• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Jakubiak w Sezonie.2

Tomek Jakubiak na nowo odkrywa smaki z różnych miejsc w Polsce i inspiruje się nimi w swojej kuchni. W kolejnych odcinkach nowej serii kucharz podróżuje po Polsce, szukając kulinarnych ciekawostek. Produkty lub potrawy charakterystyczne dla odwiedzanego miejsca są dla Tomka punktem wyjścia do pełnego pasji gotowania autorskich przepisów.


cze 29

sobota, godz. 10:15

Gdańsk, ul. Jana Kilińskiego 4...
bilety 15 zł
sie 10

sobota, godz. 10:00

bilety 440 zł
Najwybitniejsi kucharze świata kreujący trendy światowej gastronomii gotują z lokalnych składników i przygotowują potrawy w zależności od sezonu. Zgodnie z filozofią słynnych szefów "Jakubiak lokalnie" jest podróżą w poszukiwaniu smaków, zarówno tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze, jak i tych zapomnianych czy niedocenionych.

Tomek promując sezonowe i rodzime produkty poprowadzi warsztaty kulinarne na pełnym luzie. Nie zabraknie jednak merytorycznej wiedzy, nie tylko nakarmimy ciało, ale ukoimy duszę. Gotowe potrawy odmienią spojrzenie na kuchnie regionalną. Tego promować będziemy kuchnię z różnych regionów Polski. Podczas warsztatów każdy z produktów zostanie dokładnie omówiony łącznie z praktycznymi poradami i trikami.



Co przygotujemy?
smażony ser faszerowany marmoladą morelową z sałatą sosem wiśniowym
rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem i burakami z sosem cytrynowym
zapiekanka makaronowa z łososiem
perliczka z kus kus i cytrusami i duszone pory z zurawiną w soku ananasa
gulasz z podrobów z grzybami i brandy zapiekany w cieście
pieczony camembert z jablkiem na sałacie ze szpinaku
strudel z chałką i białym serem z sosem waniliowym

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły