• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Wine Dinner on the Rooftop

W każdą pierwszą sobotę miesiąca zapraszamy na "Wine Dinner", czyli kolacja degustacyjna z winem na VIP Tarasie.

maj 29

środa, godz. 18:00

Gdańsk,
bilety 349 zł

w każdą sobotę (do 15.06), godz. 18:00

Sopot,
Wstęp wolny
Taras ten zlokalizowany jest na najwyższym piętrze hotelu "Marina Club Hotel".
Szafarnia 10, jako jedna z nielicznych restauracji w Polsce, posiada tzw. Rooftop, czyli miejsce z zapleczem gastronomicznym usytuowane na dachu budynku. Podczas takiego wieczoru goście będą mieli okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska z innej i dotychczas mało znanej jeszcze mieszkańcom perspektywy.

"Podczas każdej kolejnej kolacji zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni - ma to więc także wymiar edukacyjny."

Informacje:

Najbliższy termin: 3.10.2015
Godz: 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Jesień
Ilość osób ograniczona -max 26
Wspólny stół

Rezerwacje telefoniczne lub e-mailowe do dnia 30.09.2015,
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl

Cena 175,00 zł brutto/os,
przy rezerwacji dla 2 os 320,00 zł brutto/parę

MENU 03.10.2015

PRZYSTAWKA ZIMNA
Tatar z sarny ze świeżym chrzanem i marynowanym buraczkiem
WINO

Altos ibericos
Hiszpania Torres szczep tempranilo.

PRZYSTAWKA GORĄCA
Ravioli z grzybami na sosie z cielęciny
WINO

Altos Ibericos Crianza
DO Rioja by Miguel Torres- Spain

DANIE GŁÓWNE RYBA
Policzki z sandacza na sosie szafranowym z kaszą jaglaną
WINO

Gran Vina Sol Chardonnay
DO Penedes, by Miguel Torres - Spain

DANIE GŁÓWNE MIĘSO
Pieczony dzik z puree z topinamburu z owocami karmelizowanymi na sosie tymiankowym
WINO

Santa Digna Carmenere
DO Central Valley, by Miguel Torres - Chile

DESER
Gruszka gotowana w czerwonym winie z korzeniami faszerowana kremem brulle
WINO

Floralis - Moscatel Oro
DO Catalunya, vino De Licor - wino Likierowe, by Miguel Torres - Spain

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły