• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szampan i ostrygi. Otwarcie Medusa Bar

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
8 sierpnia 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób. W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób.

W środku tygodnia, w połowie wakacji, oficjalnie otwarto Medusa Bar. Nowy lokal znajduje się w centrum Sopotu zobacz na mapie Sopotu i kusi gości prawdziwym szampanem, wyrafinowaną kuchnią i niezobowiązującą atmosferą. Podczas oficjalnego otwarcia pojawiło się tu prawie 300 osób.



Obiekt Medusa Bar został otwarty kilka tygodni temu, jednak to właśnie w środowy wieczór odbyła się impreza inauguracyjna. Od godz. 19 gromadzili się goście, których powitano spritzami i szampanem. Spotkanie umilał występ kwartetu smyczkowego. Łącznie w spotkaniu wzięło udział prawie 300 osób, w tym artyści i biznesmeni z Pomorza.

Wydarzenia w Trójmieście w tym tygodniu


Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët&Chandon. To jedno z niewielu miejsc, w którym szampana takiej klasy dostaniemy w dobrej, szampańskiej cenie (27 za kieliszek, 160 zł za butelkę). W karcie znajdziemy zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle a partnerem lokalu jest również Belvedere.

- Staramy się pokazać, że szampan to nie tylko trunek na najważniejsze okazję w życiu: urodziny, ślub czy sylwestra, ale również sprawdzi się w połączeniu z daniami z karty, np. z ostrygami. Przez naszą obecność tutaj chcemy pokazać, że szampan może być pity codziennie i jest to jak najbardziej ciekawe - mówi Karol Droździk, Brand Manager Moët&Chandon.
  • Aga Smektała opowiedziała gościom o współpracy Medusy Bar z Moët&Chandon.
  • Na wydarzeniu pojawiła się Blanka Lipińska z przyjaciółką.
  • Spotkanie urozmaicił występ kwartetu smyczkowego.
  • W Medusa Bar flagowym produktem jest Moët&Chandon.
  • Kasia Herman, Alicja Popkowska, Sylwia Navus- Wysocka, Edyta Kleist
W trakcie spotkania serwowano przekąski, które miały przybliżyć gościom propozycje, które znajdują się w stałym menu lokalu. Znajdziemy w nim m.in. pieczonego homara, doradę z zielonym jabłkiem, stek z kalafiora, marynowaną ośmiornicę, dorsza ceviche z masłem cytrynowym, a także ostrygi w kilku wydaniach.



Oficjalne przemówienie odbyło się chwilę po godz. 21.

- Marka Moët jest długofalowym partnerem Medusa Sopot i cieszymy się, że zostaliśmy wybrani do zacnego grona lokali nowej generacji. Oznacza to, że miejsce to wpisuje się w globalny koncept, który wspomniana marka chce promować, a mianowicie: nie chce, żeby szampan był kojarzony tylko z czerwonym dywanem, ale również docierał do nowego grona odbiorców. Jest to miejsce, do którego zapraszamy codziennie, sprawdzi się też na randkę czy na spotkanie biznesowe - przekonuje Aga Smektała, założycielka marki Inzpirea i konsultantka Medusy Bar.

Restauracje z ciekawym wystrojem wnętrz


Wnętrze jest nowocześnie zaaranżowane. Zaprojektował je architekt Patryk Matyja z Loft - Pracownia Projektowa z Poznania. Dominuje drewno, szkło, miedziane elementy, a dodatek stanowią żywe kwiaty oraz ręcznie robione żyrandole z Francji. Widok na główny deptak Sopotu możemy obserwować ze znajdującego się na piętrze otwartego tarasu, który w środowy wieczór wypełniony był po brzegi.

Miejsca

  • Medusa Sopot, pl. Zdrojowy 1

Wydarzenia

Opinie (64) ponad 100 zablokowanych

  • Szampańska cena (2)

    Co to jest??

    • 10 0

    • (1)

      może miala być bajońska

      • 4 0

      • Jak zobaczysz cenę za to, co ci serwują, to od razu masz szampański humor.

        • 2 1

  • Ale fajnie !

    • 1 4

  • (1)

    Intelektualna śmietanka Trójmiasta.
    Uczcie się, odkrywajcie świat nauki, szlifujcie języki, ciężko pracujcie, stosujcie dietę i cwiczcie to może ktoś was zaprosi na taką prestiżowa imprezę.

    • 9 10

    • Pustak

      • 4 1

  • A się zastanawiałem co tyle białych suvów nagle w Sopot zaparkowało. (1)

    • 11 1

    • Widzialem w marinie wiecej jachtow z kratka niz zwykle.

      • 2 0

  • Moet :/

    Pijcie tego kwacha! jest tyle dobrych szampanów na rynku ale nie tylko moet i mum najgorszy sh*t

    • 6 4

  • A na kiedy planuja upadłosc bo o tym juz nie informują :) Było juz wiele takich otwarc co juz nikt nie pamieta?

    • 11 0

  • Well,

    Najpierw nad uzębieniem proszę popracować , a potem na szampana!

    • 3 0

  • Klub Wesołego Szampana

    • 5 0

  • "Chcemy pokazać, że szampana można pić codziennie."

    I to jest słuszna koncepcja.

    • 5 1

  • Avocado się przejadło, będzie meduza z szampanem.

    Zawsze to jakaś odmiana, po fusion sushi, a nie ciągle te same smaki w nieformalnej przestrzeni. Potrzeba zbudowanej nowej, niebanalnej marki, miejsca, gdzie będzie można poczuć się w inspiracyjne atmosferze i kreatywnie realizować swoje dążenie, jak i osiągać niebanalne cele.

    • 6 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja