Hilton świętował pierwsze urodziny
Premiera książki "Odkrywanie smaku" autorstwa Marka Kondrata i szefów kuchni Hilton Gdańsk, była najważniejszym wydarzeniem bankietu z okazji pierwszych urodzin Hotelu Hilton. Urodzinowy toast wznieśli zaproszeni goście - przedstawiciele władz miasta, świata kultury i biznesu oraz celebryci.
Książka "Odkrywanie Smaku" jest niezwykłym zapisem wielu wspólnych sesji winno - kulinarnych, eksperymentów w poszukiwaniu łączenia smaków między jedzeniem a winem. Sesji, które były podstawą do stworzenia zapisu dań i dobranych do nich win, a także do zainspirowania czytelników do tworzenia swoich własnych unikalnych kompozycji.
- Czytelnik sięgając po tę książkę może się spodziewać atrakcyjności dań, trochę wiedzy o winach i takiego ośmielenia, że może sobie pokuglować sam. To jest pewna wskazówka, w jakim kierunku można pójść komponując danie z winem, ale bez żadnego obowiązku, że to tak powinno wyglądać. Człowiek powinien się ośmielić i przekonać się sam, co mu będzie najbardziej odpowiadać. Bo najlepsze wino to takie, które po prostu nam smakuje - powiedział nam Marek Kondrat.
Podczas imprezy premierowo zostało zaprezentowane jesienne menu Restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. W jesiennej karcie znajdą się wyjątkowe propozycje prosto ze stron kulinarnej książki "Odkrywanie Smaku", takie jak polędwica Kobe z borowikami i sosem miso oraz, dla wielbicieli ryb, okoń morski z musztardą Dijon, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem beurre blanc.
Pierwsze urodziny hotelu Hilton nie były huczną imprezą, o której będzie mówił świat - jak to było w przypadku imprezy z okazji otwarcia hotelu - ale formuła swobodnego koktajlu towarzyskiego sprawdziła się bardzo dobrze. Właściciele zaprosili swoich najlepszych gości i przyjaciół, zatem atmosfera była bardzo swobodna. W programie uroczystości znalazły się: pokaz live cooking w wykonaniu szefów kuchni Hilton Gdańsk, degustacja win, podpisywanie premierowego wydania książki "Odkrywanie Smaku" oraz aukcja charytatywna na rzecz Fundacji Hospicyjnej. Jeden z przedmiotów podarowanych na aukcję, oprawione zdjęcie Marka Kondrata, wylicytował za 2 tysiące złotych Dariusz Michalczewski.
Wśród gości zaobserwowaliśmy także Krzysztofa Skibę, Marka Kamińskiego, Lidię Popiel, Iwonę Guzowską, Magdalenę Adamowicz, Zbigniewa Canowieckiego, Macieja i Katarzynę Dobrzynieckich i wielu innych przedstawicieli przede wszystkim biznesu.
Hilton Gdańsk został oficjalnie otwarty w czerwcu 2010 roku. W krótkim czasie zdobył uznanie nie tylko w Polsce, ale i za granicą. W konkursie Central & Eastern European Real Estate Quality Awards patronowanym przez Financial Times, został uznany za najlepszy projekt hotelowy roku w Europie Środkowej i Wschodniej. W rankingu najciekawszych miejsc na świecie wartych odwiedzenia, prowadzonym przez The New York Times, gdański Hilton znalazł się na 17 miejscu.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (39) ponad 10 zablokowanych
-
2011-11-10 09:06
Darek dziadek B przewraca się grobie .
- 0 0
-
2011-10-17 11:50
Gratulacje
Gratulujemy pierwszego roku istnienia.Życzymy wielu Gości w kolejnych latach
- 1 0
-
2011-10-07 15:27
nie zostałem zaproszony (1)
nie wiem czemu - to draństwo
- 14 4
-
2011-10-12 17:54
oj tadziu
mnie tez nie zaprosili, malo tego nawet na otwarcie oczyszczalni sciekow mnie nie zaprosili..wogole nikt mnie nigdy nie zaprasza:(
- 0 0
-
2011-10-07 12:48
PYSZNIE BYLO (1)
Byle i strasznie mi smakowalo
- 8 33
-
2011-10-11 13:06
Ciekawe, że aż 31 osób oceniło negatywnie tę wypowiedź - skoro takie opinie, to najwyraźniej musieliście tam być i jeść... A nie widziałam, żeby ktokolwiek z jedzących wybrzydzał, grupę 31 osób dałoby się zauważyć :) Ehhh... Szkoda na Was słów znudzeni życiem komentatorzy drodzy ;)
- 0 0
-
2011-10-11 13:00
Pyszna impreza!
Towarzystwo klasa, jedzenie przepyszne! Gratulujemy!
- 3 2
-
2011-10-09 21:37
czy faktycznie uważacie ich kuchnie za dobrą? (1)
Byłem, zamawiałem, długo czekałem, dużo zapłaciłem i chyba w Trójmieście mogę wymienić co najmniej 20-cia lepszych kuchni.
- 1 0
-
2011-10-11 12:59
Najwyraźniej masz wyjątkowo specyficzne kubki smakowe :)
- 0 0
-
2011-10-07 16:08
Moja pensja to pewnie na 5 talerzy przystawek by im nie wystarczyła. (1)
Ale ważne, że fajnie się bawili,,,,
- 15 1
-
2011-10-11 12:58
Szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że impreza była darmowa :)
- 0 0
-
2011-10-07 15:55
Dla kogo ? (3)
Dla kogo ten hotel ? Chyba dla tych snobów co tam byli ! ŻENADA
- 14 5
-
2011-10-11 12:56
Po wypowiedzi widać wyraźnie...
...że kategorycznie NIE dla Ciebie :)
- 0 0
-
2011-10-09 13:35
:)
OJ....CHYBA KTOŚ JEST BARDZO ZAZDROSNY.... :)
- 0 0
-
2011-10-07 16:06
dla POlaków
- 8 0
-
2011-10-07 19:31
(1)
Przy polskich zarobkach to mnie na kawe w tym hotelu nie stać.
- 11 1
-
2011-10-10 17:48
a moze trzeba by bylo wpasc i sprawdzic, z tego co mi wiadomo ceny nie sa tam wcale takie wygorowane...a bar na 5tym pietrze ma naprawde niesamowity widok..
- 0 0
-
2011-10-10 10:56
Fajna impreza, bardzo cenię Marka Kondrata
- 3 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.