• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Walentynki w restauracji hotelowej

11 lutego 2015 (artykuł sprzed 9 lat) 

Walentynki to święto zakochanych. W ten dzień staramy się być dla siebie wyjątkowo mili i spędzamy czas poza domem. W sobotę trójmiejscy restauratorzy z pewnością będą oblegani przez zakochane pary. Restauracje hotelowe również przygotowują atrakcyjne propozycje dla zainteresowanych. Plusem pobytu w restauracji hotelowej jest z pewnością intymna atmosfera oraz możliwość skorzystania z innych usług hotelowych, które umilą wieczór.



Butikowy hotel Grand Cru w Gdańsku to wyjątkowe miejsce w samym centrum Śródmieścia. Wykwintne dania oraz najwyższej klasy wina na co dzień są gwarancją jakości również podczas kolacji walentynkowej. Na ten wyjątkowy wieczór szef kuchni proponuje jako przystawkę figi zapiekane z gorgonzolą i szynką parmeńską, zupę ze szlachetnych borowików z łazankami przywodzącą na myśl jesień, na danie główne sandacza na puree selerowo-truflowym z przegrzebkami, a na deser kruche wafelki przekładane kremem mascarpone i truskawkami. Do kolacji serwowane będzie wino dobrane do potraw. Cena kolacji w Restauracji Grand Cru to 140 zł za osobę.

Restauracja Grand Cru. Restauracja Grand Cru.


Kolejne miejsce na ciekawy wieczór walentynkowy to Restauracja Bonum. Hotel zlokalizowany jest w odrestaurowanych, barokowych kamienicach w Śródmieściu Gdańska. Restauracja jest bardzo klimatycznym miejscem - znajduje się w podziemiach, w których można poczuć się naprawdę wyjątkowo. Szef kuchni poleca do wyboru dwie przystawki: tatara z łososia lub roladki z kurczaka z boczkiem na delikatnej sałatce z mango oraz dwie zupy: krem z zielonego groszku z szynką parmeńską lub krem ze słodkich pomidorów z bazylią i mozarellą. Na danie główne wybrać można grillowany filet z kurczaka zagrodowego z serem pleśniowym, brokułami i dzikim ryżem lub medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z suszonych śliwek oraz puree z selera podane z liśćmi ze świeżego szpinaku. Na deser szef serwuje tiramisu lub pannacotę z sosem truskawkowym. Cena tego menu to 70 zł za osobę.

Restauracja Bonum. Restauracja Bonum.


Propozycja wyjątkowa to walentynkowy wieczór w Restauracji Long Island w hotelu Best Western Plus Arkon Park Hotel. To miejsce, które wyróżnia się świetną lokalizacja przy centrum biznesowym na Przymorzu, jasnym, przestronnym i zaaranżowanym bardzo energetycznie wnętrzem cenionym przez młodych ludzi oraz nowoczesną kuchnią. Szef Michał Marek Dawidowski poleca menu za 99 zł za parę. Jego dania w tradycyjnej karcie zachwycają zarówno oko, jak i podniebienie, a propozycja walentynkowa jest zdecydowanie warta spróbowania. Na przystawkę zjemy jabłko gotowane w czerwonym winie i miodzie podane z serem pleśniowym, orzechami na gorąco i lodami, zupa to krem ze szparagów z prażonymi migdałami i kruchymi grissini, na danie główne podany zostanie halibut z blanszowanymi burakami i warzywami. Uwieńczeniem jest deser - przepyszne creme brulee z malinami, miodem i kruchym ciastem.

Restauracja Long Island. Restauracja Long Island.


Ostatnia propozycja walentynkowej kolacji to wieczór w nowej Restauracji Aquarella w niedawno wyremontowanym hotelu Best Western Villa Aqua Hotel. Hotel usytuowany jest w idealnym miejscu w Sopocie - zaledwie 250 m od plaży. Słynie z obfitych śniadań, które stanowią dobry początek dnia. W czasie kolacji walentynkowej zjemy: na przystawkę - półgęsek z własnej wędzarni z piklowaną dynią i pudrem chrzanowym, lekki krem z zielonego groszku z pianą truflową oraz filet z gęsi z krokietem ziemniaczanym z pudrem z koziego sera i z sosem wiśniowym. Na deser do wyboru karmelizowany melon z orzechami włoskimi i lodami lub panna cota z ajerkoniakiem z tapioką malinową. Cena tego menu to 140 zł za parę. W cenie zawiera się kawa, herbata, napoje oraz lampka wina.

Restauracja Aquarella. Restauracja Aquarella.


Wszystkie hotele należą do grupy Dobry Hotel. Więcej informacji na stronie www.dobryhotel.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie 1 zablokowana

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja