• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szefowie kuchni i cukierni świętowali sylwestra

Aleksandra Wrona
5 listopada 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
Sylwester Szefów Kuchni i Cukierni to okazja dla branży gastronomicznej, żeby wspólnie powitać nowy rok. Sylwester Szefów Kuchni i Cukierni to okazja dla branży gastronomicznej, żeby wspólnie powitać nowy rok.

Pracownicy branży gastronomicznej często spędzają sylwestrową noc w pracy, stąd pomysł, żeby świętowanie tego szczególnego dnia nieco przyspieszyć. W poniedziałek, 4 listopada, już po raz trzeci odbył się Sylwester Szefów Kuchni i Cukiernihotelu Almond Business & SPA. Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie.



- Sylwester wyjątkowy, ponieważ nie tylko szefowie kuchni, ale i cała gastronomia nie ma możliwości, żeby bawić się 31 grudnia. Chciałabym żeby dzisiejsza noc to państwu zrekompensowała - powitała gości Lucyna Waruszewska, dyrektor hotelu Almond Business & SPA. - Mam nadzieję, że po raz kolejny będą państwo dobrze wspominać tę imprezę, bo - z tego co wiem - echa wcześniejszych edycji brzmią do dziś. Z całego serca życzę udanej zabawy.

Wydarzenia deluxe w naszym kalendarzu


W wydarzeniu wzięli udział goście z całej Polski - szefowie kuchni i cukiernicy wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy mediów branżowych. Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie, dlatego część gości postanowiła się przebrać. Organizatorzy przygotowali na ten wieczór wiele tematycznych atrakcji. Bal rozpoczął się od przywitania gości oraz rozdania statuetek partnerom i sponsorom spotkania.

- Jesteśmy naprawdę dumni i zachwyceni, że właśnie tutaj jest nasz "kucharski dom" - mówił prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Krzysztof Szulborski. - W tej branży trudno jest nam uczcić nowy rok w naszych lokalach, tym bardziej cieszę się, że już po raz trzeci możemy to zrobić razem w tym wyjątkowym miejscu.
  • Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie.
  • Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie.
  • Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie.
  • W tym roku fajerwerki zostały zastąpione laserami.
  • Jedną z atrakcji był pokaz grupy tanecznej So Fly Queens.
Po oficjalnym rozpoczęciu wydarzenia rozpoczęła się prawdziwa, sylwestrowa zabawa. Na gości czekały m.in. fotobudka, sala z zadaniami związanymi z superbohaterami, charakteryzatorka oraz konkurs na króla i królową balu. Wśród konkursowych nagród znalazł się samochód na weekend od City Motors i wycieczka do Chin od Orient Travel. O dobrą zabawę na parkiecie dbał Dj Mix a lot. Jedną z atrakcji był też pokaz grupy tanecznej So Fly Queens ze studia tańca So Fly.

Za menu odpowiedzialny był szef kuchni restauracji Magiel Przemysław Langowski.

Jak na sylwestra przystało, najwięcej atrakcji czekało na gości równo z wybiciem północy. W tym roku zamiast pokazu sztucznych ogni odbył się pokaz laserów. Goście wznieśli toast za nadchodzący rok oraz poczęstowali się tortem, który ozdobiony został zgodnie z motywem przewodnim imprezy.

Pomysły na sylwestra w Trójmieście


Wydarzenie odbyło się dzięki pomocy partnerów branżowych wspierających działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Entuzjastyczne reakcje gości po raz kolejny potwierdziły, że świętowanie sylwestra w listopadzie, choć wydaje się ekstrawaganckie, jest bardzo trafionym pomysłem.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (7) 7 zablokowanych

  • Praca w sylwestra (3)

    Miło widzieć fajną inicjatywę i chęć spędzenia czasu w towarzystwie z branży, jednak jeżeli komuś ciąży praca w sylwestra i próbuje usilnie zrekompensować ten czas w innym terminie - to proponuję przebranżowienie, np. specjalista ds marketingu w Lid..lu, specjalista ds wypieków w Bied..ronce, wulkanizator, spawacz czy tez BHPowiec, gwarantuje wolny wieczór w sylwestra oraz Nowy Rok. Można bawić się w Sylwestra? Można!

    • 5 25

    • Kucharz (2)

      Kucharz też musi się od czasu do czasu zabawić

      • 7 0

      • (1)

        Oczywiście, że musi się zabawić, jak każdy
        Ale wybierając taką branżę wiedział o jej plusach i minusach , czyli m.in. o pracy w sylwestra
        Mógł również wybrać zawód sortera odpadków, mieć wolnego sylwestra, ale pracować w niekoniecznie,,paryskich " zapachach. Każda branża ma swoje minusy

        • 2 8

        • Kucharz

          Myślę że tu nikt się nue skarży na charakter swojej pracy i źle to interpretujesz. Tu chodzi o utrzymanie więzi środowiskowej

          • 8 1

  • Wspaniale

    Brawo dla hotelu Almonda i nie zastapionego Stowarzyszenia Kucharzy Polskich uważam że robi wiele dobrego dla branży nie tylko w Pomorzu ale i w Polsce

    • 14 3

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • A ja i tak byłem w robocie bo musiałem to wszystko przygotować i wydać...

    • 23 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Chrzest jachtu Conrad 144S

uroczystość oficjalna

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja