• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Smak luksusu z Lilu Fruits

24 grudnia 2012 (artykuł sprzed 11 lat) 

Jedzenie to nic innego jak zmysłowa przyjemność - rozkosz dla podniebienia i uczta dla oczu. Wie o tym trójmiejski dostawca warzyw, ziół i owoców - firma Lila Fruits, który zaopatrując restauratorów w produkty najwyższej jakości, wpływa na poziom lokalnej kuchni.



W połowie grudnia na zaproszenie LiLu Fruits, trójmiejskiego dostawcy owoców i warzyw dla branży HoReCa, w sopockiej restauracji Avocado spotkali się restauratorzy, szefowie kuchni i miłośnicy sushi. Na imprezie "live cooking" można było spróbować japońskich przysmaków przyrządzonych według oryginalnej, tradycyjnej receptury oraz podanych w niespotykany w sushi barach sposób.

Goście, którzy pojawili się na imprezie w Avocado mieli okazję podglądać mistrzów sushi w akcji, którzy podczas pokazu przyrządzili sushi stosując się do tradycyjnej receptury, na którą składa się między innymi słony ryż i kilka tajemniczych dodatków, których nie skosztujemy w naszej europejskiej wersji. Gwarancją świeżości i jakości serwowanych przez mistrzów kuchni smakołyków była marka LiLu Fruits - trójmiejski dostawca owoców i warzyw dla branży HoReCa.

Firma dostarcza produkty do wielu trójmiejskich restauracji i hoteli, zapewniając szeroki i doskonałej jakości asortyment. Oprócz tradycyjnych warzyw i owoców, oferuje soki z owoców i filety z owoców, produkty tropikalne, świeże i cięte zioła, jaja czy kiełki. Nic zatem dziwnego, iż podane podczas imprezy "live cooking" przysmaki zaspokoiły doznania kulinarne nawet tych najbardziej wybrednych gości.

Czy był(a)byś zainteresowana(y) dostawą świeżych owoców i warzyw do domu?

- Dysponujemy nowoczesną obieralnią warzyw,zaoptarujemy branżę gastronomiczną w najlepsze produkty, ale zależy nam, aby być kimś więcej niż dostawcą - - mówi Paweł Wasilewski, właściciel firmy Lilu Fruits. - Śledzimy najnowsze trendy, chętnie słuchamy sugestii naszych Klientów. Zarówno rozwój własny, jak i hoteli czy restauracji, z którymi współpracujemy, jest dla nas niezwykle istotny. W ostatnim czasie przeprowadziliśmy m.in. szkolenia z carvingu. Ta niezwykle efektowna sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach, doskonale wpisuje się w misję naszej firmy - dodaje.

Nie od dziś wiadomo, iż to samo jedzenie podane w różny sposób smakuje inaczej, dlatego organizatorzy imprezy "live cooking", by nadać potrawom egzotyki i ekskluzywności zaserwowali sushi w równie tradycyjny, co receptura przyrządzenia, sposób. Podali je na przystrojonych ciałach modelek. Body Sushi, bo tak określa się podawanie gotowych przystawek na nagich ciałach kobiet, w Japonii jest sztuką. W Los Angeles, Nowym Yorku i San Francisco króluje na najbardziej wystawnych przyjęciach, a w Polsce wciąż szokuje.

Oryginalna zastawa, wzbudzając zainteresowanie wśród gości Avocado, nie prowokowała, ale dopełniła obrazu tradycyjnej, japońskiej uczty. Prawdziwej celebracji potraw towarzyszyła degustacja tradycyjnych japońskich alkoholi, a dreszczyk dodatkowych emocji można było poczuć przy ruletce i black-jacku.

- Chcemy zostać liderem na rynku dostawców owoców i warzyw dla branży HoReCa w województwie pomorskim. Aby osiągnąć ten cel poszerzamy asortyment, a także wprowadzamy nowe rozwiązania logistyczne. Firma rozwija się prężnie i poszerza swoją działalność na nowe kierunki Warmii i Mazur.Uruchomiliśmy możliwość składania zamówień online. Zoptymalizuje to czas dostawy, a także pozwoli w całkowitym skupieniu dokonać najlepszego wyboru. Nasz system to zupełna innowacja w branży, w dodatku jest niezwykle prosty w obsłudze. Wierzymy, że to rozwiązanie spotka się z pozytywnym odbiorem, zarówno wśród naszych dotychczasowych, jak i przyszłych klientów - kwituje Wasilewski.

Lilu Fruits idzie z duchem czasu i dostosowuje się do aktualnych trendów żywieniowych. Od nowego roku uruchamia produkcję i dystrybucję świeżych sałatek owocowych. Najświeższe produkty bez konserwantów będzie dostarczać nie tylko kilientom korporacyjnym, ale taże indywidualnym.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Zobacz także

Opinie (3) 2 zablokowane

  • obleśne jeść jedzenie z czyjegoś ciała

    jak ktoś mógł w ogóle wpaść na takie pomysł.....

    • 0 0

  • kwestia ceny !

    Za ile ?????

    • 0 0

  • hmm

    Byłbym zainteresowany ale problem jest że chcąc mieć świeże owoce w domu trzeba je kupować prawie codziennie a ilość którą jest wstanie zjeść moja rodzina każdego dnia jest znikoma, jakie minimum musieliby zastosować ?

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane