• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hilton świętował pierwsze urodziny

Jakub Jakubowski
7 października 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Marek Kondrat i szefowie kuchni hotelu Hilton podpisują książkę "Odkrywanie smaku". Marek Kondrat i szefowie kuchni hotelu Hilton podpisują książkę "Odkrywanie smaku".

Premiera książki "Odkrywanie smaku" autorstwa Marka Kondrata i szefów kuchni Hilton Gdańsk, była najważniejszym wydarzeniem bankietu z okazji pierwszych urodzin Hotelu Hilton. Urodzinowy toast wznieśli zaproszeni goście - przedstawiciele władz miasta, świata kultury i biznesu oraz celebryci.



Książka "Odkrywanie Smaku" jest niezwykłym zapisem wielu wspólnych sesji winno - kulinarnych, eksperymentów w poszukiwaniu łączenia smaków między jedzeniem a winem. Sesji, które były podstawą do stworzenia zapisu dań i dobranych do nich win, a także do zainspirowania czytelników do tworzenia swoich własnych unikalnych kompozycji.

Pokaz live cooking. Pokaz live cooking.
- Czytelnik sięgając po tę książkę może się spodziewać atrakcyjności dań, trochę wiedzy o winach i takiego ośmielenia, że może sobie pokuglować sam. To jest pewna wskazówka, w jakim kierunku można pójść komponując danie z winem, ale bez żadnego obowiązku, że to tak powinno wyglądać. Człowiek powinien się ośmielić i przekonać się sam, co mu będzie najbardziej odpowiadać. Bo najlepsze wino to takie, które po prostu nam smakuje - powiedział nam Marek Kondrat.

Podczas imprezy premierowo zostało zaprezentowane jesienne menu Restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. W jesiennej karcie znajdą się wyjątkowe propozycje prosto ze stron kulinarnej książki "Odkrywanie Smaku", takie jak polędwica Kobe z borowikami i sosem miso oraz, dla wielbicieli ryb, okoń morski z musztardą Dijon, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem beurre blanc.

Pierwsze urodziny hotelu Hilton nie były huczną imprezą, o której będzie mówił świat - jak to było w przypadku imprezy z okazji otwarcia
Dariusz Michalczewski z wylicytowanym zdjęciem. Dariusz Michalczewski z wylicytowanym zdjęciem.
hotelu - ale formuła swobodnego koktajlu towarzyskiego sprawdziła się bardzo dobrze. Właściciele zaprosili swoich najlepszych gości i przyjaciół, zatem atmosfera była bardzo swobodna. W programie uroczystości znalazły się: pokaz live cooking w wykonaniu szefów kuchni Hilton Gdańsk, degustacja win, podpisywanie premierowego wydania książki "Odkrywanie Smaku" oraz aukcja charytatywna na rzecz Fundacji Hospicyjnej. Jeden z przedmiotów podarowanych na aukcję, oprawione zdjęcie Marka Kondrata, wylicytował za 2 tysiące złotych Dariusz Michalczewski.

Wśród gości zaobserwowaliśmy także Krzysztofa Skibę, Marka Kamińskiego, Lidię Popiel, Iwonę Guzowską, Magdalenę Adamowicz, Zbigniewa Canowieckiego, MaciejaKatarzynę Dobrzynieckich i wielu innych przedstawicieli przede wszystkim biznesu.
Pokój deluxe w hotelu Hilton. Pokój deluxe w hotelu Hilton.

Hilton Gdańsk został oficjalnie otwarty w czerwcu 2010 roku. W krótkim czasie zdobył uznanie nie tylko w Polsce, ale i za granicą. W konkursie Central & Eastern European Real Estate Quality Awards patronowanym przez Financial Times, został uznany za najlepszy projekt hotelowy roku w Europie Środkowej i Wschodniej. W rankingu najciekawszych miejsc na świecie wartych odwiedzenia, prowadzonym przez The New York Times, gdański Hilton znalazł się na 17 miejscu.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (39) ponad 10 zablokowanych

  • Darek dziadek B przewraca się grobie .

    • 0 0

  • Gratulacje

    Gratulujemy pierwszego roku istnienia.Życzymy wielu Gości w kolejnych latach

    • 1 0

  • nie zostałem zaproszony (1)

    nie wiem czemu - to draństwo

    • 14 4

    • oj tadziu

      mnie tez nie zaprosili, malo tego nawet na otwarcie oczyszczalni sciekow mnie nie zaprosili..wogole nikt mnie nigdy nie zaprasza:(

      • 0 0

  • PYSZNIE BYLO (1)

    Byle i strasznie mi smakowalo

    • 8 33

    • Ciekawe, że aż 31 osób oceniło negatywnie tę wypowiedź - skoro takie opinie, to najwyraźniej musieliście tam być i jeść... A nie widziałam, żeby ktokolwiek z jedzących wybrzydzał, grupę 31 osób dałoby się zauważyć :) Ehhh... Szkoda na Was słów znudzeni życiem komentatorzy drodzy ;)

      • 0 0

  • Pyszna impreza!

    Towarzystwo klasa, jedzenie przepyszne! Gratulujemy!

    • 3 2

  • czy faktycznie uważacie ich kuchnie za dobrą? (1)

    Byłem, zamawiałem, długo czekałem, dużo zapłaciłem i chyba w Trójmieście mogę wymienić co najmniej 20-cia lepszych kuchni.

    • 1 0

    • Najwyraźniej masz wyjątkowo specyficzne kubki smakowe :)

      • 0 0

  • Moja pensja to pewnie na 5 talerzy przystawek by im nie wystarczyła. (1)

    Ale ważne, że fajnie się bawili,,,,

    • 15 1

    • Szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że impreza była darmowa :)

      • 0 0

  • Dla kogo ? (3)

    Dla kogo ten hotel ? Chyba dla tych snobów co tam byli ! ŻENADA

    • 14 5

    • Po wypowiedzi widać wyraźnie...

      ...że kategorycznie NIE dla Ciebie :)

      • 0 0

    • :)

      OJ....CHYBA KTOŚ JEST BARDZO ZAZDROSNY.... :)

      • 0 0

    • dla POlaków

      • 8 0

  • (1)

    Przy polskich zarobkach to mnie na kawe w tym hotelu nie stać.

    • 11 1

    • a moze trzeba by bylo wpasc i sprawdzic, z tego co mi wiadomo ceny nie sa tam wcale takie wygorowane...a bar na 5tym pietrze ma naprawde niesamowity widok..

      • 0 0

  • Fajna impreza, bardzo cenię Marka Kondrata

    • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Event w Audi City Gdańsk

warsztaty, dni otwarte

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane