Wydarzenie jest gdańską edycją ogólnopolskiego projektu "Gotuje się, czyli spotkania do dyskusji", który prowadzę wspólnie z Agatą Godlewską redaktor naczelną magazynu branżowego Food Service. Następne edycje planowane są w Poznaniu, Warszawie, Krakowie i we Wrocławiu...
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (do 29.06), godz. 9:00 - 13:00
Gdańsk,
Piecki-Migowo skwer przy...
Wstęp wolny
czwartek - niedziela
Gdańsk,
Plac Zebrań Ludowych
Gospodarzami wydarzenia w Gdańsku będą Justyna Zdunek i Łukasz Toczek z restauracji Metamorfoza Gdańsk, którzy znani są z realizacji nowatorskich projektów kulinarnych promujących Pomorze. W czasie spotkania przewidziany jest poczęstunek przygotowany przez szefa kuchni Łukasza Toczka.
Zagadnienia: Jak etycznie prowadzić restaurację?
- współpraca między restauracjami i szefami kuchni (Polska vs świat)
- kelner/gość
- relacje szef kuchni /restaurator
- relacje z dostawcami
- rekrutacja - największe bolączki
- podkradanie pomysłów
- jakość produktów
- etyczna promocja
Oto szczegóły organizacyjne:
Termin: 12 maja 2014 o godz. 16:00
Miejsce: Restauracja Metamorfoza, ul. Szeroka 22/23, Gdańsk
Uczestnicy dyskusji:
Szefowie kuchni:
1. Artur Moroz, Bulaj (Sopot)
2. Rafał Wałęsa, Sztuczka (Gdynia)
3. Adam Woźniak, Mercato Hilton (Gdańsk)
4. Grzegorz Nakrajnik, La Cucina (Gdańsk)
5. Łukasz Toczek, Metamorfoza (Gdańsk)
Dostawcy
7. Filip Gołębiewski (jagnięcina)
8. Zofia Zienkiewicz (zioła)
Prowadzące spotkanie:
10. Agnieszka Małkiewicz, Horeca Communications
11. Agata Godlewska, Food Service
Zagadnienia: Jak etycznie prowadzić restaurację?
- współpraca między restauracjami i szefami kuchni (Polska vs świat)
- kelner/gość
- relacje szef kuchni /restaurator
- relacje z dostawcami
- rekrutacja - największe bolączki
- podkradanie pomysłów
- jakość produktów
- etyczna promocja
Oto szczegóły organizacyjne:
Termin: 12 maja 2014 o godz. 16:00
Miejsce: Restauracja Metamorfoza, ul. Szeroka 22/23, Gdańsk
Uczestnicy dyskusji:
Szefowie kuchni:
1. Artur Moroz, Bulaj (Sopot)
2. Rafał Wałęsa, Sztuczka (Gdynia)
3. Adam Woźniak, Mercato Hilton (Gdańsk)
4. Grzegorz Nakrajnik, La Cucina (Gdańsk)
5. Łukasz Toczek, Metamorfoza (Gdańsk)
Dostawcy
7. Filip Gołębiewski (jagnięcina)
8. Zofia Zienkiewicz (zioła)
Prowadzące spotkanie:
10. Agnieszka Małkiewicz, Horeca Communications
11. Agata Godlewska, Food Service