W czwartek 21 listopada, na godz. 19:00 zapraszamy na wieczór z daniami skomponowanymi przez naszego Szefa Kuchni i luksusowymi wódkami Chopin, o których opowie ambasador marki Chopin.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 14:00 - 18:00
Gdańsk,
Radisson BLU Hotel
bilety 180 zł
ulgowy 100 zł
ulgowy 100 zł
czwartek, godz. 19:00
Gdańsk,
Treinta y tres
bilety 249 zł
Danie I | Dish I
Wędzony śledź / jabłko / ziemniak / domowy majonez
Smoked herring / apple / potato / home-made mayonnaise
+ Nalewka Etiuda Pigwowa / Quince Tincture
Danie II | Dish II
Kwaśnica
Sauerkraut soup
+ Wódka Chopin Single Pszenica / Chopin Single Whaet vodka
Danie III | Dish III
Schab z dzika / grzyby / jałowiec
Boar / mushrooms / juniper
+ Wódka gatunkowa Krzeska / Krzeska flavoured vodka
Danie IV | Dish IV
Halibut / zapiekanka ziemniaczana / sos cytrusowy
Halibut / gratin of potato / citrus sauce
+ Wódka Chopin Organiczna / Chopin Organic vodka
Deser | Dessert
Fondant czekoladowy / mus owocowy / lody waniliowe / kruszonka
Chocolate fondant / fruit mousse / vanilla ice cream / sweet crumble
+ Likier Chopin Kokosowy / Coconut liqueur
129 zł za osobę / per person
REZERWACJE I INFORMACJE
biuro@motlava.pl
Więcej o Restauracji Motlava:
Nazwa rzeki "Motlava" po raz pierwszy pojawiła się w dokumentach z 1280 r. Rzeka obecnie o nazwie Motława przepływa przez Gdańsk, w którym od średniowiecza znajdował się port morski. W porcie tym wymieniano nie tylko towary, ale i kulturowe nawyki z całej Europy. Do polskiej kuchni z biegiem czasu zaczęły przenikać smaki z zagranicy, przepływając do Gdańska z nad Bałtyku. W czasie i przestrzeni wędrowały tradycje i ludzie, niosąc za sobą krajowe nowinki kulinarne, produkty, przyprawy i smakołyki. Gastronomia zawsze odgrywała znaczącą rolę w historii Gdańska. Choć jadłospis gdańszczanina w ciągu wieków ulegał zmianom, każdy mieszkaniec miasta lubił dobrze zastawiony stół, pokazał dostatek i różnorodność wykwintnych potraw. W miejscu, gdzie różnorodność kulturowa i kulinarna tworzyła nową jakość, będącą prawdziwym bogactwem tego regionu, restauracja Motlava proponuje kuchnię polską - smaki, które na stałe zagościły na naszych stołach!
Wędzony śledź / jabłko / ziemniak / domowy majonez
Smoked herring / apple / potato / home-made mayonnaise
+ Nalewka Etiuda Pigwowa / Quince Tincture
Danie II | Dish II
Kwaśnica
Sauerkraut soup
+ Wódka Chopin Single Pszenica / Chopin Single Whaet vodka
Danie III | Dish III
Schab z dzika / grzyby / jałowiec
Boar / mushrooms / juniper
+ Wódka gatunkowa Krzeska / Krzeska flavoured vodka
Danie IV | Dish IV
Halibut / zapiekanka ziemniaczana / sos cytrusowy
Halibut / gratin of potato / citrus sauce
+ Wódka Chopin Organiczna / Chopin Organic vodka
Deser | Dessert
Fondant czekoladowy / mus owocowy / lody waniliowe / kruszonka
Chocolate fondant / fruit mousse / vanilla ice cream / sweet crumble
+ Likier Chopin Kokosowy / Coconut liqueur
129 zł za osobę / per person
REZERWACJE I INFORMACJE
biuro@motlava.pl
Więcej o Restauracji Motlava:
Nazwa rzeki "Motlava" po raz pierwszy pojawiła się w dokumentach z 1280 r. Rzeka obecnie o nazwie Motława przepływa przez Gdańsk, w którym od średniowiecza znajdował się port morski. W porcie tym wymieniano nie tylko towary, ale i kulturowe nawyki z całej Europy. Do polskiej kuchni z biegiem czasu zaczęły przenikać smaki z zagranicy, przepływając do Gdańska z nad Bałtyku. W czasie i przestrzeni wędrowały tradycje i ludzie, niosąc za sobą krajowe nowinki kulinarne, produkty, przyprawy i smakołyki. Gastronomia zawsze odgrywała znaczącą rolę w historii Gdańska. Choć jadłospis gdańszczanina w ciągu wieków ulegał zmianom, każdy mieszkaniec miasta lubił dobrze zastawiony stół, pokazał dostatek i różnorodność wykwintnych potraw. W miejscu, gdzie różnorodność kulturowa i kulinarna tworzyła nową jakość, będącą prawdziwym bogactwem tego regionu, restauracja Motlava proponuje kuchnię polską - smaki, które na stałe zagościły na naszych stołach!