• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Kulinarny spektakl Na 4 Ręce (4 opinie)

Restauracja Mercato uznana za 1 z 10 najlepszych restauracji w Polsce według ocen prestiżowego przewodnika Gault&Millau będzie miała zaszczyt gościć Szefa Kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses Andrea Camastrę. W dniu 22 maja 2016 roku w restauracji Mercato odbędzie się kulinarny spektakl Na 4 Ręce, w którym główne role zagrają Andrea Camastra i Paweł Stawicki. Andrea Camastra, Szef Kuchni restauracji Senses w Warszawie nagrodzonej gwiazdką Michelin, przygotuje w restauracji Mercato wraz z Pawłem Stawickim specjalne 11 daniowe menu degustacyjne, podczas niedzielnego lunchu o godz. 13.30.

maj 10-11

piątek - sobota, godz. 16:00 - 23:59

Gdańsk,
Wstęp wolny
paź 19

sobota, godz. 20:00

bilety 166 - 525 zł
Kup bilet
Będzie to absolutnie historyczna chwila dla pomorskiej gastronomii, gdyż po raz pierwszy wszyscy trójmiejscy smakosze będą mili okazję skosztować potraw przygotowanych przez jednogwiazdkowego szefa kuchni Michelin.

Gość specjalny Pawła Stawickiego — Andrea Camastra pochodzi z Włoch. Restauracja Senses, w której jest Szefem Kuchni, ostatnio otrzymała jedną gwiazdkę w nowej edycji Czerwonego Przewodnika Michelina "Main Cities of Europe 2016". Wynikiem jego życiowego i zawodowego doświadczenia jest kosmopolityczna, energetyczna i pełna nieskrępowanej kreatywności kuchnia. Zakochany w Polsce i polskich produktach. Od ponad 20 lat zdobywał doświadczenie w najlepszych restauracjach w Polsce i na świecie takich jak: Le Mirabelle (1* Michelin), Luksemburg Newcastle Fisherman Lounge (1*Michelin), Tyne and Wear (5 AA Rossetes), The ChateauBriand (2**Michelin), White Room (1* Michelin).

Paweł Stawicki - Head Chef restauracji Mercato, który zdobywał doświadczenie w restauracjach rekomendowanych przez Michelin takich jak THE GREENHOUSE (2*Michelin), MAAEMO (3*Michelin) czy warszawskim ATELIER AMARO (1*Michelin). Swoją przygodę w kuchni rozpoczynał w sopockich restauracjach i hotelach. W Mercato tworzy nowoczesne, wyszukane dania kuchni autorskiej, która kładzie nacisk na prostotę oraz sezonowe składniki od lokalnych dostawców.

Szefa Kuchni restauracji Mercato oraz Szefa Kuchni restauracji Senses w Warszawie łączy nie tylko pasja do gotowania. Obie restauracje zdobyły rekomendację żółtego przewodnika kulinarnego Gault&Millau.

Andrea Camastra oraz Paweł Stawicki
już dzisiaj zapraszają na 11 daniowy lunch, który odbędzie się 22 maja o godzinie 13:30 w restauracji Mercato w Hotelu Hilton Gdańsk.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    500 zł
Cena za 11 daniowy lunch - 500 zł/osoba ( w cenę wliczona jest woda, kawa, herbata).
Rezerwacje: 58 77 87 442 lub mercato.gdansk@hilton.com

Opinie (4)

  • Chef (3)

    A co z Wozniaczkiem ? ...popłyną ?

    • 1 1

    • Już dawno...

      • 1 1

    • Ile można podawać buraki ?:)))

      • 1 1

    • Ortografia

      Jak już to - popłynął. No i - smutny ten wszechogarniający brak życzliwości...

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Najnowsze artykuły