• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Tydzień Tokijskich Smaków

Druga odsłona wnętrz restauracji - odkryj nas na nowo!

sie 23-27

piątek - wtorek

Gdańsk,
Wstęp wolny

17 grudnia 2022 - 31 sierpnia 2024

bilety 33 - 35 zł
W zbliżającym się tygodniu od 22.10 do 28.10.12 Tokyo Sushi proponuje wydarzenie, które ma zapoczątkować cykl imprez promujących kulturę i kuchnię Dalekiego Wschodu. Mieszkańcy Trójmiasta będą mieli możliwość nauczenia się jedzenia pałeczkami, gotowania azjatyckich potraw, stosowania wodorostów i surowych ryb w codziennej diecie.

Tydzień Tokijskich Smaków, to wydarzenie obfite w różne atrakcje, takich jak sobotni pokaz przygotowywania potraw na wooku, niedzielne rodzinne otwarcie po japońsku, atrakcje dla dzieci, szereg zniżek i promocji przez cały tydzień. Wydarzenie ma na celu prezentację kultury japońskiej i naukę stosowania kuchni azjatyckiej w życiu codziennym.

Tokyo Sushi otworzyło się  jako pierwszy sushi bar w Gdyni w listopadzie 2009 roku i powstało z miłości do smaku i kunsztu tej niewątpliwie wyjątkowej sztuki kulinarnej jaką jest Sushi. Zainspirowani smakiem japońskich potraw i kulturą Dalekiego wschodu właściciele postanowili poszerzać, zmieniać i rozwijać swoją działalność. W czerwcu powstała nowa karta menu poszerzona o 70 pozycji kuchni japońskiej, koreańskiej i tajskich, a już dziś można rozsmakowywać się w tych specjałach w nowym, niezwykle eleganckim i nowoczesnym wnętrzu. Układając program Tygodnia Tokijski Smaków przekazujemy inspiracje, wartości kultury i smaku, które zapoczątkowały powstanie i rozwój Tokyo Susi.

Program:
Od poniedziałku 22.10.212 Do czwartku 25.10.12
POZNAJMY SIĘ! Rabat 30% na wszystkie dania z karty*.
*Oferta nie dotyczy zestawów i lunchy. Oferta nie łączy się z innymi promocjami

Piątek 26.10 2012
TEMPURA, SAKE I ZIELONA HERBATA - dzień japońskich świętości

Dania z tempury 30% taniej
SAKE poczęstunek dla każdego, kto wymieni choć jedną rzecz związaną z Japonią
50 % na zieloną herbatę i wszystko co z niej zrobione

godz. 19.30 degustacja Sushi w DKF Żyrafa przed pokazem filmu " Cena Sushi".
Pragniemy wyrazić swoje poparcie dla zaangażowania w ochronę gatunków zagrożonych jednocześnie pokazać, że sushi smakuje wyśmienicie nawet jeśli jest zrobione z ryb hodowlanych.

Sobota 27.10. 2012
GOTOWANIE NA ŻYWO - Zasmakuj się w różnorodności
godz. 14.00 Live cooking dania z wooka po japońsku
godz. 15.30 Live cooking dania z wooka po koreańsku
godz. 17.00 Live cooking dania z wooka po tajsku

Niedziela 28.10 2012
Rodzinne święto po japońsku w godz. 13.00- 17.00
Rabat dla Rodzin z dziećmi -30% na dania z karty*.
*Oferta nie dotyczy zestawów i lunchy. Oferta nie łączy się z innymi promocjami


Atrakcje dla dzieci
Specjalnie przygotowane menu
Konkurs rysunkowy dla dzieci
Nauka przygotowania sushi dla dzieci

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły