• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Pieczywo bez tajemnic

Pieczywo jak wiadomo przybiera różne formy, robione jest na bazie różnych składników. Prawdą jest to, że coraz gorszej jakości pojawia się na sklepowych półkach. P Ten sam chleb w każdym zakątku Polski ma swój własny, indywidualny smak - zawsze pozostaje jednak wspólnie i jednakowo rozumianym pieczywem. Bez względu na region, bez względu na pokolenie, nie ma niczego, co łączyłoby bardziej niż chleb.Kasia która wypieka chleb zawodowo w swojej piekarni nauczy Was jak wypiekać pieczywo w domowych warunkach na własne potrzeby.Tematem warsztatów będzie świat bułek znanych i mniej znanych.

cze 29

sobota, godz. 10:15

Gdańsk, ul. Jana Kilińskiego 4...
bilety 15 zł
wrz 21

sobota, godz. 10:00

bilety 420 zł
Co przygotujemy:
- bajgle
- bułka wrocławska
- bułki do hamburgerów
- chałka

Kto prowadzi?
Kasia Krawczyk-Ziętarska
Dla pieczenia chleba zrezygnowała z bezpiecznego etatu. Codziennie wypieka przynajmniej cztery rodzaje chleba. W soboty zazwyczaj piecze "eksperymenty chlebowe", czyli wymyślone różne autorskie przepisy na chleby smakowe. Twierdzi, że w chlebie najważniejszy nie jest piec, mąka czy woda, ale czas i cierpliwość. Prowadzi z mężem piekarnię na Kowalach k.Gdańska pod wiele mówiącą nazwą Dobrze Wypieczone. Sama kupuję mąkę od zaufanych młynarzy. Dba o zakwas, karmiąc go co 10-12 godzin, by potem wypiekać nasz codzienny chleb dbając o najmniejszy szczegół . Smak jej chleba przypomina błogie dzieciństwo.

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły