• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hilton świętował pierwsze urodziny

Jakub Jakubowski
7 października 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Marek Kondrat i szefowie kuchni hotelu Hilton podpisują książkę "Odkrywanie smaku". Marek Kondrat i szefowie kuchni hotelu Hilton podpisują książkę "Odkrywanie smaku".

Premiera książki "Odkrywanie smaku" autorstwa Marka Kondrata i szefów kuchni Hilton Gdańsk, była najważniejszym wydarzeniem bankietu z okazji pierwszych urodzin Hotelu Hilton. Urodzinowy toast wznieśli zaproszeni goście - przedstawiciele władz miasta, świata kultury i biznesu oraz celebryci.



Książka "Odkrywanie Smaku" jest niezwykłym zapisem wielu wspólnych sesji winno - kulinarnych, eksperymentów w poszukiwaniu łączenia smaków między jedzeniem a winem. Sesji, które były podstawą do stworzenia zapisu dań i dobranych do nich win, a także do zainspirowania czytelników do tworzenia swoich własnych unikalnych kompozycji.

Pokaz live cooking. Pokaz live cooking.
- Czytelnik sięgając po tę książkę może się spodziewać atrakcyjności dań, trochę wiedzy o winach i takiego ośmielenia, że może sobie pokuglować sam. To jest pewna wskazówka, w jakim kierunku można pójść komponując danie z winem, ale bez żadnego obowiązku, że to tak powinno wyglądać. Człowiek powinien się ośmielić i przekonać się sam, co mu będzie najbardziej odpowiadać. Bo najlepsze wino to takie, które po prostu nam smakuje - powiedział nam Marek Kondrat.

Podczas imprezy premierowo zostało zaprezentowane jesienne menu Restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. W jesiennej karcie znajdą się wyjątkowe propozycje prosto ze stron kulinarnej książki "Odkrywanie Smaku", takie jak polędwica Kobe z borowikami i sosem miso oraz, dla wielbicieli ryb, okoń morski z musztardą Dijon, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem beurre blanc.

Pierwsze urodziny hotelu Hilton nie były huczną imprezą, o której będzie mówił świat - jak to było w przypadku imprezy z okazji otwarcia
Dariusz Michalczewski z wylicytowanym zdjęciem. Dariusz Michalczewski z wylicytowanym zdjęciem.
hotelu - ale formuła swobodnego koktajlu towarzyskiego sprawdziła się bardzo dobrze. Właściciele zaprosili swoich najlepszych gości i przyjaciół, zatem atmosfera była bardzo swobodna. W programie uroczystości znalazły się: pokaz live cooking w wykonaniu szefów kuchni Hilton Gdańsk, degustacja win, podpisywanie premierowego wydania książki "Odkrywanie Smaku" oraz aukcja charytatywna na rzecz Fundacji Hospicyjnej. Jeden z przedmiotów podarowanych na aukcję, oprawione zdjęcie Marka Kondrata, wylicytował za 2 tysiące złotych Dariusz Michalczewski.

Wśród gości zaobserwowaliśmy także Krzysztofa Skibę, Marka Kamińskiego, Lidię Popiel, Iwonę Guzowską, Magdalenę Adamowicz, Zbigniewa Canowieckiego, MaciejaKatarzynę Dobrzynieckich i wielu innych przedstawicieli przede wszystkim biznesu.
Pokój deluxe w hotelu Hilton. Pokój deluxe w hotelu Hilton.

Hilton Gdańsk został oficjalnie otwarty w czerwcu 2010 roku. W krótkim czasie zdobył uznanie nie tylko w Polsce, ale i za granicą. W konkursie Central & Eastern European Real Estate Quality Awards patronowanym przez Financial Times, został uznany za najlepszy projekt hotelowy roku w Europie Środkowej i Wschodniej. W rankingu najciekawszych miejsc na świecie wartych odwiedzenia, prowadzonym przez The New York Times, gdański Hilton znalazł się na 17 miejscu.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (39) ponad 10 zablokowanych

  • PYSZNIE BYLO (1)

    Byle i strasznie mi smakowalo

    • 8 33

    • Ciekawe, że aż 31 osób oceniło negatywnie tę wypowiedź - skoro takie opinie, to najwyraźniej musieliście tam być i jeść... A nie widziałam, żeby ktokolwiek z jedzących wybrzydzał, grupę 31 osób dałoby się zauważyć :) Ehhh... Szkoda na Was słów znudzeni życiem komentatorzy drodzy ;)

      • 0 0

  • ach te biznesy i winne interesy, pozdrawiam cię marku.

    • 11 10

  • Czołowy komuszek aktor sie pyszni (1)

    • 24 20

    • skoncz marudzic krytyku za 2 grosze

      nie ocenia sie czlowieka po kolorze,dzieci juz to wiedza

      • 7 0

  • a Halewicza nie zaprosili...chamy zbuntowane o_O

    • 17 4

  • ech Kondrat co się z tobą porobiło? (1)

    W "Rewirach.." pokazałeś klasę aktora a teraz pajacujesz w winiarstwie za marne grosze i ta udawana fascynacja winem - powinieneś wiedzieć że w tej branży nie ma miejsca dla nuworyszy bez tradycji, bo skończysz jak Depardieu

    • 26 17

    • wiesz, on w rok parę baniek zarabia wiec kilkaset tsięcy straty dla niego to jak dla Ciebie rozbite piwo przypadkiem...

      • 9 1

  • szkoda bo bym tam poszła ale miałam właśnie zmianę w Tesco

    ............

    • 57 3

  • Szkoda, że Dariusz nie przy......ł kilku osobom (1)

    • 27 2

    • Rozwiń

      temat , może był na "czczo" ??

      • 1 0

  • Targowisko próżności! (1)

    • 41 3

    • krótko i na temat

      • 12 2

  • to w POlsce jest kryzys czy go nie ma? (1)

    bo się gubię jak czytam takie artykuły

    • 29 2

    • dla Ciebie zawsze bedzie kryzys bo masz go w glowie

      i jestes len

      • 3 2

  • nie zostałem zaproszony (1)

    nie wiem czemu - to draństwo

    • 14 4

    • oj tadziu

      mnie tez nie zaprosili, malo tego nawet na otwarcie oczyszczalni sciekow mnie nie zaprosili..wogole nikt mnie nigdy nie zaprasza:(

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane