1800 zł - tyle kosztuje miejscówka w ekskluzywnej loży Amber Lounge by TFF na najbliższy mecz Lechii z Juventusem Turyn. Co otrzymamy w zamian? Komfortowe miejsca w środku i na tarasie stadionu, wykwintny catering oraz nieograniczony dostęp do napojów alkoholowych. Czy taki luksus jest wart swojej ceny?
W wygodnym fotelu, z kieliszkiem wina
w ekskluzywnych lożach VIP, z kieliszkiem wina
14%
na zwykłych lożach, razem z innymi kibicami, aby poczuć emocje
35%
w domu przed telewizorem
9%
nie ma znaczenia jak, liczy się chwila
13%
nie jestem kibicem, nie interesują mnie mecze
19%
Na całym stadionie jest 41 620 miejsc.
W lożach VIP zasiąść może jedynie 496 osób. Otwierane są na dwie godziny przed rozpoczęciem meczu oraz zamykane dwie godziny po ostatnim gwizdku sędziego. Posiadacze złotego biletu nie muszą stać w kolejkach i przeciskać się przez tłumy kibiców, tylko wchodzą przez dedykowane wejście. Parkują w specjalnej strefie, najbliżej wejścia głównego i zmierzają wprost do loży. W środku czekają na nich same atrakcje - komfortowe fotele, klimatyzacja, doborowe towarzystwo oraz w wykwintne jedzenie i napoje, w tym również alkoholowe.
Na czas meczu z Juventusem,
do wyboru mamy kilka pakietów: Gold z dostępem do restauracyjnej strefy Atom Club (950 zł/ os.) oraz
Loże VIP na I i II poziomie - 10-osobowa (18 000 zł), 20-osobowa (36 000 zł) oraz 24-osobowa (43 000 zł). Pojedyncze bilety można zakupić do loży Amber Lounge by TFF (1800 zł/ os.). W tej ostatniej, na 135 m kw. znajduje się 40 miejsc.
W pakiecie złotym otrzymujemy komfortowe fotele na trybunach VIP, wstęp do strefy restauracyjnej, catering wraz z napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi w formie bufetu, transmisję meczu na żywo w telewizji stadionowej, komfortowe fotele umiejscowione na tarasie, z doskonałym widokiem na płytę boiska, dedykowane wejście na stadion oraz upominek meczowy. W pakiecie Silver, który możemy zakupić wyłącznie podczas meczów Lechii Gdańsk jest podobnie, z tym wyjątkiem, że nie otrzymamy miejsc siedzących w restauracji. Z kolei w lożach VIP otrzymujemy dodatkowo obsługę kelnerską.
- Jedną z większych zalet zakupu biletów w strefie GOLD, SILVER lub wykupienia loży VIP jest uzyskanie przestrzeni do swobodnej rozmowy biznesowej. Klienci, którzy wykupią swoje loże na sezon, znają harmonogram meczów i planują cykliczne spotkania ze swoimi klientami, które wychodzą daleko poza klasyczny networking. Nieformalna atmosfera biznesowa pomaga w nawiązywaniu relacji, prowadzeniu trudnych rozmów negocjacyjnych, a także poznawaniu nowych osób. Celebrowanie meczu w spokojniejszej niż na trybunach atmosferze ma też wymiar kulinarny - mówi Karolina Janik, rzecznik PGE Arena.
Polędwiczki wieprzowe w sosie winnym, zimne przekąski i deseryZa menu stadionowe odpowiada szef kuchni Sports Hospitality -
Sławomir Szymkowicz. Dania na najbliższy mecz z Juventusem to jego autorska propozycja, inspirowana regionalną kuchnią polską oraz tą z regionu Piemontu, z którego pochodzi drużyna Juventus Turyn.
- Przed meczem zawsze robimy test smaku. Szef kuchni przedstawia menu i pomysł. W przypadku meczu z Juventusem jesteśmy już po pierwszych smak-testach. Podczas degustacji musieliśmy odrzucić część proponowanych dań, ponieważ, mimo rewelacyjnego smaku, nie były wystarczająco atrakcyjne wizualnie. Jak widać wszystko bierzemy pod uwagę - mówi Bartłomiej Przybyciel, Hospitality Manager PGE Arena.
Wśród propozycji
dań gorących znajdą się m.in. zupa serowa przyrządzana na białym winie, filet z morszczuka w sosie grzybowym, luzowane podudzia z kurczaka z dipem czosnkowym, saltimbocca z polędwiczki wieprzowej w sosie winnym oraz gnocchi z sosem z gorgonzoli. Wśród zimnych przekąsek m.in. - terrina z tilapii z łososiem wędzonym, polędwiczka wieprzowa pieczona w aromacie szałwii z boczkiem czy wybór serów z orzechami w miodzie. Nie zabraknie również ciast czekoladowych oraz pralinek orzechowych, a także panna cotty z musem truskawkowym i tartaletek z kremem budyniowym i owocami.
- Aby stworzyć menu na mecz, muszę wiedzieć, z jakiego regionu jest dany zespół. Następnie sprawdzam, jakich produktów używają najczęściej w kuchni i serwuję dania występujące w danym regionie, tak aby goście, którzy przyjdą na mecz, mogli czuć się jak w domu. Końcowym efektem jest nutka fantazji każdego szefa kuchni. Do zaoferowania mamy również stację livecooking, gdzie nasi kucharze będą przyrządzać i doprawiać dania zgodnie z życzeniami gości - mówi Sławomir Szymkowicz, szef kuchni. MENU Lechia Gdańsk - Juventus Turyn (autorska propozycja szefa kuchni Sławomira Szymkowicza)
DANIA SERWOWANE NA GORĄCO
Zupa z soczewicy z pomidorami i bazylią
Zupa serowa przyrządzana na białym winie
Filet z morszczuka w sosie grzybowym
Luzowane podudzia z kurczaka z dipem czosnkowym
Karkówka duszona w warzywach w sosie myśliwskim
Saltimbocca z polędwiczki wieprzowej w sosie winnym
Patate alla savoiarda (ziemniaki w mleku z parmezanem)
Gnocchi z sosem z gorgonzoli
Warzywa śródziemnomorskie grillowane w aromacie świeżych ziół
Bukiet sałat z cebulką balsamiczną, świeżymi warzywami i sosem vinaigrette
PRZEKĄSKI ZIMNE
Vitello tonnato
Terrina z tilapii z łososiem wędzonym
Ciasto francuskie z szynką i porami
Polędwiczka wieprzowa pieczona w aromacie szałwii z boczkiem
Grissini z szynką parmeńską
Wybór serów włoskich z orzechami w miodzie
Sałatka z polędwiczką wieprzową, grillowanymi warzywami i kremem balsamicznym
Sałatka caprese z bazylią
Pieczywo różne
BUFET DESEROWY
Ciasto czekoladowe
Pralinki orzechowe
Tartaletki z kremem budyniowy i owocami
Panna Cotta z musem truskawkowym
Świeże owoce