Pracownicy branży gastronomicznej często spędzają sylwestrową noc w pracy, stąd pomysł, żeby świętowanie tego szczególnego dnia nieco przyspieszyć. W poniedziałek, 4 listopada, już po raz trzeci odbył się Sylwester Szefów Kuchni i Cukierni w hotelu Almond Business & SPA. Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie.
- Sylwester wyjątkowy, ponieważ nie tylko szefowie kuchni, ale i cała gastronomia nie ma możliwości, żeby bawić się 31 grudnia. Chciałabym żeby dzisiejsza noc to państwu zrekompensowała - powitała gości Lucyna Waruszewska, dyrektor hotelu Almond Business & SPA. - Mam nadzieję, że po raz kolejny będą państwo dobrze wspominać tę imprezę, bo - z tego co wiem - echa wcześniejszych edycji brzmią do dziś. Z całego serca życzę udanej zabawy.Wydarzenia deluxe w naszym kalendarzu
W wydarzeniu wzięli udział goście z całej Polski - szefowie kuchni i cukiernicy wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy mediów branżowych.
Motywem przewodnim wydarzenia byli superbohaterowie, dlatego część gości postanowiła się przebrać. Organizatorzy przygotowali na ten wieczór wiele tematycznych atrakcji. Bal rozpoczął się od przywitania gości oraz rozdania statuetek partnerom i sponsorom spotkania.
- Jesteśmy naprawdę dumni i zachwyceni, że właśnie tutaj jest nasz "kucharski dom" - mówił prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Krzysztof Szulborski. - W tej branży trudno jest nam uczcić nowy rok w naszych lokalach, tym bardziej cieszę się, że już po raz trzeci możemy to zrobić razem w tym wyjątkowym miejscu.
Po oficjalnym rozpoczęciu wydarzenia rozpoczęła się prawdziwa, sylwestrowa zabawa. Na gości czekały m.in. fotobudka, sala z zadaniami związanymi z superbohaterami, charakteryzatorka oraz konkurs na króla i królową balu. Wśród konkursowych nagród znalazł się samochód na weekend od City Motors i wycieczka do Chin od Orient Travel. O dobrą zabawę na parkiecie dbał
Dj Mix a lot. Jedną z atrakcji był też pokaz grupy tanecznej
So Fly Queens ze studia tańca
So Fly.
Za menu odpowiedzialny był szef kuchni restauracji
Magiel Przemysław Langowski.
Jak na sylwestra przystało, najwięcej atrakcji czekało na gości równo z wybiciem północy. W tym roku zamiast pokazu sztucznych ogni odbył się
pokaz laserów. Goście wznieśli toast za nadchodzący rok oraz poczęstowali się tortem, który ozdobiony został zgodnie z motywem przewodnim imprezy.
Pomysły na sylwestra w Trójmieście
Wydarzenie odbyło się dzięki pomocy partnerów branżowych wspierających działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Entuzjastyczne reakcje gości po raz kolejny potwierdziły, że świętowanie sylwestra w listopadzie, choć wydaje się ekstrawaganckie, jest bardzo trafionym pomysłem.