• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Niezapomniany wieczór z kuchnią

Michalina Domoń
4 października 2013 (artykuł sprzed 10 lat) 
Nowe linie produktowe topowych marek spotkały się z niemałym zainteresowaniem przybyłych gości. Nowe linie produktowe topowych marek spotkały się z niemałym zainteresowaniem przybyłych gości.

Włoska marka premium Valcucine powraca do Trójmiasta. Fakt ten był pretekstem do spotkania miłośników dobrej kuchni, w obu znaczeniach tego słowa.



Ile jesteś w stanie zapłacić za funkcjonalne i designerskie meble kuchenne?

Spotkanie odbyło się w Best Western Hotel Villa Aqua oraz w Studiu Estima. Gospodarzami wieczoru, poza przedstawicielami firmy Estima, byli reprezentanci firm Valcucine oraz Miele, międzynarodowego partnera Valcucine, a także szef kuchni Miele, Adam Michalski.

Każda z nich zaprezentowała nowe linie produktowe dostępne w Polsce: Miele - Generation 6000, Valcucine m.in. zaawansowaną technologicznie i ergonomiczną kuchnię New Logica. W towarzystwie dobrej muzyki, szef kuchni, Adam Michalski, serwował wyjątkowe przysmaki. W menu znalazły się m.in. królewskie krewetki na maśle, polędwica z daniela oraz cielęcina, która spotkała się z wyjątkowym uznaniem kulinarnych gustów gości.

Valcucine istnieje od 1980 roku i jest obecna na wszystkich, większych rynkach światowych. To jeden z liderów wśród producentów mebli kuchennych. Firma jako pierwsza wprowadziła szkło jako materiał wykończeniowy kuchni. W studio Estima zaprezentowano np. szafę Vitrum Arte z indywidualnie wybranym i artystycznie wykonanym wzorem zatopionym w szkle.
Degustacja dań. W menu znalazły się m.in. królewskie krewetki na maśle, polędwica z daniela oraz cielęcina. Degustacja dań. W menu znalazły się m.in. królewskie krewetki na maśle, polędwica z daniela oraz cielęcina.

- Kilkanaście lat temu, szukając we Włoszech producenta mebli kuchennych, natrafiłem na wiele dobrych firm. O ile każda z nich miała coś do zaoferowania, o tyle Valcucine miała wszystko. Obserwując rozwój polskiego rynku designu, dojrzałość i dążenia do indywidualności konsumentów, uznaliśmy, że jest to dobry moment, żeby firma Valcucine powróciła do Trójmiasta - mówił Prezes Zarządu firmy Estima, Janusz Kobylarski.

Firma wprowadziła właśnie na polski rynek agenta, co zdecydowanie ułatwia współpracę przedstawicielom. Niebanalne wzornictwo, przemyślana ergonomia, poszukiwanie nowych rozwiązań, to jedne z wielu zalet włoskiego wzornictwa. - Gabriele Centazzo, założyciel i wizjoner firmy to absolutny geniusz - przyznaje Mirella Kobylarska, współwłaścicielka studia Estima.

Innowacyjne kuchenne rozwiązania wzbudziły żywe zainteresowanie przybyłych gości. Innowacyjne kuchenne rozwiązania wzbudziły żywe zainteresowanie przybyłych gości.
Wielokrotnie nagradzany architekt, trzymając się ponadczasowej formy, wciąż nie ustaje w poszukiwaniach. Ergonomiczny system New Logica to jedyne rozwiązanie tego typu na światowym rynku mebli kuchennych.

- Wierzę, że Polska, jak każde inne państwo, ma potencjał sprzedażowy - tłumaczył Roberto Pusiol, eksport menedżer z firmy Valcucine.

- Valcucine stwarza klientom wyjątkowe poczucie bezpieczeństwa - skomentował Pusiol. - Klient, który zdecyduje się na zakup naszej kuchni, uzyskuje: dziesięcioletnią gwarancję na meble, piętnastoletnią gwarancję na szkło i dwudziestoletnią gwarancję na dostępność elementów zamiennych - wyjaśniał eksport menedżer Valcucine. To rzadko spotykane, formalne potwierdzenie jakości.

Podczas spotkania zostały odsłonięte dwie linie mebli: Artematica i New Logica, jednak - jak zapewnia Mirella Kobylarska, architekt i właściciel firmy Estima - w Trójmieście będą dostępne wszystkie produkty marki.

Choć w ofercie Estima znajdziemy meble kuchenne w szerokim przedziale cenowym, decydując się na Valcucine, trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu 100 tys. zł. Cena zależy jednak od rozwiązań, jakie wybierze klient.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (25) 9 zablokowanych

  • Architekt Z.R obecny na kazdej imprezie....

    gdzie mozna cokolwiek zjeść. Za darmo. Czekam na taka imprezie, gdzie ZR nie będzie. Czy to możliwe?

    • 0 0

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane