• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Uroczyste otwarcie Casa Cubeddu Ristorante w Gdyni

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
4 marca 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób. Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób.

W sobotni wieczór w Orłowie odbyło się uroczyste otwarcie nowej restauracji - Casa Cubeddu Ristorante da Domenico. Prawie 500 zaproszonych gości wypełniło lokal po same brzegi. Włoskie jedzenie, wystawny tort i pokaz fajerwerków to tylko niektóre z atrakcji, które urozmaiciły to wydarzenie.



Restauracja Casa Cubeddu Ristorante da Domenico to miejsce, w którym wcześniej znajdowała się restauracja Mariaszek zobacz na mapie Gdyni. W nowej odsłonie pokazano je w sobotni wieczór prawie 500 gościom. Frekwencja, mimo, że większość gości to przyjaciele właścicieli lub stali klienci, zaskoczyła nawet gospodarzy, który z radością podkreślali ten fakt. Obecny był także Andrea Anastasi, były trener polskiej reprezentacji siatkarzy, obecnie trener drużyny Trefl Gdańsk.

Oficjalna część spotkania została zainaugurowana przemówieniem właścicielki, która powitała zebranych gości.

- Dziękujemy, że tak licznie przybyliście na otwarcie naszej restauracji. Na początku chciałabym wytłumaczyć nazwę lokalu: słowo 'casa' oznacza po włosku dom, a Cubeddu to nasze nazwisko, które zobowiązuje nas do trzymania wysokiego poziomu kuchni, którą będziemy państwu serwować. Zależy nam również, żeby było tu jak w prawdziwym włoskim domu: gwarnie, wesoło, smacznie. Jest to restauracja rodzinna, bo oprócz mojego męża Domenico, głównego szefa kuchni, pracuje z nami wielu krewnych i przyjaciół, którym przyświeca ta sama myśl dotycząca rozwoju restauracji - mówiła Angelika Wierszyło-Cubeddu, właścicielka.
  • Otwarcie restauracji zgromadziło ok. 400 gości.
  •  Część oficjalna rozpoczęła się od krótkiego przemówienia właścicielki, Angeliki Wierszyło-Cubeddu.
  • Tort nawiązywał do włoskiej kultury jedzenia, która ma panować w restauracji.
  • Goście na otwarciu restauracji w Gdyni.
  • Restauracja z zewnątrz.
  • W restauracji znajduje się przeszklona sala degustacyjna.
  • Goście próbowali włoskich przysmaków.
Organizatorzy zadbali o szereg atrakcji. Pierwszą z nich był występ taneczny dwóch młodych artystek wykonujących tradycyjny neapolitański taniec tarantela. Zainteresowanie wzbudził też tort, któremu towarzyszył pokaz samby w wykonaniu atrakcyjnej tancerki ubranej w odpowiedni strój do tego rodzaju tańca. Atrakcjom nie było końca, więc w pewnym momencie gości poproszono o wyjście na zewnątrz, żeby mogli podziwiać pokaz fajerwerków.

W restauracji króluje tylko kuchnia włoska, której goście mieli okazję spróbować podczas wieczoru. Na stołach pojawiły się słodkie i słone przekąski, przygotowane przez szefa kuchni - Domenico Cubeddu. Nie zabrakło również pizzy, win, mocnej kawy i specjalnego stoiska, gdzie odbywała się degustacja grappy. Późnym wieczorem podano pieczoną wieprzowinę.

To miejsce, które zarówno aranżacją przestrzeni, jak i ideą, która przyświecała właścicielom, nawiązuje do prawdziwych włoskich restauracji, w których jest rodzinnie, gwarno i smacznie. Dominująca włoska kuchnia z pizzą, serami i makaronami na czele, ma być propozycją na spotkania z przyjaciółmi, którzy chętnie zerkną od czasu do czasu na mecze włoskiej ligi, a także dla tych, którzy chcieliby zorganizować kameralne spotkanie czy okolicznościowy obiad w jednej z dwóch zamykanych sal. Do dyspozycji jest także duża sala na pierwszym piętrze, w której tego wieczoru odbywały się pokazy artystyczne.

Gospodarzom udało się stworzyć bardzo swobodną atmosferę, dzięki czemu goście chętnie bawili się przy muzyce granej przez DJ'a.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (104) ponad 20 zablokowanych

  • nie rozumiwm dlaczego na pierwszej stronie ta informacja...

    aa

    • 2 1

  • Ze zdjęć widać ze lokal dla bogatych ludzi (1)

    Mnie stać tylko od czasu do czasu na włoską pizzę z biedronki. Wino to luksus na który nie mogę sobie pozwolić.

    • 6 3

    • Dobrze że stać cię na Internet

      • 3 0

  • Wielkie otwarcie a jedzenie podane na jednorazowych półmiskach aluminiowych, jaki profesjonalizm :-) !

    • 9 3

  • wielkie otwarcie, wielka feta , wspaniali goście a półmiski z folii aluminiowej coś okropnego gdzie ta elegancja włoska ?

    • 10 2

  • Ciekawe czy dorównają rodzinną atmosferą

    a co najważniejsze jedzeniem restauracji Trattoria La Cantina z Aniołków

    • 4 3

  • Hmm (1)

    Uroczyste otwarcie, towarzystwo wzajemnej adoracji, a tu zaraz dopadnie ich szara rzeczywistość i po roku, dwóch restaurację zamkną.

    • 11 2

    • Zula

      Tesoro trwa już 10lat

      • 2 1

  • Wszystko ładnie-pięknie. Restauracja na wskroś włoska, rodzinna, ach och, ale na piec do pizzy opalany drewnem już nie wystarczyło? :P

    • 7 1

  • patrzę na ich menu i-- ceny WYŻSZE niż we Włoszech! (1)

    pogięło ich?!
    kilka plasterków szynki z melonem 37,50?! toć q Italii jest taniej!

    • 17 0

    • To lec

      Do Italii jak tam taniej

      • 1 6

  • właściciele (2)

    czy to ci, którzy są właścicielami Tesoro?

    • 15 0

    • niestety ci sami

      • 12 0

    • W tesero ochydna jest lazzania

      • 6 0

  • Wloska? (2)

    Lokal ogromny, reklama jak widac niezla.. Co z tego? Patrzac na menu nie da sie odczuc ze to prawdziwie wloska knajpa. Spodziewalam sie owocow morza jak na kazda porzadna wloska knajpe przystalo. A tam tylko krewetki.. Powodzenia życzę.. Jesli chca sie utrzymac na samej pizzy to cienko to widac.. Zważywszy na miejsce w ktorym sie otworzyli

    • 13 2

    • A moze by najpierw (1)

      Pojsc a potem marudzic?

      • 1 0

      • Pirownak cene do produktu

        Tylko reklama sie napedzaja ceny z kosmosu a lepsze pizze zjesz u konkurencji i to nie w wygwizdowiu

        • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja