wiadomości - Aktualności

stat

Szampańskie śniadanie w ogrodach Sofitel Grand Sopot

Spotkania nie popsuła nawet kapryśna pogoda. Wielkie parasole skutecznie chroniły gości przed deszczem.
Spotkania nie popsuła nawet kapryśna pogoda. Wielkie parasole skutecznie chroniły gości przed deszczem. fot. Lucyna Pęsik/trojmiasto.pl

W czwartkowe przedpołudnie w Hotelu Sofitel Grand w Sopocie odbyło się kolejne kobiece spotkanie z cyklu "Szampańskie śniadanie". Tym razem gościem honorowym była Agnieszka Michajłow, prezenterka i dziennikarka Radia Gdańsk.



W ogrodzie hotelu Sofitel Grand Sopot zgromadziły się panie zainteresowane rozwojem zawodowym, poszerzaniem kontaktów biznesowych i towarzyskich. Wydarzenie poprowadziła Grażyna Paturalska - stylistka, autorka książek i audycji radiowych. Powitała gości przybliżając im, czym jest cykl spotkań zatytułowany "Szampańskie śniadania".

Po krótkim wstępie nastąpiła najważniejsza część, podczas której prowadząca zadała bohaterce spotkania kilka pytań na temat życia zawodowego i spełnienia w pracy, ale nie tylko.

- Dawno temu, na początku swojej drogi, spotkałam człowieka, który powiedział mi ważną rzecz: "Pracuj na swoje nazwisko". Powiedział mi to może z dwa razy, a mi to bardzo utkwiło w głowie. Powtarzam to teraz innym młodym dziennikarzom, żeby tak wszystko robić, żeby nasze nazwisko pozytywnie się kojarzyło. Oczywiście podlegam ciągłej krytyce, ale mam tak, że jak patrzę w lustro, to dobrze się ze sobą czuję, bo wiem, jak postępuję - powiedziała Agnieszka Michajłow.
Idea spotkań na wyłączność zrodziła się właśnie w hotelu Sofitel, w którym szampan jest często degustowany. Podczas śniadania odbył się również krótki warsztat na temat degustacji szampana. Kamil Sumiński przedstawił historię szampana G.H.MUMM, opowiedział o technice otwierania butelki oraz o prawidłowym serwowaniu trunku.

Natomiast o letnie, sezonowe menu zadbał szef kuchni Tomasz Koprowski:

- Skupiliśmy się przede wszystkim na tym, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Zaserwowaliśmy wyselekcjonowane produkty regionalne, zarówno sery, jak i wędliny, ale w innym wydaniu, dodając nutkę elegancji. Dlatego np. pankejki przygotowaliśmy z truflami i szafranem. Staraliśmy się uczynić to śniadanie faktycznie szampańskim.
Partnerami wydarzenia były firmy, które wpisały się w tematykę spotkania. Jednym z nich był Perfect Coll, który sprezentował każdej z uczestniczek wydarzenia kupon upominkowy na dowolny zabieg w swojej klinice. Na stoiskach zaprezentował się również Instytut Babiana oraz firma proponująca ekskluzywną biżuterię - Pierre Lang. Można było również obejrzeć torebki Grace Collection Grażyny Paturalskiej. Pod koniec śniadania wśród zgromadzonych rozdano nagrody ufundowane przez partnerów wydarzenia.

Podczas śniadania panowała swobodna i życzliwa atmosfera, której nie zepsuła kapryśna pogoda - wielkie parasole skutecznie chroniły przed deszczem. W sierpniu planowane jest kolejne spotkanie - tym razem gościem honorowym będzie Danuta Wałęsa.

Dodaj zdjęcie do artykułu

Opinie (11)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

Klikając "wyślij", akceptujesz regulamin dodawania opinii.
13.10.2017 wprowadzono zmiany w regulaminie.
zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Opinie niezwiązane z tematem artykułu, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.

- jeżeli uważasz, że dana opinia nie powinna się tu znaleźć, zgłoś ją do moderacji.

Najnowsze artykuły

wydarzenia