• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Jakubiak lokalnie

Tomek Jakubiak na nowo odkrywa smaki z różnych miejsc w Polsce i inspiruje się nimi w swojej kuchni. W kolejnych odcinkach nowej serii kucharz podróżuje po Polsce, szukając kulinarnych ciekawostek.

Produkty lub potrawy charakterystyczne dla odwiedzanego miejsca są dla Tomka punktem wyjścia do pełnego pasji gotowania autorskich przepisów. Najwybitniejsi kucharze świata kreujący trendy światowej gastronomii gotują z lokalnych składników i przygotowują potrawy w zależności od sezonu. Zgodnie z filozofią słynnych szefów "Jakubiak lokalnie" jest podróżą w poszukiwaniu smaków, zarówno tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze, jak i tych zapomnianych czy niedocenionych.

Tomek promując sezonowe i rodzime produkty poprowadzi warsztaty kulinarne na pełnym luzie. Nie zabraknie jednak merytorycznej wiedzy, nie tylko nakarmimy ciało, ale ukoimy duszę. Gotowe potrawy odmienią spojrzenie na kuchnie regionalną. Tego promować będziemy kuchnię z różnych regionów Polski. Podczas warsztatów każdy z produktów zostanie dokładnie omówiony łącznie z praktycznymi poradami i trikami.

Co przygotujemy:
* domowe kiełbaski jagnięce na ostro z sałatką z ogórków i jogurtu
* gazpacho z pieczonych warzyw
* shishakebab rybny z miętą i sosem sezamowym z sałatą z pęczaku i granatu
* polędwica na sałacie z prażonymi orzeszkami, chilli i ogórkiem
* kulki mocy czyli mielona krewetka z kurczakiem kukurydzianym / chrupiąca panierka z panko / a'ioli
* chrupiące nachos z wieprzowiną duszoną w smalcu
* pyzy drożdzowe na parze z nadzieniem
* kluski z ziemniaków i ciecierzycy z sosem z jałowca

Cena: 270,- zł/os

Przeczytaj także

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły