Na tych warsztatach Kasia przygotuje Was do najbardziej wyczekiwanego dnia karnawału. Smakosze pączków i innych specjałów będą mieli możliwość przygotowania tych pyszności pod jej bacznym okiem. Kalorycznych, jak wiemy ale kto tego dnia liczy kalorie? Wiemy na pewno, że to jeden z najsmaczniejszych dni w roku. Przekonajcie się, że najlepiej smakują pączki przygotowane własnoręcznie.
Podobne wydarzenia
czwartek, godz. 16:00 - 19:00
Gdańsk,
MOPR Centrum Pracy...
Wstęp wolny
sobota, godz. 10:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 420 zł
Co przygotujemy?
- pączki
- faworki
- pączki serowe (oponki)
- róże karnawałowe
Kto prowadzi?
Kasia Krawczyk-Ziętarska
Dla pieczenia chleba zrezygnowała z bezpiecznego etatu. Codziennie wypieka przynajmniej cztery rodzaje chleba. W soboty zazwyczaj piecze "eksperymenty chlebowe", czyli wymyślone różne autorskie przepisy na chleby smakowe. Twierdzi, że w chlebie najważniejszy nie jest piec, mąka czy woda, ale czas i cierpliwość. Prowadzi z mężem piekarnię na Kowalach k.Gdańska pod wiele mówiącą nazwą Dobrze Wypieczone. Sama kupuję mąkę od zaufanych młynarzy. Dba o zakwas, karmiąc go co 10-12 godzin, by potem wypiekać nasz codzienny chleb dbając o najmniejszy szczegół . Smak jej chleba przypomina błogie dzieciństwo.
- pączki
- faworki
- pączki serowe (oponki)
- róże karnawałowe
Kto prowadzi?
Kasia Krawczyk-Ziętarska
Dla pieczenia chleba zrezygnowała z bezpiecznego etatu. Codziennie wypieka przynajmniej cztery rodzaje chleba. W soboty zazwyczaj piecze "eksperymenty chlebowe", czyli wymyślone różne autorskie przepisy na chleby smakowe. Twierdzi, że w chlebie najważniejszy nie jest piec, mąka czy woda, ale czas i cierpliwość. Prowadzi z mężem piekarnię na Kowalach k.Gdańska pod wiele mówiącą nazwą Dobrze Wypieczone. Sama kupuję mąkę od zaufanych młynarzy. Dba o zakwas, karmiąc go co 10-12 godzin, by potem wypiekać nasz codzienny chleb dbając o najmniejszy szczegół . Smak jej chleba przypomina błogie dzieciństwo.