- 1 Reaktywacja salonu przy al. Grunwaldzkiej (43 opinie)
- 2 Lotnisko Gdańsk świętowało 50. urodziny (192 opinie)
- 3 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 4 Zobaczyli nieznane wnętrza Grand Hotelu (12 opinii)
Restauracje hotelowe oferują dania na wynos
Hotele i restauracje w hotelach przechodzą trudny okres. Zmusza ich do zmian, zadbania o bezpieczeństwo gości, a czasami również motywuje do wprowadzenia nowej oferty. W sytuacji spowodowanej przez koronawirusa wiele obiektów zmienia swój standardowy sposób działania, a tym samym np. hotelowe restauracje wprowadzają możliwość zamówienia jedzenia do domu.
Czytaj też: Jedzenie na telefon: testujemy dania zamówione do domu
Dyskusyjnie wygląda kwestia spa: wiele hoteli decyduje się na zamknięcie tej strefy, jednak niektóre stawiają głównie na dezynfekcję i ograniczenie liczby osób korzystających ze spa w jednym czasie.
Ze względu na ograniczenie kontaktu między gośćmi, wprowadzono darmową usługę "room service", dzięki której wszystkie posiłki podawane są do pokoi gości bez dodatkowej opłaty.
- W tych trudnych czasach, kiedy nic nie jest pewne, również i my dostosowaliśmy nasze działania do obecnej sytuacji. Naszym gościom zapewniamy śniadania dostarczane do pokoi, zaś w ciągu dnia mogą oni skorzystać z oferty Baru 512, w której każdy gość znajdzie coś dla siebie. Dania wydajemy jedynie na miejscu tak, by goście mogli w spokoju, w hotelowym lobby skonsumować zamówienie - mówi Krzysztof Gbur, manager ds. marketingu w hotelu Sheraton Sopot.
Dania na wynos z restauracji hotelowych
W Hotelu Sopot działa Restauracja No.88, która wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, wprowadziła możliwość zamówienia dań na wynos z odbiorem osobistym. Zamówienia można składać ze skróconej karty menu.
- W naszej hotelowej Restauracji No. 88, w obliczu obecnej sytuacji, w trosce o bezpieczeństwo naszych gości, uruchomiliśmy możliwość zamówienia dań na wynos z odbiorem osobistym. Nasz szef kuchni, Rafał Błoński, przygotował skrócona kartę, którą można znaleźć na naszej stronie internetowej. Są tam m.in owoce morza, burgery, sałatki, a także zupy. Zamówienia przyjmujemy na wybraną godzinę telefonicznie. Sugerujemy płatności wyłącznie kartą - opowiada Jakub Bałazy, Marketing Manager Hotelu Sopot.
Domowe dania z dostawą do domu oferuje Restauracja Brovarnia. W menu znajdziemy klasyki polskiej kuchni (żurek, pierogi ruskie lub z gęsiną, udko z kaczki z kopytkami), jak również sałatkę z szarpaną wołowiną albo kurczakiem i grillowanymi warzywami, dorsz z ziemniakami czy żeberka BBQ. A na deser domową szarlotkę.
Taką możliwość wprowadziła również restauracja Hotelu Haffner w Sopocie, informując klientów:
- Świadczymy usługę dań na wynos i w tym celu została przygotowana specjalna karta menu. Dla gości aktualnie przebywających w hotelu wszystkie dania, łącznie ze śniadaniami są serwowane w formie room service przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa oraz higieny. Zamówienia przyjmowane są telefonicznie, a dania o ustalonej godzinie pozostawiane pod drzwiami pokoju - mówi Rafał Starobrat, Dyrektor Sprzedaży w Hotelu Haffner.
Restauracje związane z hotelami, które obecnie nie oferują dań gościom, starają się wykorzystywać ten czas produktywnie, nawiązując współpracę z lokalnymi firmami lub pomagając innym.
- Szefowie Rafał Koziorzemski i Marcin Popielarz wykorzystują ten czas na intensywną współpracę z lokalnymi partnerami. I tak wypiekają chleby dla Zakwasowni, tworzą proste przepisy na bazie warzyw dla Lilu Fruits oraz produkują autorską linię produktów wegańskich, która już niebawem będzie dostępna w naszym sklepie internetowym. W międzyczasie starają się wspierać Pomorskie Szpitale, przygotowując jedzenie dla lekarzy - mówi Marta Dworak, PR&Marketing Manager restauracji Biały Królik.
Restauracje wspierają lekarzy
Zarówno gości hotelowych, jak i zamawiających dania na wynos, zachęca się do płacenia bezgotówkowego.
Jedzenie na telefon w Trójmieście - aktualizacja na bieżąco
Gdańsk - jedzenie na wynos
Gdynia - jedzenie na wynos
Sopot - jedzenie na wynos
Miejsca
Zobacz także
Opinie (93) ponad 10 zablokowanych
-
2020-03-22 11:19
Kupujcie, kupujcie
Ile wlezie. Za kilka miesięcy przez to, co się dzieje, kasa się skończy i zęby w parapet. Ale "ratujmy restauracje", logiczne, nie?
- 9 1
-
2020-03-22 11:32
a co ma Dania (1)
do naszych restauracji?
- 7 1
-
2020-03-22 14:37
A to że gości z Dani traktuje się lepiej ! ,niż swojego lokalnego mieszkańca dającego również dobre napiwki !
- 5 0
-
2020-03-22 14:37
Ochyda
Restauracje pozbywają sie teraz zapasów i "schodzą ze stanów" tak potocznie mówiąc.Jedzenie jest stare i nie dobre.Zamówiłam ostatnio jedzenie z 2 różnych knajp i to było po prostu STARE !!!! Składniki na pizzy nie świeże a i krewetki w makaronie dziwnie smakowały.Także nie polecam absolutnie.Lepiej pójść do sklepu,zrobić zakupy i pichcić samemu w domku.Pozdrawiam ciepło !
- 12 3
-
2020-03-23 10:05
zwolnic z kosztów i zamknąć obiekt na okres pewien. potem wznowic . tak sie robi w cywilizowanym kraju ktoremu zalezy na bezpieczenstwu. no ale polska woli pozyczyc kase a potem trzeba oddać i to z odsetkami. wiec sie nie oplaca brac tych zasiłków. a hotele walcza bo musi byc przychod to sa otwarte i spa tez. głupota i narazanie zdrowia gości ale co zrobić. tu kasa rządzi a nie rozum
- 2 1
-
2020-03-23 20:37
wszystkie hotele powinny byc pozamykane przynajmniej te największe w Sopocie!!
- 5 0
-
2020-03-24 09:51
przed kryzysem 50 za kotelcika
powiem krotko, z oferta czekajcie na norwegow, szwedow, niemcow i nowych ruskich
- 11 0
-
2020-03-27 00:10
Dziękuję wole swoją kuchnię.
Wiem co jem i sam siebie nie zarażę.
- 3 0
-
2020-03-29 09:39
Zamawiam Dania na wynos zamawiam ale cena jest taka sama jak bym siedziała w restauracji tego nie uwzględnili Restauratorzy a to już jest ździerstwo
- 4 0
-
2020-03-29 18:07
Wyniki sondy....
No i pozamiatane panowie restauratorzy. Niestety
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.