Serdecznie zapraszamy na wyjątkową kolacje z winami z posiadłości należących do rodziny Frescobaldi. Kolacje poprowadzi Elena Capobianco, Dyrektor ds Exportu na Europe Środkową.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 14:00 - 18:00
Gdańsk,
Radisson BLU Hotel
bilety 180 zł
ulgowy 100 zł
ulgowy 100 zł
poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00
Sopot,
Rezydent Sopot MGallery
bilety 225 zł
Podczas kolacji do menu przygotowanego przez szefa Jacka Koprowskiego zaserwujemy min. jedno z najlepszych Chianti Ruffina - Nippozzano czy legendarne Luce della Vite - "Światło Winnicy", które powstało we współpracy z równie słynnym Robertem Mondavim.
Menu
Amuse Bouche&Aperitif
tatar z łososia jurajskiego / orientalny majonez / rzodkiewka
Danzante, Prosecco Extra Dry NV
carpaccio z wołowiny i śliwek / żel z estragonu i białego octu balsamicznego / faworek na śliwowicy z pieprzem
Frescobaldi, "Nipozzano Riserva" Chianti Rufina DOC 2014
halibut / chowder z earl greyem / puree z palonego grejpfruta
Frescobaldi, "Benefizio" Pomino Bianco Riserva DOC 2015
smażony boczniak / palona marchewka / chutney z wiśni i miechunki / sos bercy z kawą
Frescobaldi, "Castello Di Pomino" Pomino Pinot Nero DOC 2015
comber z jelenia / czekoladowy fondant / puree z selera z palonym masłem / korzeń pietruszki w soku z jeżyn
Luce della Vite, "Luce" Toscana IGT 2013
petit fours
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
Koszt
180 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Wina na wynos
Danzante, Prosecco Extra Dry NV/65 zł
Frescobaldi, "Nipozzano Riserva" Chianti Rufina DOC 2014/104 zł
Frescobaldi, "Benefizio" Pomino Bianco Riserva DOC 2015/206 zł
Frescobaldi, "Castello Di Pomino" Pomino Pinot Nero DOC 2015/139 zł
Luce della Vite, "Luce" Toscana IGT 2013/562 zł
Menu
Amuse Bouche&Aperitif
tatar z łososia jurajskiego / orientalny majonez / rzodkiewka
Danzante, Prosecco Extra Dry NV
carpaccio z wołowiny i śliwek / żel z estragonu i białego octu balsamicznego / faworek na śliwowicy z pieprzem
Frescobaldi, "Nipozzano Riserva" Chianti Rufina DOC 2014
halibut / chowder z earl greyem / puree z palonego grejpfruta
Frescobaldi, "Benefizio" Pomino Bianco Riserva DOC 2015
smażony boczniak / palona marchewka / chutney z wiśni i miechunki / sos bercy z kawą
Frescobaldi, "Castello Di Pomino" Pomino Pinot Nero DOC 2015
comber z jelenia / czekoladowy fondant / puree z selera z palonym masłem / korzeń pietruszki w soku z jeżyn
Luce della Vite, "Luce" Toscana IGT 2013
petit fours
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
Koszt
180 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Wina na wynos
Danzante, Prosecco Extra Dry NV/65 zł
Frescobaldi, "Nipozzano Riserva" Chianti Rufina DOC 2014/104 zł
Frescobaldi, "Benefizio" Pomino Bianco Riserva DOC 2015/206 zł
Frescobaldi, "Castello Di Pomino" Pomino Pinot Nero DOC 2015/139 zł
Luce della Vite, "Luce" Toscana IGT 2013/562 zł