Polish Masters Academy "Wine and more" oraz zespół Winokolekcji mają przyjemność zaprosić Państwa do udziału w pierwszej edycji warsztatów "Jak zarabiać na winie" - cyklu ogólnopolskich spotkań organizowanych we współpracy z czołowymi postaciami branży winiarskiej.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 10.00
Sopot,
Chabazie studio
Wstęp wolny
piątek, godz. 19:30
Gdynia,
Skarbnica Win
bilety 75,00 zł
Premierową edycję warsztatów poprowadzi cieszący się międzynarodowym uznaniem, jeden z najwybitniejszych aster Sommelierów ostatnich lat Piotr Pietras. Obecnie mieszkający i pracujący w Londynie, niekwestionowanym centrum światowej gastronomii. Menadżer zarządzający profesjonalnym zespołem sommelierów i największą kartą win w Wielkiej Brytanii w projekcie "Hide". Najlepszy Młody Sommelier Świata oraz Wicemistrz Europy Sommelierów z lat 2015 i 2016.
Sommelier, którego kompetencje pozwoliły na współpracę w gwiazdkowych restauracjach z gigantami światowej gastronomii: Gordonem Ramsayem (Maze), Richardem Corriganem (Corrigan's Mayfair), Raphaelem Francois (Launceston Palace).
Profesjonalnego wsparcia podczas warsztatów oraz rozmów indywidualnych udzieli Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich Piotr Kamecki. Finalista Mistrzostw Europy i Mistrzostw Świata Sommelierów z lat 1998 i 2000 oraz Mistrz Polski Sommelierów z roku 1998, doświadczony praktyk w biznesie winiarskim oraz ambasador renomowanej marki RIEDEL w Polsce.
Wybrane tematy:
- Światowe trendy restauracyjne - ciekawostka czy drogowskaz?
- Gość w restauracji / Kartoteka gości - co o nim wiesz?
- Sommelier - czy jest potrzebny w Twojej restauracji?
- Szef Kuchni - czy potrafi sprzedawać Twoje wina?
- Marża - czy wiesz o niej wszystko?
- Dostawcy - kłopoty czy współpraca?
- Wino w magazynie - planowanie czy przypadek?
- Konkurencja - czy masz na nią sposób?
- Serwis wina - problem czy zysk?
Dodatkowo nasi prowadzący przedstawią Państwu:
- Najciekawsze gastronomiczne wzorce prosto z londyńskich restauracji.
- Światowe trendy w zakresie serwisu wina.
- Spostrzeżenia i wnioski z krajowego rynku gastronomicznego.
- Szereg zagadnień składających się na "winny sukces".
- DO KOGO KIERUJEMY NASZE WARSZTATY?
- Właścicieli Restauracji i Hoteli,
- Managerów Restauracji i Hoteli,
- Osób zainteresowanych branżą gastronomiczną.
Sommelier, którego kompetencje pozwoliły na współpracę w gwiazdkowych restauracjach z gigantami światowej gastronomii: Gordonem Ramsayem (Maze), Richardem Corriganem (Corrigan's Mayfair), Raphaelem Francois (Launceston Palace).
Profesjonalnego wsparcia podczas warsztatów oraz rozmów indywidualnych udzieli Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich Piotr Kamecki. Finalista Mistrzostw Europy i Mistrzostw Świata Sommelierów z lat 1998 i 2000 oraz Mistrz Polski Sommelierów z roku 1998, doświadczony praktyk w biznesie winiarskim oraz ambasador renomowanej marki RIEDEL w Polsce.
Wybrane tematy:
- Światowe trendy restauracyjne - ciekawostka czy drogowskaz?
- Gość w restauracji / Kartoteka gości - co o nim wiesz?
- Sommelier - czy jest potrzebny w Twojej restauracji?
- Szef Kuchni - czy potrafi sprzedawać Twoje wina?
- Marża - czy wiesz o niej wszystko?
- Dostawcy - kłopoty czy współpraca?
- Wino w magazynie - planowanie czy przypadek?
- Konkurencja - czy masz na nią sposób?
- Serwis wina - problem czy zysk?
Dodatkowo nasi prowadzący przedstawią Państwu:
- Najciekawsze gastronomiczne wzorce prosto z londyńskich restauracji.
- Światowe trendy w zakresie serwisu wina.
- Spostrzeżenia i wnioski z krajowego rynku gastronomicznego.
- Szereg zagadnień składających się na "winny sukces".
- DO KOGO KIERUJEMY NASZE WARSZTATY?
- Właścicieli Restauracji i Hoteli,
- Managerów Restauracji i Hoteli,
- Osób zainteresowanych branżą gastronomiczną.
PROGRAM WARSZTATÓW
09.00 - 09.30 Rejestracja gości
09.30 - 09.40 Rozpoczęcie warsztatów | Prezentacja prowadzących warsztaty
09.40 - 10.40 I część warsztatów (60 min.)
10.40 - 11.00 Przerwa kawowa
11.00 - 12.00 II część warsztatów (60 min.)
12.00 - 12.20 Przerwa kawowa + degustacja win na stoisku
12.20 - 13.10 III część warsztatów (50 min.)
13.10 - 14.00 Lunch + degustacja win na stoisku
14.00 - 15.00 IV część warsztatów (60 min.)
15.00 zakończenie warsztatów
09.00 - 09.30 Rejestracja gości
09.30 - 09.40 Rozpoczęcie warsztatów | Prezentacja prowadzących warsztaty
09.40 - 10.40 I część warsztatów (60 min.)
10.40 - 11.00 Przerwa kawowa
11.00 - 12.00 II część warsztatów (60 min.)
12.00 - 12.20 Przerwa kawowa + degustacja win na stoisku
12.20 - 13.10 III część warsztatów (50 min.)
13.10 - 14.00 Lunch + degustacja win na stoisku
14.00 - 15.00 IV część warsztatów (60 min.)
15.00 zakończenie warsztatów