- 1 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (138 opinii)
No.33 di Vinegre - nowa restauracja na plaży w Sopocie
13 czerwca 2015 (artykuł sprzed 9 lat)
Trójmiejska plaża wzbogaciła się o miejsce, gdzie można dobrze i zdrowo zjeść. Poza słońcem i smaczną kuchnią, klienci nowej restauracji mogą zażywać morskich kąpieli oraz korzystać z wielu aktywności sportowych. Restauracja No.33 di Vinegre znajduje się na sopockiej plaży, tuż przy wejściu nr 33 (vis a vis ulicy Polnej) i jest gotowa na przyjęcie gości.
No.33 di Vinegre to kolejne miejsce obok Mondo di Vinegre, prowadzone przez Mariusza Zawadzkiego i Patrycję Pawlak. Tym, co wyróżnia restaurację jest lokalizacja na samej plaży z dostępem do morza oraz strefa Fitplaya, w której cyklicznie będą odbywać się zajęcia z trenerami zumby, salsy oraz tańców latynoskich.
- To jest miejsce ciekawego, aktywnego wypoczynku oraz relaksu. Dla naszych gości przygotowaliśmy leżaki, hamaki i stoliki na plaży. Trzy razy w tygodniu będziemy proponować zajęcia grupowe fitness oraz sportowe. W lipcu szykujemy się do otwarcia mini aquaparku zakotwiczonego na wodzie, natomiast w przyszłym sezonie myślimy o sportach motorowodnych - mówi Mariusz Zawadzki, współwłaściciel restauracji.
Podczas oficjalnego otwarcia, zaproszeni goście próbowali dań z karty letniej. Potrawy, chociaż podane na papierowych talerzykach w formie bufetu, broniły się smakiem.
Zaserwowano m.in. aromatyczną i słodką sałatę No Fit z dodatkiem kaszy pęczak, boczkiem wędzonym, serem lazur oraz dressingiem miodowo-musztardowym (26 zł), a także Krewetkowy Czar z serem rubinowym, pomidorami cherry, grzankami, krewetkami oraz dressingiem majonezowym (29 zł). Z dań głównych podano sataye w formie szaszłyków, m.in. z łososia (29 zł) oraz wegetariański z dodatkiem wędzonego oscypka (25 zł).
W karcie menu znajdziemy również zupę rybną, chłodnik, dania z grilla, naleśniki, panini, lodowe desery oraz potrawy dla najmłodszych. Dla gości spragnionych orzeźwienia w upalne dni, kelnerzy będą serwować alkoholowe i bezalkoholowe drinki. Niektóre z dodatkiem świeżo zerwanej mięty, posadzonej przy barze na tarasie.
- Menu naszej restauracji jest bardzo plażowe, lekkie i świeże. Specjalnością są sataye z owocami morza, baraniną, drobiem oraz wegetariańskie. Serwujemy również świeże sałaty w różnych odsłonach. Jeżeli ktoś zna nasze pozostałe restauracje to wie, że można u nas dobrze i zdrowo zjeść - mówi Beata Komorek, marketing manager.
Podczas otwarcia gościom towarzyszyła nowoczesna muzyka, grana na żywo. Za elektroniczne dźwięki odpowiadał Dj WhiteBoy, z kolei na saksofonie przygrywał Łukasz Sokołowski. W tej atmosferze, zaproszeni goście oddawali się nieformalnym rozmowom kuluarowym.
Dla wszystkich, którzy w sezonie letnim planują odwiedzić No.33 di Vinegre przygotowano m.in. 100 wygodnych leżaków, a także stoliki, zarówno na plaży, jak i na drewnianym tarasie. Klientów nie obowiązuje żaden dress code, więc dania i drinki można zamawiać w strojach plażowych. Bliskość morza zachęca do korzystania z kąpieli, po których można się opłukać za pomocą specjalnej konstrukcji z wiadrami, napełnionymi wodą. W niedalekiej przyszłości, obok mini aquaparku, właściciele planują otworzyć również strefę dla dzieci.
Beach bar będzie otwarty w sezonie letnim, od 31 maja do 30 września.
Justyna Michalkiewicz