• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Wine Dinner on the Rooftop

W każdą pierwszą sobotę miesiąca zapraszamy na "Wine Dinner", czyli kolacja degustacyjna z winem na VIP Tarasie.

maj 15

środa, godz. 18:00, 20:00

Gdańsk,
bilety 70 zł
maj 29

środa, godz. 18:00 - 21:00

Gdańsk,
bilety 349 zł
Taras ten zlokalizowany jest na najwyższym piętrze hotelu "Marina Club Hotel".
Szafarnia 10, jako jedna z nielicznych restauracji w Polsce, posiada tzw. Rooftop, czyli miejsce z zapleczem gastronomicznym usytuowane na dachu budynku. Podczas takiego wieczoru goście będą mieli okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska z innej i dotychczas mało znanej jeszcze mieszkańcom perspektywy.

"Podczas każdej kolejnej kolacji zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni - ma to więc także wymiar edukacyjny."

Informacje:

Najbliższy termin: 05.12.2015
Godz: 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Francja
Ilość osób ograniczona -max 26
Wspólny stół

Rezerwacje telefoniczne lub e-mailowe do dnia 02.12.2015,
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl

Cena 170,00 zł brutto/os,
przy rezerwacji dla 2 os 320,00 zł brutto/parę

MENU 05.12.2015

Przystawka zimna
"Sałatka Lyońska"
Selekcja sałat , gorący wędzony boczek, jajko poche, sos vinaigrette, grzanki

WINO
Mouton Cadet Sauvignon Blanc
AOC Bordeaux, by Barone Philippe de Rothschild - France


Przystawka gorąca
Zupa ogonowa z soczewicą i żółtkiem

WINO
Belleruche
AOC Côtes Du Rhône, by Michel Chapoutier - France


Danie główne ryba
Sandacz z porem pieczony w cieście francuskim, białym winem i śmietaną
z ziemniakami duszonymi z cebulką , natką pietruszki i sosem demi glace

WINO
Michel Laroche Chardonnay / Terret
Vdp d 'Oc, by Michel Laroche - France


Danie główne mięso
Potrawka z pręgi wołowej długo duszonej z warzywami i aromatycznymi ziołami

WINO
Crozes Hermitage Petite Ruche
Crozes Hermitage, by Michel Chapoutier - France


Deser
Tarta cytrynowa z sosem karmelowym

WINO
Réserve Mouton Cadet Sauternes
AOC, by Baron Philippe De Rothschild - France

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły