Podobne wydarzenia
piątek - sobota, godz. 16:00 - 23:59
Gdańsk,
Hevelianum
Wstęp wolny
w każdą sobotę (do 29.06), godz. 9:00 - 13:00
Gdańsk,
Piecki-Migowo skwer przy...
Wstęp wolny
Kolacja z okazji Dnia Francuskiego, kiedy 1000 szefów kuchni na 5 kontynentach będą celebrować smaki kuchni francuskiej.
Menu:
Małże św. Jakuba pieczone z masłem orzechowym, krem z topinamburu z nutą oliwy truflowej, chipsy z jarmużu
Eskalopki z foie gras z kaczki, kasztany, domowa brioszka, sos demi glace
Polędwiczki z dzika marynowane w czerwonym winie i żurawinie, pieczona salsefia i pszeniczne chipsy
Kozi ser, orzechy włoskie, rukola
Pain Perdu : karmelizowana domowa brioszka z sosem z żurawiny i czarnej porzeczki , lodami śmietankowymi i leśnymi jagodami
Chrupiące gorące bezy, lody kawowe, nougatine
Cena: 145 zł za osobę
Menu:
Małże św. Jakuba pieczone z masłem orzechowym, krem z topinamburu z nutą oliwy truflowej, chipsy z jarmużu
Eskalopki z foie gras z kaczki, kasztany, domowa brioszka, sos demi glace
Polędwiczki z dzika marynowane w czerwonym winie i żurawinie, pieczona salsefia i pszeniczne chipsy
Kozi ser, orzechy włoskie, rukola
Pain Perdu : karmelizowana domowa brioszka z sosem z żurawiny i czarnej porzeczki , lodami śmietankowymi i leśnymi jagodami
Chrupiące gorące bezy, lody kawowe, nougatine
Cena: 145 zł za osobę