• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Lambuena Bodegas / Las Vega(n)s

To miała być kolacja z wołowiną. Jednak Jacek Koprowski, który niedawno został ambasadorem akcji RoślinnieJemy, postanowił przewrotnie w roli głównej obsadzić rośliny. Zaskoczył tym nas, zaskoczył sommeliera Łukasz Chwojnicki z Vinnisimo, który zapewnia wina na ten wieczór. Łukasz ostatecznie postanowił podjąć wyzwanie, więc liczymy, że Wy także będziecie!

kwi 24-25

środa - czwartek

Bielkówko Kolbudy,
Wstęp wolny
maj 5

niedziela, godz. 12:00 - 16:00

Sopot,
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
To kolacja nie tylko dla wegan, zapraszamy również tych, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować #wegeopcji. Z pewnością będzie pysznie, zaskakująco i przede wszystkim bardziej #eko!

MENU prezentuje się tak:

Lambuena Rosado 2019
Amous bouche:
Białe warzywa/trufla

Lambuena Roble 2018
Warzywa korzeniowe/boczniak

Lambuena Crianza 2014
Burak/ramen

Lambuena Reserva 2012
Seler/pomidory/papryka

Labuena Vinias Viejas 2011
Bakłażan/borowik/wiśnie

Małe słodkości

Cena kolacji z selekcją win: 189 zł/osoba
Dodatkowo płatny serwis: 10%

Rezerwacje:
789 399 082
rezerwacja.fino@gmail.com

Jacek Koprowski o kuchni roślinnej:
"Kuchnia roślinna sprawia mi mnóstwo frajdy, bo wymusza na mnie kreatywne podejście do roślin. Na przykład: z czego zrobić tatar aby przypominał mięso? Efekty tych rozmyślań widać na talerzu przed tobą. Generalnie najbardziej cieszę się, gdy efekt zadowala mnie na tyle, że wegańskie danie jest najlepszym w głównym menu degustacyjnym, w którym są też pozycje bazujące na składnikach pochodzenia zwierzęcego."
Cały wywiad dla RoślinnieJemy: https://link.do/bbaqZ

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły