W związku z mnożącymi się pytaniami dotyczącymi warsztatów kulinarnych, zbliża się ich reaktywacja. Ich nowa, świeża wersja pojawi się pod francuską nazwą "La Cuisine de Philippe".
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
Gdańsk,
Mosty Zamiast Murów
bilety 100 zł
sobota, godz. 10:15
Gdańsk,
ul. Jana Kilińskiego 4...
bilety 15,00 zł
Zgodnie z nazwą, uczestnicy warsztatów będą mogli, wcale nie ukradkiem, zajrzeć do kuchni szefa kuchni i właściciela dwóch restauracji - Philippe Abrahama. Warsztaty będą prowadzone osobiście przez niego, w miłej, naznaczonej francuskim akcentem atmosferze.
Wprawieni we wszelkich gastronomicznych potyczkach, mniej i bardziej amatorskim kuchennym zapaleńcom podczas warsztatów organizatorzy zapewniają pełen komfort pracy z najwyższej jakości składnikami i profesjonalnym sprzętem kuchennym.
Organizatorzy gwarantują doskonałą zabawę, zakończoną konsumpcją własnoręcznie przyrządzonych, przysmaków kuchni francuskiej i nie tylko.
Terminy najbliższych warsztatów:
13.04. (sobota) godz. 10:00-14:00
Menu:
Carpaccio z łososia marynowanego w miso, podawane z imbirem, czarnym sezamem i wasabi
Quiche z gruszką pieczoną w rozmarynie i serem Roquefort, podawana na sałacie z cykorii z olejem z orzechów włoskich i boczkiem wędzonym
Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami sosem z borówek
Zabayone z truskawkami aromatyzowane amaretto
Kolejna warsztaty odbędą się:
20.04. (sobota) godz. 10:00-14:00
27.04. (sobota) godz. 10:00-14:00
Wprawieni we wszelkich gastronomicznych potyczkach, mniej i bardziej amatorskim kuchennym zapaleńcom podczas warsztatów organizatorzy zapewniają pełen komfort pracy z najwyższej jakości składnikami i profesjonalnym sprzętem kuchennym.
Organizatorzy gwarantują doskonałą zabawę, zakończoną konsumpcją własnoręcznie przyrządzonych, przysmaków kuchni francuskiej i nie tylko.
Terminy najbliższych warsztatów:
13.04. (sobota) godz. 10:00-14:00
Menu:
Carpaccio z łososia marynowanego w miso, podawane z imbirem, czarnym sezamem i wasabi
Quiche z gruszką pieczoną w rozmarynie i serem Roquefort, podawana na sałacie z cykorii z olejem z orzechów włoskich i boczkiem wędzonym
Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami sosem z borówek
Zabayone z truskawkami aromatyzowane amaretto
Kolejna warsztaty odbędą się:
20.04. (sobota) godz. 10:00-14:00
27.04. (sobota) godz. 10:00-14:00