniejszych na tamte czasy obiektów. Toczyło się tu życie towarzyskie, funkcjonowało kasyno, w którym często bywał znany gangster Nikodem Skotarczak, pseudonim Nikoś, a także bar i kręgielnia, w której wieczory spędzali nie tylko turyści, ale również mieszkańcy Trójmiasta. Hotel był też jednym z głównych miejsc pobytu gwiazd festiwalu muzycznego, odbywającego się co roku w sopockiej Operze Leśnej. Gościły tu również sławy zagraniczne, m.in. Tina Turner, Boney M czy Modern Talking.

Spotkanie rozpoczęło się od przemówienia dyrektora hotelu, Krzysztofa Arcymana.

- Chciałbym powitać państwa w naszym zmodernizowanym hotelu. Oddajemy hotel po remoncie, który trwał pół roku. Oddajemy 132 nowe, wyremontowane pokoje. Dzisiejszym śniadaniem chcielibyśmy zainaugurować sezon w hotelu z nowym obliczem. Mam tu na myśli nie tylko sezon turystyczny, ale także konferencyjny, bo klient biznesowy jest dla nas równie ważny - mówił Krzysztof Arcyman.

Wydarzenia biznesowe w Trójmieście


Najważniejszym punktem spotkania było zaprezentowanie nowych pokoi - po generalnej modernizacji, której pierwszy etap właśnie został ukończony. Goście oprowadzeni zostali po reprezentacyjnych pokojach na siódmym piętrze hotelu. Zaskoczeniem dla zwiedzających byli pracownicy hotelu, którzy tego poranka wcielili się w rolę gości hotelowych.

W pokojach panuje marynistyczny wystrój: przeważają odcienie błękitu, bieli, przełamane drewnianymi akcentami. Znajdziemy tu grafiki nawiązujące do położenia hotelu - na styku Gdańska i Sopotu. Z każdego pokoju jest widok na Bałtyk, co wpływa na ich atrakcyjność.

Konferencje biznesowe za miastem


Szef kuchni, Andrzej Wielgosiński, postawił sobie za zadanie, żeby śniadanie było świeże, lekkie, zdrowe i wiosenne. Duża ilość warzyw, pasty warzywne, zdrowe przekąski i świeżo wyciskane soki wpisały się we wszechobecny nurt zdrowego stylu życia.

Goście mieli również okazję wziąć udział w konkursie o historii hotelu.

Opinie (17) 2 zablokowane

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najnowsze artykuły

wydarzenia