Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00, 20:00
Gdańsk,
Mielżyński
bilety 70 zł
środa, godz. 18:00 - 21:00
Gdańsk,
Fine Wine
bilety 349 zł
W każdą pierwszą sobotę miesiąca zapraszamy na "Wine Dinner",
czyli kolację degustacyjną z winem na VIP Tarasie.
Cykliczne wydarzenie odbywa się na tzw. Rooftopie, czyli miejscu z zapleczem
gastronomicznym usytuowanym na dachu budynku.
Podczas takiego wieczoru goście mają okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska
z innej i dotychczas mało znanej jeszcze perspektywy.
Podczas każdej kolejnej kolacji (02.04. Kuchnia Pomorska i 07.05. Kuchnia Tajska) zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni.
Informacje:
Najbliższy termin: 05.03.2016
Godz. 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Kuchnia Skandynawska
Wspólny Stół
Liczba Gości - 26 osób
Rezerwacje do: 02.03.2016
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
MENU
Przystawka
Wędzony pikling z sosem holmeste i puree z kiszonego ogórka
Wino
Santa Digna Gewürztraminer
Central Valley, by Miguel Torres - Chile
(blanco)
Przystawka
Tatar z przegrzebków z wątróbka z dorsza i marynowana cebulką
Wino
La Mora Vermentino
Toscana I.G.T., by Cecchi - Italy
(bianco)
Zupa
Krem z wędzonego dorsza
Wino
Pazo das Bruxas Albarino
Rias Baixas , by Miguel Torres - Spain
Danie rybne
Makrela z miodową kiszoną kapustą i wędzonymi ziemniakami
Wino
Marques De Casa Concha Chardonnay
Pirque, Maipo Valley, by Concha Y Toro - Chile
(blanco)
Danie mięsne
Duszone klopsiki z łosia z pieczonymi warzywami i puree ziemniaczano-czosnkowym
Wino
Celeste
DO Ribera del Duero, by Miguel Torres - Spain
(tinto)
Deser
Skandynawski deser z pieczonych jabłek i maślanej kruszonki
Wino
Offley White Porto
DOC Porto
(ruby)
Cena 170,00 zł /os.
przy rezerwacji dla 2 os. 320,00 zł /para
czyli kolację degustacyjną z winem na VIP Tarasie.
Cykliczne wydarzenie odbywa się na tzw. Rooftopie, czyli miejscu z zapleczem
gastronomicznym usytuowanym na dachu budynku.
Podczas takiego wieczoru goście mają okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska
z innej i dotychczas mało znanej jeszcze perspektywy.
Podczas każdej kolejnej kolacji (02.04. Kuchnia Pomorska i 07.05. Kuchnia Tajska) zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni.
Informacje:
Najbliższy termin: 05.03.2016
Godz. 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Kuchnia Skandynawska
Wspólny Stół
Liczba Gości - 26 osób
Rezerwacje do: 02.03.2016
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
MENU
Przystawka
Wędzony pikling z sosem holmeste i puree z kiszonego ogórka
Wino
Santa Digna Gewürztraminer
Central Valley, by Miguel Torres - Chile
(blanco)
Przystawka
Tatar z przegrzebków z wątróbka z dorsza i marynowana cebulką
Wino
La Mora Vermentino
Toscana I.G.T., by Cecchi - Italy
(bianco)
Zupa
Krem z wędzonego dorsza
Wino
Pazo das Bruxas Albarino
Rias Baixas , by Miguel Torres - Spain
Danie rybne
Makrela z miodową kiszoną kapustą i wędzonymi ziemniakami
Wino
Marques De Casa Concha Chardonnay
Pirque, Maipo Valley, by Concha Y Toro - Chile
(blanco)
Danie mięsne
Duszone klopsiki z łosia z pieczonymi warzywami i puree ziemniaczano-czosnkowym
Wino
Celeste
DO Ribera del Duero, by Miguel Torres - Spain
(tinto)
Deser
Skandynawski deser z pieczonych jabłek i maślanej kruszonki
Wino
Offley White Porto
DOC Porto
(ruby)
Cena 170,00 zł /os.
przy rezerwacji dla 2 os. 320,00 zł /para