• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szampan i ostrygi. Otwarcie Medusa Bar

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
8 sierpnia 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób. W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób.

W środku tygodnia, w połowie wakacji, oficjalnie otwarto Medusa Bar. Nowy lokal znajduje się w centrum Sopotu zobacz na mapie Sopotu i kusi gości prawdziwym szampanem, wyrafinowaną kuchnią i niezobowiązującą atmosferą. Podczas oficjalnego otwarcia pojawiło się tu prawie 300 osób.



Obiekt Medusa Bar został otwarty kilka tygodni temu, jednak to właśnie w środowy wieczór odbyła się impreza inauguracyjna. Od godz. 19 gromadzili się goście, których powitano spritzami i szampanem. Spotkanie umilał występ kwartetu smyczkowego. Łącznie w spotkaniu wzięło udział prawie 300 osób, w tym artyści i biznesmeni z Pomorza.

Wydarzenia w Trójmieście w tym tygodniu


Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët&Chandon. To jedno z niewielu miejsc, w którym szampana takiej klasy dostaniemy w dobrej, szampańskiej cenie (27 za kieliszek, 160 zł za butelkę). W karcie znajdziemy zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle a partnerem lokalu jest również Belvedere.

- Staramy się pokazać, że szampan to nie tylko trunek na najważniejsze okazję w życiu: urodziny, ślub czy sylwestra, ale również sprawdzi się w połączeniu z daniami z karty, np. z ostrygami. Przez naszą obecność tutaj chcemy pokazać, że szampan może być pity codziennie i jest to jak najbardziej ciekawe - mówi Karol Droździk, Brand Manager Moët&Chandon.
  • Aga Smektała opowiedziała gościom o współpracy Medusy Bar z Moët&Chandon.
  • Na wydarzeniu pojawiła się Blanka Lipińska z przyjaciółką.
  • Spotkanie urozmaicił występ kwartetu smyczkowego.
  • W Medusa Bar flagowym produktem jest Moët&Chandon.
  • Kasia Herman, Alicja Popkowska, Sylwia Navus- Wysocka, Edyta Kleist
W trakcie spotkania serwowano przekąski, które miały przybliżyć gościom propozycje, które znajdują się w stałym menu lokalu. Znajdziemy w nim m.in. pieczonego homara, doradę z zielonym jabłkiem, stek z kalafiora, marynowaną ośmiornicę, dorsza ceviche z masłem cytrynowym, a także ostrygi w kilku wydaniach.



Oficjalne przemówienie odbyło się chwilę po godz. 21.

- Marka Moët jest długofalowym partnerem Medusa Sopot i cieszymy się, że zostaliśmy wybrani do zacnego grona lokali nowej generacji. Oznacza to, że miejsce to wpisuje się w globalny koncept, który wspomniana marka chce promować, a mianowicie: nie chce, żeby szampan był kojarzony tylko z czerwonym dywanem, ale również docierał do nowego grona odbiorców. Jest to miejsce, do którego zapraszamy codziennie, sprawdzi się też na randkę czy na spotkanie biznesowe - przekonuje Aga Smektała, założycielka marki Inzpirea i konsultantka Medusy Bar.

Restauracje z ciekawym wystrojem wnętrz


Wnętrze jest nowocześnie zaaranżowane. Zaprojektował je architekt Patryk Matyja z Loft - Pracownia Projektowa z Poznania. Dominuje drewno, szkło, miedziane elementy, a dodatek stanowią żywe kwiaty oraz ręcznie robione żyrandole z Francji. Widok na główny deptak Sopotu możemy obserwować ze znajdującego się na piętrze otwartego tarasu, który w środowy wieczór wypełniony był po brzegi.

Miejsca

  • Medusa Sopot, pl. Zdrojowy 1

Wydarzenia

Opinie (64) ponad 100 zablokowanych

  • (6)

    Większość tych ludzi zachwycałaby się szampanem z Lidla, jakby im polać zamiast tego Moeta. I się nie dziwię, bo jest dobry. 15zł za butelkę, a nie 27zł za kieliszek!

    • 71 3

    • (2)

      Nie ma Szampana w Lidlu, tym bardziej za 15zł za butelkę. Polecam Google.

      • 8 7

      • Zasadnicze pytanie brzmi: Co Szanowny Pan robił w Lidlu?

        • 12 2

      • Jest, tylko że za 80 zł.

        • 5 2

    • (2)

      Najtańszy szampan z Lidla ok. 80 zł.

      • 7 1

      • (1)

        A we Francji najtańszego można kupić za nieco ponad 10 EUR.

        • 7 0

        • Pewnie paskudny

          Lepiej kupić dobry cremant za 15 EUR niż najtańszy szampan.

          • 4 2

  • Kwartet smyczkowy z akordeonem. Bardzo ciekawe

    • 33 0

  • Przerost formy nad treścią... (2)

    • 50 2

    • (1)

      Bywają szumne otwarcia, multum korków od szampana, a po czasie ciche zamknięcia, o których już nikt nie pisze. Ciekawe, czy ci wszyscy "słynni" ludzie podtrzymają "renomę" i jakość lokalu, kiedy trzeba będzie przyjść jako normalny klient i zapłacić za konsumpcję? Może będzie ich jedynie stać na lajkowanie zdjęć na FB.

      • 6 0

      • czasami za post na fejsie mozna dostac obiada

        podobno

        • 1 0

  • (2)

    zawsze mnie ciekawiło jak to jest możliwe - skoro nietrzeźwym alkoholu nie powinno sie sprzedawac czemu w lokalach można kupować drink za drinkiem przez całą noc.

    • 29 0

    • (1)

      W porządnym i prawdziwym pubie (np gdyński donegal) Barman powie grzecznie STOP serwując ostatniego dla takiego delikwenta drinka.
      W restauracji nigdy się z tym nie spotkałem. Będziesz z reguły zamawiał do bólu chyba, że zaśniesz nad stołem po ciężkiej batalii - to wtedy grzecznie Cię wyproszą.

      • 5 0

      • Myślę, że po pewnym czasie każdego drinka bonują ci podwójnie i następnego dnia sam się dziwisz, że mogłeś tyle wypić. Albo dosiada się do ciebie pani, która markuje, że pije i już się nie wyprzesz, że piliście we dwoje, aż urwał ci się film.

        • 2 0

  • Hym....

    nikogo nie znam.

    • 26 0

  • I za to lubię Sopot! (1)

    Jak impreza, to spotykają się ludzie z wszystkich stanów i profesji! A zwłaszcza z profesji!

    • 32 5

    • Profesjonalistki i ich znajomi.

      • 9 2

  • W prawdziwej Meduzie miałem wesele.

    Markowe wino musujące , to za mało , żeby Medusa przetrwała rok.

    • 21 1

  • Ale tandeta

    I do tego słaby szampan Moët&Chandon. Jak ktoś nie pił dobrego szampana to może się zachwycać tym sikaczem. Daję im max. 2 lata

    • 26 1

  • (1)

    Ci ludzie to elita naszego społeczeństwa.

    • 2 14

    • Haha dobre eleeta jeszcze Bolesława brakuje..

      • 3 1

  • Ostrygi w Polsce... pewnie pierwszej świeżości, prosto z morza.

    • 24 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Chrzest jachtu Conrad 144S

uroczystość oficjalna

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja